En tiedä, jos vaihtais vaikka postimerkkeilyyn, selviäis pienemmillä hermoromahduksilla . Reenit meni tänään ihan jees, hermoromahdukseen ei siis sinällään aihetta. Tänään reenattiin aamupäivällä kera Pian ja Hannan + omien mukeloideni. Hui teki kaksi settiä, ekassa aloitettiin ilmoittautumisella Veikan parina ja siitä suorittamaan. Palkkasin ilmosta. Seuraamisessa ei ollut moittimista, hyvä vire ja asenne - yllättäen.. Istuminenkin otettiin, nopeudesta en tiedä - mutta asento ainakin oikein. Nouto piiitkältä matkalta, hyvin. Muutama luovutus erikseen, ne suht hyvin - vähän pitää vielä muistuttaa että kapulan kanssa ei nojailla. Sitten tunnari, joka onnistui tosi hienosti - hyvä Huisku! Jumpattiin vähän myös kaukoja - sei-maa vaihtoa pitää nyt työstää urakalla. Ekan setin loppuun vielä ruutua sekä luoksetulo pitkältä matkalta. Ruudussa ensin vähän säätöä, mutta kun käytiin läheltä hakemassa paikkaa niin johan löytyi hienosti. Luoksetulo ok.

Toisessa setissä ilmo mistä jälleen palkka + seuraamista ja jäävät. Ihan jees tekemistä.

Pian ja Hanna kanssa Huin tekemisiä (eilisiä) pohdittiin ja täysin niillä linjoilla oltiin että moinen touhu oli ala-arvoista ja sellaista ei hyväksytä (sen enempää koiralta kuin ohjaajalta..). Iltapäivällä juttelin vielä pitkään myös Christan kanssa, ja sain entisestään vahvistusta siihen että Huin tekemisiin olisi pitänyt puuttua ja niihin PITÄÄ puuttua jatkossa. Sain Christalta hyviä selkeitä ohjeita jatkoon, pitkälti samojakin asioita mitä Pian ja Hannankin kanssa jo mietittiin:

1) reeneihin (ja kisoihin) pitää mennä sellaisella asenteella että hallitsee tilanteen ja on valmis huomauttamaan virheestä - karrikoiden: Hui: tee virhe ja kärsi seuraukset.

2) Christan mielestä Hui on tulkinnut mun fiiliksen ja olemuksen niin että tässä tilanteessa voi sluipailla ja kun sitä ei ole huomautettu / korjattu se on käyttänyt tilanteen täysin hyväkseen.

3) nyt pitää hakeutua reeneihin missä Huin väärän mielentilan / asenteen saisi esiin. Tälläisessä tilanteessa Hui on normisti auki, aloitetaan esim ilmoittautumisella ja siitä seuraamisella - heti jos vähänkään tuntuu siltä että Hui lintsaa - sitä huomautetaan tiukasti ja yritetään uudestaan. Huomauttamisen jälkeen pitää muistaa että kiukku ei jää päälle - vaan koiralle annetaan reilusti mahdollisuus onnistua. Jos petraa jatketaan hetki ja jos ok - palkka. Jos ei petraa, kytketään ja huomautetaan napakasti - jos ei edelleenkään petraa - viedään suunniteltu seuraamiskaavio läpi - jos ei edelleenkään petraa, suullinen neutraali kuittaus riittää. Jos petraa, megapalkka. Christa korosti että Huin on nyt vaan tajuttava että tilanteesta EI pääse sillä että lintsailee tai/ja esittää piestyä pientä bc parkaa. Rimaa hyväksyttävälle tekemiselle EI lasketa missään vaiheessa. Puhuttiin paljon myös siitä että Hui ei voi olla paineessa koska se kuitenkin leikkii vapautuneesti tälläisissä koomailu tilanteissa - ts. paineistunut koira EI leiki EIKÄ syö makupaloja.

4) Eli - koska eniten tässä tilanteessa mua huolettaa se että mitä sitten jos Hui ei petraa - niin mitä sitten. Christa totesikin, että voi mennä tovi että joudun olemaan tylsä pirttihirmu - mutta että varmasti tekeminenkin on Huille mielekkäämpää jatkossa kun ja jos se tietää tasan tarkkaan mitä siltä vaaditaan. Tämä tie on vaan nyt käytävä loppuun - tälläisiä koomailu tilanteitahan ei talven kuluessa ole paljon ollut (oikeastaan ollenkaan), joten jollakin tavalla nämä meidän ongelmat todellakin liittyvät nimenomaan PK tottikseen. Christa totesikin että yksi hyvä tapa saada Huita skarpemmaksi on vaikeuttaa reenejä huomattavasti. Ts. kuuntelureenit, häiriöt mukaan kuvioihin.

Christa myös lohdutti että nämä koiran vire/asenneongelmat ovat haastavuudeltaan kärkipäätä ja paljon vaikeammin korjattavissa kuin esim yksittäiset liikevirheet tms. Se on toki lohduttavaa kuulla että en ole painimassa minkään helpon ongelman kanssa siis siinä mielessä että en ongelmaa vielä saanut ratkaistua - mutta että se kuitenkin ON ratkaistavissa.. Sekavaa ehkä lukijalle mutta ei kirjoittajalle. Toivon vaan niin kovasti että ohjaajan taidot todella riittää!

Noh, nyt jatketaan reenejä eikä liiaksi märehditä eilistä epäonnistunutta reeniä. Superkiitos niin Pialle, Hannalle Kaarinalle kuin Christallekin avusta ja tsempityksestä!