Tänään kisattin Tamskin tokokokeessa Lempäälässä, kisapaikkana Tamskin talli. Tuomarina Rulf Björklund (tms.), oli tiukan mutta kuitenkin asiallisen oloinen tuomari. Oli tosi kiva kisafiilis, vaikkakin startattiin 24 koirakon kisassa aivan hännillä ja hieman kylmäkin varpaita koetteli. Ensi alkuun otettiin kuitenkin ryhmäpaikallaolot, Hui oli vikassa ryhmässä ja suoritus oli varsin mallikas. Tästä 10.

Sitten liikkeittäin.

Seuraaminen -> 8. Tyypillistä Huiskua. Painoi jonkin verran, eka käännös oikealle oli mielestäni hieman huono. Kontakti muuten hyvä, istui myös hyväntuntuisesti perusasentoihin. Tuomari totesi että tällä seuraamisella saadaan ylemmissä luokissa 6-7..

Liikkeestä maahanmeno -> 10. Tämä oli hyvä, Hui tippui silmäkulmasta nähtynä nopeasti ja nousi myös tosi skarpisti istumaan perusasentoon.

Luoksetulo -> 0. Tuomari totesi loppupuheissaan että luoksetulo oli tänään monen koiran kompastuskivi ja että onnistuipa sen jotkut koirakot nollaamaankin (läpijuoksusta kun näytti saavan 5 arvosanaa..). No, me - tai minä onnistuin pilaamaan tämän liikkeen. Alussa Hui tosin hieman avusti - eli tippui liikkurin "jätä koira" käskyllä maihin. Korjasin takaisin istumaan. Luoksetulo vauhti oli Huilla hyvä, annoin käsimerkin ja samalla nojasin eteenpäin niin että vasen jalka otti pienen askeleen eteen. Tajusin sillä sekunnilla tyhmyyteni (tuomari eritoten mainitsi alussa että tälläinen jalkojen liikuttelu ei ole hyväksyttyä - ainoastaan seuraamisessa jalkojen liikuttaminen oli kuulema suvaittua.. ). Huin pysähdys oli hyvä kuten loppuluoksetulokin (tosin vauhti voisi olla vielä nopeampi), mutta nollille meni.

Liikkeestä seisominen -> 9.5. Tämä oli hyvä, en tiedä mistä meni puoli pistettä.

Noutaminen -> 8. Hui pyöräytteli pari kertaa kapulaa (!!), muuten ok.

Kauko-ohjaus -> 9. Tätä vähän jännäsin kun tuntui että en saanut viriteltyä Huita oikein. Hui kuitenkin teki hyvät säpäkät vaihdot. En tiedä mistä piste meni.

Estehyppy -> 10. Tämä oli hyvä. Liikkurin käskystä (kun Hui istui esteen takana) Hui hätkähti mutta pysyi onneksi istumassa.

Kokonaisvaikutus -> 10. Tuomari kehui Huin ja minun yhteistyötä - tuomarin mukaan Hui työskentelee iloisesti ja motivoituneesti .

Olipas taas opettavainen kisa! Opin tietysti eniten tuosta omasta suorituksesta ja siinä tehdystä mokasta - mutta kyllä sitä juttuja tulee myös muiden suorituksista. Eniten ehkä mieltä jäi painamaan negatiivisessa mielessä yhden nuoren tytön ja bortsun työskentely, sillä se oli niin surullista katsottavaa. Koira oli jatkuvasti säntäämässä kehästä pois ja yhteistyöstä ei ollut tietoakaan . Työskentelypisteet eivät olleet häävit ja kun vielä kruunuksi päälle näin tytön riepovan koiraa remmissä, niin tuli kyllä paha mieli. Toivottavasti saavat yhteistyönsä kuntoon.