Maanantaina tein taas töitä kotoa, ja otin aamupäivällä sekä päivällä puhelinpalaverien lomassa kaksi eri tottistelusessiota Huin kanssa. Perusjuttuja, nyt ehkä vähän enemmän sivulletuloa ja sen itsenäistä tarjoamista. Lisäksi leikittiin räsyllä :)

Kävin päivällä myös koko koirajengin kanssa lyhyellä postilaatikkoreissulla, saivat hetken telmiä pihassakin.

Matkalla poikia hakemaan päiväkodista pysähdyin tekemään Huille jäljen yhdelle pellolle. Jälki oli jälkikäteen suoritetun varsin koomisen mittauksen mukaan huikeat 22 metriä ;) Pelto on kesantopelto ja ruohoheinikko jo suhteellisen pitkää. Hieman (ehkä 5-10cm) harvensin askeleiden väliä ja laitoin ruokanappuloita 2-3kpl askeleelle - muutamille tosin vähemmänkin. Hui puhkui taas virittelysanojen myötä intoa ja olisi paahtanut jäljen läpi hurjaa kyytiä jollen olisi sitä jarruttanut. Nyt olen siirtänyt remmin kulkemaan takajalkojen välistä ja herra ei ole enää ihan ryömimällä jäljestänyt. Tosin "loppukeolle" Hui aina heittäytyy tiukasti mahalleen, koska on jo ilmeisesti tottunut että en anna sen syödä ihan kaikkea jotta "nälkä jäljelle jäisi".

Viiden jälkeen pakkasin autoon Huin, Vaun sekä vintiöt. Treffasin Hannan, Veetin sekä Veikan, Pian ja Viskin ja Tainan, Ipan sekä Emman Pinsiön metsässä. Kaikki meistä pääsimme tallaamaan jälkiä, minä tällä kertaa Viskille - josta Viski suoriutuikin hienosti! Harmillisesti vain yksi keppi taisi jäädä heti alkumatkan varrelle. Hanna puolestaan tallasi Vaulle jäljen, olisiko siitä n.1v. aikaa kun Vau on viimeksi jäljestänyt.. Jälkien vanhetessa otettiin pennuilla hieman tottista. Huilla taasen ihan perusjuttuja - luoksetuloja, sivulletuloja, seuraamista sekä leikkimistä :) Kova Hui on mielistelemään ja helposti kesken kaikenkin lähtisi lipomaan pienellä kielellään ympärillä olevia ihmisiä - hyvin se tosin mielestäni sitten keskittyy itse tekemiseenkin.

Vau oli aivan ylitohkeissaan päästessään jäljelle. Se paineli janalla hienosti suoraan ja nosti jäljen kuin vanha tekijä - janallahan meillä on ollut ongelmia, tosin nyt matkaa ei ollut kuin ehkä 15m jäljelle ja ne ongelmat on yleensä tullut siellä 20m -> Vau jäljesti aikamoisella vauhdilla ja välillä aika korkealla nenällä. Se siksakkasikin omaan vanhaan tyyliinsä ja bongasi kepit todella hyvin. Hmm, eilinen esineruutu oli nappisuoritus, tänään onnistui n.tunnin vanha jälki (tosin ei yhtään terävää kulmaa) hienosti - pitäisikö ihan oikeasti kohta kaivaa kisakalenteria esiin.. Tosin sitä jo tänään vilkaisin ;) Vielä kun saisi tottiksen kuntoon - se ei tunnu paranevan itsestään kuten nämä maastopuolen osuudet ;) No, pitää katsoa..

Kiitos kaikille kivasta reenituokiosta ja tietysti avusta vintiöiden kanssa :) !!