Reenattu on, ei vain tahdo ehtiä blogia päivittämään.

Sunnuntaina ap pihatottista ja iltasella treffit Hannan, Annen ja Sarin kanssa Lakeissuon metsässä. Hulppeat onkin nuo metsät, sinne pitää mennä (eksymään) uudelleen! Hui ei saanut tehdä muuta kuin esineruudun, vaikka vähän kärvistelinkin tuon päätöksen kanssa kun olisi vain ollut niin kiva ajaa jälkeä. Ajattelin kuitenkin että koska perjantain jälkireeni meni niin putkeen, niin pidän mieluummin sen fiiliksen kisoihin kun että reeni olisi epäonnistunut ja sitten sitä olisi pitänyt alkaa paikkailemaan mun pääni takia.. No, ne esineet. Hui teki hyvällä motivaatiolla töitä, vauhdikkaat pistot eikä liiemmin turhaa juoksemista - mutta vaihtoi rontti esinettä! Eka esine nousi hyvin, toisella pistolla oli noukkinut keskimmäisen esineen ja juossut se suussaan takakulmaan missä vaihto lennosta toiseen esineeseen. En päässyt asiaan puuttumaan koska en ollut tilanteessa aivan varma että mitä tapahtuu. Tämän vaihdetun esineen Hui nosti sitten myös ihan ok. Kökönkökönkökkö! No, reeneissä nyt sitten taas vain niin esineruutua että ruudussa on vain se yksi esine kerrallaan. Ja kisojen jälkeen voisi kokeilla myös sitä että vapauttaisi ja palkkaisi heti kun Huilla on esine suussaan - katsoo sitten mihin se johtaa (alkaako tiputella esineitä ennen aikojaan noin muuten).

Maanantainakin tehtiin pihatottista, perussettiä + hyppynouto. En muista että näissä olisi ollut mitään erikoista. Tiistai olikin sitten taas oikea tehopäivä. Aamusella treffattiin Taina ja Ipa Nokian majalla. Aloitettiin ilmoittautumisella, minkä jälkeen Hui meni paikallaoloon Emman tottistellessa. Häiriötä oli aika lailla (toisella puolella agilityä, takana ja toisella sivulla metsäkoneita + tietty Emma), joten Huin pää pyöri aika lailla, mutta rauhottui loppua kohden. Tosin paikallaolo ei ollut kisamittainen. Paikallaolosta kisamaisesti pois ja ns. kaavion aloitussuoran alkuun, missä hetken odottelun jälkeen palkkaus. Tämän jälkeen tehtiin seuraamista, jääviä, luoksetuloja vauhdista palkaten - nämä kaikki ok ja paljon palkaten. Loppuun vielä telineet, missä heitin hyppynoudossa kapulan hieman vinoon A esteen puolelle, mikä ilmeisesti johti siihen työtapaturmaan että Hui tuli A esteen kautta takaisin. Noh, uusinnalla kuitenkin ok. A este hienosti. Ei nyt ihan huippufiilis jäänyt tästä tokotuksesta kisoja silmällä pitäen, Huin vire ei olisi ollut ilman välipalkkausta paikallaolon jälkeen mikään huippu, tosin en tiedä mihin se olisi tekemisen aikana voinut nousta.. Noh, tällä nyt mennään ja pitää muistaa että jos paikallaoloon ensin joudutaan niin hieman Huita voisin viritellä ja "vapauttaa koomasta" suorittavan koiran tekiessä eteenmenoa.. Apua kun mua alkaa jänskättää!

Iltapäivällä Vau lähti Annen kanssa agilityyn ja itse suuntasin Huin kanssa kohti Mouhijärveä ja agilityn alkeiskurssia Marialle. Meillä menikin jo niin hyvin että homma tuntui ja ilmeisesti näyttikin agilityltä! Huippua! Hui on vaan ihan älyttömän nopea ja tosi herkkä mun jokaiselle liikkeelle, joten meillä taitaa olla aika pitkä ja kivinen tie edessä tässä(kin) lajissa . Marian opissa on kyllä hyvä olla, sillä hän näkee heti Huista että tekeekö se jotain bortsujuttuja (aijaa, kaarrottaa, flänkkää?), mitä en itse kyllä osaisi tulkita vaan laittaisin silkan osaamattomuuden piikkiin. Tänään tehtiin ratapätkiä, sekä opiskeltiin rengasta, keppejä sekä keinua.

Agilitystä sitten taas jatkettiin Nokian tolpalle missä treffattiin Pia ja Tupla. Ensin tallasin Tuplalle jäljen ja kun melkein eksymiseltäni selvisin tehtiin pojilla esineruudut. Huille niin että kolme esinettä, kaikki taakse - ja jokainen erikseen vietynä niin että Hui näki. Näin tämä tietysti toimii hienosti, tosin viimeisellä esineellä piti vähän juoksennella ja ilmeisesti myös asetella esinettä suuhun. Myöskään sen viimeisen esineen luovutus oli aika possumainen kun se piti räkästä jalkoihin ja sitten pyllistellen sitä siinä ihmetellä, höm! Kiitos Pialle kivasta metsäehtoosta!

Tänään otetaan Huiskun kanssa vielä eteenmenoreeni pihassa ja sen jälkeen ollaan ja ihmetellään ennen lauantaista kisaa. Pitäkäähän peukut pystyssä mein VOI debyyttiin!!