Kaikenlaista pientä säätöä tässä on ollut sittemmin kun kotiuduttiin Pieksämäeltä. Hikka on kotiutunut hyvin, se on tosi reipas ja rohkea. Sitä ei kummaksuta mitkään äänet tai lasten riehuminen - päinvastoin, se on aina paikalla kun tapahtuu! Ellalla on ehkä vaikeinta tällä hetkellä, mutta eiköhän Ellakin Hikkaan totu kun ei ole vaihtoehtoja.

Maanantaina vähän tottistelin Huin kanssa pihassa, ja Hikan kanssa leikittiin kahden lelun leikkiä - missä se vaihtaa lelua hienosti ja leikkii tosi raivoisasti. Poikien avustuksella myös muutama luoksetulo. Maanantai-iltasella Hikka pääsi elämänsä ensimmäiseen namiruutuun, minkä idean se hoksasikin tosi hyvin.

Tiistaina oli kisanomaiset PK tottikset Niihamassa. Hikka pääsi kuuntelemaan laukauksia ja leikkimään - sekä sosiaalistumaan ihanien ihmisten pariin. Ja oli jälleen tosi reipas. Pian avustuksella muutama luoksetulo, missä tuli jätettäessä ääntä. Ei hyvä niin. Uusinta niin että en yhtään hetsannut ja Pia syötteli Hikalle nameja - näin hyvä, ja pitää tehdä jatkossakin - ääntely ei ole sallittua niin mitenkään päin.

Huin kanssa tehtiin parissa, missä ensin paikallamakuu. Siinä ei mitään. Seuraaminenkin tuntui tosi hyvältä, hyvässä vireessä. Seuraamisesta vain suullinen palkka. Liikkeessä istumisessa teki hitaasti, mutta palkkasin kun teki oikein. Tätä pitää nyt hinkata. Maahanmenossa yritti ennakoida, ja sitten kun vihdoin annoin käskyn tulikin yllätyksenä - ja sai ihan hyvän kosketuksen päähänsä - sillä seurauksella että seisomisetkin tippui maihin. No, näitä pitänee myös vahvistaa. 2kg nouto joo ok, voisihan se olla vaikka kuinka paljon voimakkaampi. Pidän hyllyllä, se ei hinkutuksesta Huilla parane. Hyppy ok, A:lla provosoiden kapula vinoon ja tulihan se virhe sieltä - ja siitä sitten kielsin. Tämä ei ollut hyvä, Hui heitti ihan epävarmaksi ja epäröi koko paluuta. Otin vielä uudelleen ja suorapalkka.

Reenien lopuksi vielä uudelleen telineille, missä ajatus vahvistaa. Eka kerta ok, ja pöljänä ajattelin että vahvistetaampa nyt ja otetaan uudestaan - missä Hui teki sitten virheen. Pialta hyvä analyysi - Huin mielestä hinkkaus tarkoittaa että se on tehnyt virheen ja alkaa tarjota jotain muuta - varsinkin kun me ei olla ikinä telineitä höylätty! Loppuun vielä avuilla uudestaan ja suorapalkalle. Reenien lopuksi pala seuraamista ja eteenmeno. Jäipä kökkö fiilis noista telineistä. Saa nähdä kaatuuko meidän SM kisat tänä vuonna sitten niihin. Aina jotain jännitettävää ja stressattavaa! Se nyt tuli sitten päätettyä, että enää en provosoi vaan pikemminkin vahvistan vain oikeita ja autan tarvittaessa. Jostain syystä Huin itsetunto ei kestä yhtään virheitä, vaan paketti hajoaa ihan saman tien - samahan se on ollut nyt sekä tunnarissa että kauko-ohjauksessa..

Eilen keskivkona Hikka oli jo pitkät 6 tuntia yksin (tai oli Huikin kotona, mutta eri tilassa). Mietin että se on pistänyt häkissään ranttaliksi - ja olihan se hieman, mutta nukkui tyytyväisenä kun tulin. Lähdin koirien kanssa käymään Mutalassa, ajatuksena ottaa pieni reeni molemmilla. Huilla seuraamista ja jäävät - sekä telineet. Kaikki sujui tosi kivasti ja nopeasti. Telineillä heitin varmistellen suoraan ja olin valmiina auttamaan jos epäröi tulossa. Ei epäröinyt ja pääsi suorapalkalle. Pitääkin ens kerralla ottaa iso nahkapallo palkaksi, se kun on parasta mitä Hui tietää.. Hikka sai vähän leikkiä kahden lelun leikkiä, sekä tehdä muutamia namijuttuja. Hikka jopa toi lelua mun suuntaan - tosin en tiedä oliko se tähtäämässä hampaitaan mun houkuttelevaan käteen vai tuomassa siihen lelua :D ?

Iltapäivä- ja iltaruokansa Hikka "ajoi" jäljeltä. Varsinkin jälkimmäinen jälki oli jo tosi hieno - Hikka on kyllä ahne ja voi sitä nuuskutusta. Näitä jatketaan!

Huomenna suuntaan koirien kanssa kolmeksi päiväksi Kunkkulaan, bortsu ja kelpie yhdistyksen leirille kouluttamaan. Hui ja Hikka saavat siinä sivussa varmasti paljon reeniä :)