Tokoreeneissä ollaan hieman aktivoiduttu :)

Keskiviikkona pihassa, torstaina Pian kanssa pikaisesti Teivon nurtsilla. Tai en mä nyt tiedä pikaisesti - mutta tehokkaasti ainakin. Tehtiin kahdessa setissä, aloittaen ns. pk-tottiksella. Pitkän suoran seuruu ja täyskäännöstä mistä palkkaus. Ekassa hieman tahmeampaa, palkkasin liian aikaisin, pitäisi melkein pyörittää aina 360 astetta ympäri. Uusinalla tietysti parempi. Otettiin myös jäävät, niitä nyt ohjelmistoon kuuriluontoisesti jäävä kerrallaan. Otettiin myös 2kg nouto. Uskomattoman vaikeeta on heittää kapulaa ottamalla ns. tukijalalla vauhtia. Ihan mielenkiinnolla odotan minne sen kapulan kisatilanteessa saan viskattua..

Tokassa setissä sitten tokojuttuja. Aloitettiin ruudulla, palkkaa merkistä. Varasti merkille, ja ennakoi muutenkin jokaisessa sopivassa välissä. Ilmeisesti on nyt sitten olevinaan niin pätevää että varastelee ja ennakoi siksi? Tähän kuuntelureeniä + yllätyksellisyyttä. Ruudun löysi hyvin!  Ohjatussa otettiin oikea, se muistaakseni ok.. Otettiin palkatta sitten vielä putkeen ruutu + luoksetulo - jonka jälkeen tunnari, haisteli hieman suu auki ja kahmaisi yhtä kapuloista ja minä sen kun toljotin enkä saanut sanottua ennenkuin tilanne oli jo ohitettu. Toi oman. Otti niin päähän että päätin ottaa uudestaan. Hui teki samaisen virheen ja pääsin huomauttamaan sitä nätisti; pyysin pois ja laitoin mammimaan. Hetken jäähyn jälkeen laitoin uudestaan kapuloille, missä haisteli nyt todella nätisti ja toi hyvin oman! Nyt on itse skarpattava tämän kanssa! Hyvät reenit!

Eilen perjantaina reenasin Vahannan koulun kentällä poikien ollessa sählyssä. Tehtiin ensin seuraamista, paljon pysähdyksiä ja perusasentoja. Otin istumista monta toistoa, ensin vahvan avun kanssa ja suoraan palkaten - loput toistot vähemmin avuin. Tuntui (?) hyvältä mutta kun ei ollut kaveria niin ei tiedä totuutta.. Sitten ruutua, tein ylipitkältä matkalta mutta hyvin Hui ruutuun päätyi. Perinteiset paikanhakukiekat, palkka seisomisesta. Sitten ohjattu, missä Hui teki virheen. Jotenkin uskon että sekaantui mun sähläyksestä. Mietin valmistellessani että otan vasemman kun eilen otin oikean mutta sitten löysinkin itseni ensin oikealta ja kävelin edestakaisin kenturalla. Eihän tuollaisesta nyt ehkä saisi hämääntyä - mutta jostain syystä Hui kuitenkin täysin kyselemättä lähti oikealle kapulalle vaikka pyysin vasen tuo.. No, uusinnalla ei ongelmia. Jumpattiin myös vähän kaukoja ja loppuun tunnari niin että seassa oli kaikki mahdolliset lelut, reenireput ja kapulat. Ei mitään onglemia, hyvin toi oman ja haisteli myös nätisti.

Tänään lauantaina osallistuin Ylökkin koulutukseen, missä Riitta oli kouluttamassa tokoa. Tehtiin Huin kanssa ns. kisamainen reeni. Alkuun ruutu. Hui varasti merkille, argh. Ruutu käskyllä Hui singahti ikäänkuin ohjatun kapuloille ja hämmentyneenä tuli takaisin merkille. En itse ensin edes ajatellut että Huin ajatukset oli ehkä ohjatussa, mutta hyvä huomio Riitalta että ehkä virittelyt ei mennyt ihan perille? Ruutu löytyi lopulta. Hetken piti hakea paikkaa, loppuosa hyvin. Ruutuun Riitta ehdotti ns. loppusilausreeniä - ts. se paikka pitäisi saada selväksi niinkuin on ennenkin todettu. Ehkä tähän voisi ottaa nyt kosketusalustareeniä?

Sitten metallinouto, se mielestäni ok. Aika tiivis luovutushan Huilla tosin on. Metallin jälkeen kaukot. Hyvät vaihdot, sekatekniikkaa :) Nämä kaikki siis kisamaisesti ja lopuksi tunnari. Olin ihan varma että Hui mokaa, mutta ei se mokannut. Haisteli tosi nätisti suu kiinni  - reagoi hyvin omaan ja nappasi sen varmasti. Ensimmäinen ajatus itseltä oli että höh, se tajusi että ei olla kisoisssa - mutta ehkä myös on ajateltava että hyvä - Hui pystyy vähän kisanomaisissa tilanteissa kuitenkin jo tuomaan sen oman, sekään kun ei ole aina ollut niin itsestään selvyys. Juteltiin Riitan kanssa hyvä tovi siitä että mistä tämä tunnarin ongelma saattaisi johtua. Uskon että se ei ole epävarmuutta tai paineistumista, sillä tunnarin Hui selkeästi kuitenkin osaa - ja pystyy tekemään tosi vaikeitakin tunnareita. Kisatilanteeseen on nyt vaan päässyt pesiytymään joku ihme juttu. Mutta hyvällä mallilla tässä nyt ollaan sen suhteen, reenisuunnitelmat on selvät - ja tavoite tietysti on että se onnistuisi sitten myös SM tokoissa :) Kiitos Riitalle hyvistä vinkeistä ja ajatuksista!!