No nyt ne jännät kisa on taas ohi. Selvittiin hengissä ja elämä jatkuu! Oli se jännää!! Kiitos kaikille osallisille kivasta vkonlopusta ja SUPER ONNITTELUT heti näin kärkeen reenikamuille Pialle ja Tuplalle, jotka nappasivat ansaitusti ja kirkkaalla piste-erolle SM-kultaa heti ensimmäisistä PK arvokisoistaan! Myrskyvaroitus annettu ja perille toimitettu!! Niin huippua ja niiiin onnellinen ja ylpeä teistä :) Pippaloita odotellessa, hih!

Huiskun kanssa kisat ei nyt menneet ihan putkeen. Tottiksessa sattui yksi isompi virhe, tai enemmänkin työtapaturma. Maastossa puolestaan Hui oli tuhma jäljellä - tehden kaksi isoa virhettä. Esineruudussa puolestaan Hui toimi todella hienosti. Ohessa osa-alueet hieman tarkemmin:

Tottelevaisuus:

Poissaolojen takia olimme viidennen parin sijaan neljännessä parissa. Suoritimme tottiksen kentällä yksi, missä tuomareina Kajas ja Hursti. En voi väittää että olisin hihkunut tästä tuomarijaosta, ainakin itsestäni tuntui että kentällä yksi rokotettiin enemmän "voiman puutteesta" yms. suojeluihmisten erityisesti arvostavista asioista. Noh, oli niin tai näin - ilman tätä isoa virhettä pisteemme olisivat todennäköisesti kohonneet siihen 90 pisteen pintaan, mikä oli tavoite.

Hui pääsi ensin suorittamaan liikkeet. Parinamme meillä oli Tarja ja Nomi, joten parin puolesta ei onneksi tarvinnut jännitellä :) Hui tuntui tosi kivalta, ihan säpäkältä - seuraamisessa käännökset pyöri hyvin ja oli myös skarppina henkilöryhmässä. En muista mitään arvosanoja sen tarkemmin. Istumine ja kaikki muutkin jäävät oikein, luoksetulot ok. 2kg noudossa kapula ei lentänyt liian kauas, ja ottaa päähän että en käyttänyt tukijalkaa ja heivannut sitä kapulaa kunnolla. Hyppynouto hieno - mutta sitten A:lla tuli se harmillinen virhe - ts. kapula (uusi kahdeksankulmainen) pomppi vinoon ja pyöri kauas. Lähetin ilmeisesti ennen kuin kapula oli pysähtynyt - pitäisi nähdä A:n läpi - ja Hui meni hyvin mennessä mutta ilmeisesti otti kapulan suuhunsa niin että kääntyi kohti pystyestettä ja tuli sen kautta takaisin ja yritti luovuttaa kapulaa ensin Kajakselle joka seisoi hyppyesteen takana.. Tajusi kuitenkin itse tilanteen ja toi kapulan mulle. Voi harmituksen harmistus mikä virhe! Tästä menetettiin todennköisesti 6-7 pistettä (virheinä sekä se että lähetin esteelle ennen kuin kapula oli pysähtynyt + se että tuli hypyn kautta takaisin). Tämän jälkeen tehtiin vielä eteenmeno ja paikallaolo - ne superisti, tosin eteen menossa olisi voinut tippua nopeammin - tuomari tosin oli sitä mieltä että koska meni niin lujaa oli maahanmeno riittävän nopea suhteessa..

Arvostelusta muistan lähinnä sen että Hui estää juoksuseuraamisessa + A:n arvostelun. Muita mielikuvia ei oikein ole?

Ohessa muutama kuva tottiksesta:

 

Tottiksesta kokonaispisteet 84.5. Plääh!
Saatiin jännittää aika lailla loppu metreille että päästäänkö sunnuntaille. Maastorajaksi muotoutui tälle vuodelle 82 pistettä, aika lailla jumbopäästä siis lähdettiin sunnuntai päivään. Toki mielessä oli tieto että sunnuntaina on jaossa 200 pistettä ja mitä tahansa saattaa tapahtua :)

Sunnuntaina aloiteltiin seiskan maissa Porvoossa, aikainen aamu siis jälleen mutta pirteenä oltiin paikalla. Arvoin meille jäljen numero 14, koska ryhmiä oli kaksi - päästiin neljäntenä Yli-Suvannon arvosteltavaksi janalle. Jana oli mukavassa paikassa, kallion päällä. Hui eteni tosi hyvin suoraan, reagoi hyvin jälkeen - mutta otti harmillisesti takajäljen.. Itse jäljestys oli aika vauhdikasta, hieman sellaisen raivokkaan tuntuista. Ekan kepin yli mentiin vauhdilla, ei mielestäni edes merkannut. Mentiin todella pitkään kunnes nousi keppi - jo ajattelin että siihen väliin oli jäätävä ainakin yksi keppi.. Kaksi seuraavaa keppiä nousivat jälleen hyvin - ja lopussa Hui ajoi kutosen yli jonka itse nostin.. Huhhuh, olimpa pettynyt. Viidestä kepistä Hui nosti kolme ja minä kaksi - ei ihan niinkuin oli suunniteltu, varsinkin kun vielä yksi jätettiin tyystin metsään. Jäljeltä pisteet 144 - takajäljestä rokotettiin 6p ja yhdestä missatusta kepistä se 20p.

Jäljeltä jatkettiin sitten esineille, missä arvostelijana Kajas. Hui oli tosi pätevä :) Kolme esinettä nousi aikaan 1.26min. Ruutu oli tosin helppo, esineitä nousi tosi iloisesti. Esineiltä pisteet ansaitusti 30.

Kokonaisuudessaan pisteet 258,5p ja sijoitus 10. Pettymys oli verrattaen iso - ei niinkään nyt siitä että ei sijoituttu, vaan siksi että Hui teki isoimmat virheensä jäljellä. Takajälki on mysteeri sinällänsä - ja nuo kepit, niiden arvo ei ole samalla tasolla jäljen kanssa Huin silmissä ja se ON ongelma mihin nyt pitää miettiä ratkaisuja. Reenit siis jatkuu! Iso kiitos kaikille reenikamuille - erityisesti Pialle - tähän astisesta, jatketaan hommia - niitä riittää :)