Tänään kisattiin helteisessä säässä Kyröskosken jälkikisassa. Koe alkoi tottiksella ja arvottiin sitten Pian kanssa itsemme toistemme pareiksi, noh - ei ainakaan tarvinnut jännittää vierasta koirakkoa!

Hui pääsi ensin liikkeisiin. Hanna kuvaili Pian kameralla liikkeet, laitan linkin tänne myöhemmin. Kokonaisuudessaan Hui tuntui tosi mukavalta. Se oli ihan säpäkän oloinen mikä johti siihen että mitään varsinaista liikevirhettä ei tehty, ainoastaan eteenmenon eteenmeno osuuden Hui ennakoi ja käskytin sen ennen tuomarin käskyä maihin. Mutta Reece oli hyvin perillä sääntömuutoksesta ja saimme kuulla lähes joka lauseessa että Hui työskentelee voimakkaasti ja keskittyneesti - jopa niin keskittyneesti että se vaikuttaa "negatiivisesti" sen yleisilmeeseen. Hui olisi siis voinut olla energisempi jne.jne.. Suurimmat virheet olivat asteen verran hidas istuminen, minkä tosin Hui teki Pian mukaan suhteellisen nopeasti verraten siihen miten se sen yleensä tekee. Lisäksi tasamaa nouto ei ollut parhaimmasta päästä + A esteellä voisin ehkä sijoittua lähemmäs jolloin noudosta ehkä tulisi näyttävämpi - pitää testailla. Hieman tuo pistemäärä oli sinällään pettymys, mutta näyttää nyt vahvasti siltä että ainakaan paljon parempaan ei Huin työskentelyllä tulla pääsemään - koska sen perusilme on niin keskittynyt. Reece teki kyllä tosi asiallisen ja hyvän analyysin Huiskun työskentelytavasta - joten täydet pisteet siitä!

Sitten venailtiin hyvä tovi ennen metsään siirtymistä. Kohtalon ivaa oli se että arvoin meille tismalleen saman jälkipaikan kuin missä oli meidän sienestäjiin tyssännyt piirinmestaruusjälki. Vähän ahdisti, mutta onneksi siitä selvittiin! Janalla Hui eteni hyvin, hieman vasemmalle vinoon ja nappasi jäljen ilmavainulla. Lähti ensin vasempaan ja sitten päättikin vaihtaa suuntaa ja kohta kuului "takaisin janalle".. Eka piikki oli varsin pian mistä höyryttiin yli toiselle puolelle ja hetken jo ajattelin että taaskaan me ei päästä siitä pirun aukealta yhtään minnekään. Hui kuitenkin kääntyi ja paikansi jäljen tosi pian. Heti kohta nousi myös eka keppi. Toisen kepin Hui nosti myös hyvin. Maasto oli tosi kuiva mutta ja hirven sorkan jälkiä ja kakkaa riitti siellä sun täälllä. Kolmosen ja neloskepin yli Hui ajoi täysin niistä piittaamatta. Hieman ahdisti tuossa vaiheessa kun ei meno tuntunut ihan normaalilta. KErran kävästiin jollain ihmeen lenkkipolulla jotain äimistelemässä. Sieltä lähetinkin sitten Huin takaisin jäljelle - jonka jälkeen se jäljesti jäljen hyvin loppuun ja nosti 5 & 6 hyvin. Keppimotivaatiota pitää työstää - se on nyt ihan selkeää. Maasto oli tänään tosi hankala, äärimmäisen kuiva ja pöllyävä + oli äly kuuma, mikä varmasti tottumatta vei mehuja koirasta ja sitä myöden oli huono keskittyminen. Näitä pitää vaan reenata lisää! Ihan siis oikealla jäljillä ollaan haastavien jälkireeniemme kanssa!

Jäljen jälkeen palauteltiin hyvä tovi ennen esineruutuun menoa. Ruutu oli ns. vanhassa kohdassa. Hui nosti kaksi esinettä suhteellisen nopeasti. Yritin saada sitä oikeaan takakulmaan mutta se päämäärätietoisesti juoksi aina ulos ruudusta oikealle sivuun ja sieltä kaarsi ruudun taakse - kertaakaan menemättä varsinaisesti ruudun oikeaan takakulmaan. Olipas ärsyttävää todella! Huisku oli ihan puhki, joten olin nyt edes jollakin tavoin tyytyväinen edes tuohon kahteen esineeseen. Kovin moni koira ei tainnut ruudusta kolmea esinettä nostaa, yllättävänkin haastava oli ruutu. Näitä reenejä, missä paljon on koiria käynyt ruudussa pitäisi saada ehdottomasti enemmän.

Jäljen janalta saatiin pisteitä 33, rokotettiin siis takajäljestä ja ilmavainuisesta jäljen nostosta. Kepeistä se 130, ja esineiltä 22. Sen kun summaa niin pitäisi tulla 185p. Ihan kelpo kauden kisakunnon tarkistus. Näillä mennään, ja nyt keskitytään hetki tokotteluihin.