Kävin aamupäivällä Empun ja Huin kanssa reenaamassa esineruutua ja janoja. Paikkana Ahvenisto. Siellä oli myös pari muuta autoa ja näin kun ihmiset tarpoivat kopat käsissään, ilmeisesti siis sienestäjiä. Noh, ei annettu niiden häiritä vaan ryhdyttiin hommiin. Tallasin esineruutukaistaleen, n.50 x 20m, täyssyvä siis. Vein ruutuun kolme esinettä valmiiksi ja neljännen niin että virkamies istui tiukassa asennossa etulinjalla minua tarkkailen (on se hauska otus Nauru). Ekalla pistolla nousi hienosti etuesine, minkä se malttoi hyvin tarkentaa. Tästä pallottelut palkaksi. Toisella pistolla juoksi lujaa, pyöri aikansa ruudussa pysyen - tullen kuitenkin ilman esinettä takaisin. Uusi lähetys, nyt nousi aika pian lasten kenkä suht takaa ruudusta. Tästä vain suulliset kehut ja uusi lähetys. Pomppasi metrin eteenpäin, kääntyi kysymään että mitä - lähetin uudestaan ja nyt hyvin, nosti keskivaiheilta esineen. Tästä hyvät palkkailut. Loppuun vielä neljäs esine oikeasta takakulmasta, nousi hyvin. Johonkin väliin tuli kyllä sellainenkin että Hui tuli pistolta takaisin ilman esinettä - en sanonut mitään - otin vain pari askelta ruutuun päin, mistä se irtosi ja nostikin aika pian esineen. ..en nyt vain enää muista missä välissä tämä oli. Ilmeisen tarkkana pitää olla että se ei ala hakea tuota lähettämistä jatkuvasti. Esinemotivaatio sillä mielestäni on kunnossa, mutta tyypillinen bortsu se taitaa olla siinä mielessä että jalat vie välillä enemmän kuin nenä - on niin kiva juosta? Reeniä tämä ruutu vaatii kyllä ja paljon, se ei ole yllätys Cool.

Sitten janoille. Ekalla janalla Emppu istui vaunuissa ja säesti sieltä meidän menoa. Eka jana oli ihan jees, ei nyt kauhean syvä - ehkä 30m. Hui lähti etenemään ihan ok, poikkesi kuitenkin hiukan liikaa oikealle - ottaen ehkä ilmavainua jäljestä. En antanut mennä, vaan lähetin uudelleen alusta. Tästä lähti hyvin ja suoraan ja nappasi hyvin jäljen oikeaan suuntaan. Kepin ilmaisu lopussa hyvin.

Toisella janalla Emppu roikkui kainalossa. Tässäkin yritti lähteä ilmavainuisesti jäljelle, en taaskaan päästänyt vaan lähetin uudestaan ja vaadin menemään jäljelle asti. Toisella lähetyksellä hyvin ja nappasi taas jäljen hyvin oikeaan suuntaan. Kepin ilmaisu myös tässä ok.

Ilmeisesti pitää huomenna raahautua metsään samoissa merkeissä, janoille nyt vaan enemmän mittaa. Pitää myös miettiä Hannalta saamaani vinkkiä, josko käyttäisi namikippoa janan päässä (kohdassa missä jälki leikkaa janan). Saisi palkan heti siitä kun etenee tarpeeksi pitkälle. Kellään käytännön kokemuksia tälläisestä?