Tiistaina Vau pääsi taas liitelemään Caritan kanssa ja itse käväisin tokoilemassa Huin kanssa. Hui aloitti kapulan nostoilla (1kg) ja hieman mua vaivaa siinä sen liian höllä ote. Puree, mutta saisi purra lujempaa ja vahvemmin. Pitänee ottaa tätä "eteisreeninä" ja ihan kuuriluontoisesti palauttaa herran mieleen että miten sitä kapulaa oikein purraan. Hui ei siis mitenkään pureskele kapulaa kuten Vau tekee - vaan sen ote on vaan aavistuksen liian löysä mun makuun.

Kapulan pidon jälkeen otettiin seuraamista. Toimi ihan nätisti, hieman painoi ja välillä myös hieman aurasi. Otettiin paljon vasemmalle kääntymisiä ja kolme kertaa käytiin henkilöryhmässä, missä palkkailin eri kohdista. Sitten vielä muutamat toistot maahanmenoja, ensin ympärillä hilluen sitten liikkeestä - ei kuitenkaan seurauttaen. Heittäytymiset oli heti tiessään. Hui menee nopeasti maahan, mutta liikkeestä se EI heittäydy vaikka pitäisi. Ilmeisesti pitää jatkaa vain heittäytymisen vahvistamista ja hakea noita "väärin" suoritettuja maahanmenoja joista ei tietenkään palkkaa heru ja yrittää siten kertoa sille oikean ja väärän suorituksen ero. Ekan session loppuun otettiin vielä kosketuskeppiin tökkimistä, missä joka kosketuksen jälkeen otin metrin verran lisää välimatkaa - tämä pelitti tänään ihan ok.

Otin Huin vielä hyvän tovin jälkeen toiseen sessioon, mikä meni ihan päin seiniä. Luulisi että jos koira odottaa häkissä nähden muiden tekevän - sen vire nousisi, mutta Huilla kyllä melkein päinvastoin...

Otin normi virittelyt, mistä se taas nousi ihan ok - ja palkkasin leluleikillä yhdestä perusasennosta mukavan skarpin suorituksen jälkeen. Sitten itse seuraamista, missä Pia oli jälleen peräänkatsojana. Tunsin heti että Hui ei ole hyvässä vireessä saati että se tekisi ns. hyvää seuraamista. Se seuraa kyllä - oikealla paikalla ja kontaktissakin - mutta ei PK:maisesti hyvässä vireessä, ryhdikkäästi ja itsevarmasti. Koetettiin vaikka millä tavalla, pienellä remmipakotteellakin, mistä kuitenkin sitten luovuin koska se(-kään) ei Huin virettä millään tavalla nostanut - ts. Hui ei tunnu nousevan palkkaamattomuudesta (esim petraavan istumisia nopeammiksi jos ekasta hitaasta ei saa palkkaa), se ei tunnu nousevan jos siltä vaaditaan (no palkkaamattomuus sinällään on vaatimista myös, tänään koetin antaa sille ihan pienen remmipakotteen - ikäänkuin herätellä sitä) - en vain ymmärrä mitä sen kanssa pitäisi tehdä. Nytkin tässä toisen session alussa palkkasin sen leikkien ekasta perusasennosta ja silti se oli ihan inha jäpittäjä?

En ymmärrä sen pääkoppaa, ts. miksi se välillä tekee hyvin ja vapautuneesti ja tarjoaa oma-alotteisesti asioita - ja välillä se jäpittää ikäänkuin jonkun muurin takana ja tekee - mutta tekee käsijarru päällä ihan kaiken. Hui on kuitenkin opetettu pelkästään positiivisesti vahvistamalla, sen kanssa leikitään ja sitä palkataan paljon - se on oma-alotteinen suurimmassa osassa reenejä - mutta välillä se vaipuu tuollaiseen ihme koomatilaan, mistä en osaa kaivaa sitä ulos. Ja kun se tuon linjan ottaa niin se ei ole pelkästään seuraaminen mikä ontuu - vaan jäävät on hitaat, luoksetulo on hidas, perusasennot vajaat yms. - kaikista puuttuu se särmä. Jotenkin masentavaa ja suorastaan jo pelottaa että saadaan heittää romukoppaan koko ajatus siitä että me saataisiin joskus hyvät tottispisteet