Perjantai ja lauantai meni pitkälti Eemelin ristiäisiä valmistellessa sekä juhliessa. Perjantaina käytiin naapurin Hannan kanssa lenkillä, ja taisin kapulanpidotkin Huilla ottaa, mutta siihen se sitten jäikin.

Sunnuntaiaamuna lähdin virkeänä suhteellisen hyvän yön jälkeen Vaun agilityreeneihin, missä meillä oli vieraileva kouluttaja Heini Stenberg. Pakkasin mukaan autoon myös Huin.  Jo rataantutustuessa olin vaipua epätoivoon (laskin esteet ja niitä oli 21 kpl, eli täysin normi kisamitta..), hyvä jos pystyin muistamaan koko radan - saati juoksemaan "täpöillä".. Rata oli mulle haastava, jaakotuksia ja sylkkäreitä sekä takaakiertoja. Kun oli rataan tutustuttu ja Vau jonossa vasta neljäntenä otin Huilla hieman tottista maneesin viereisellä kentällä.

Aloitettiin tempuilla sekä kuunteluleikillä. Jatkettiin imutusseuraamisella, mikä meni siihen asti hyvin kun Hui tajusi että muutaman kymmenen metrin päässä on hevosia aitauksessa. Sen jälkeen se ei pystynyt keskittymään muuhun kuin pöhimiseen niille hevosille Huuto No, eipä Hui ole liiemmin hevosia nähnyt, joten sikäli ymmärrettävää käytöstä, joskaan ei suotavaa. No, käytiin hieman tutustumassa heppoihin hieman lähempää, mutta eipä se Huita liiemmin rauhoittanut. Siirryin sitten maneesin taakse missä jatkoin seuraamisreenillä sekä maahanmenoilla. Nämä ihan ok. Lopuksi otin seuraamista lelulla, kulkien suht pientä ympyrää vastapäivään - tämä myös hienosti - Huilla kyllä meno muuttui heti kun lelu tuli esiin - unohtui hevosten kuikuilut ja tekeminen oli energistä Hymy

Vaun agireeni oli aika kaamea. Tai minä olin kaamea. Olin niin pihalla kaikissa ohjauskuvioissa ja Vaullahan paloi ihan hermot mun kanssa. Se kävi kuumana ja puri ja komensi. Meinasin ihan menettää hermoni sen kuumenemiseen, mutta onneksi maltti pysyi jotenkin kasassa.. Oltiin siis aika loistava parivaljakko Yllättynyt  Meidän pitää ihan selkeästi reenata nyt tekniikka juttuja ja hakea sitä yhteistyön meininkiä mikä meillä joskus on ainakin jollain tasolla ollut. Vau kyllä osaa hienosti eri asioita, mutta mun taidot on ruosteessa - ja pahasti. Eritoten sylkkärin käännöksien loppuunvieminen osoittautui sikavaikeeksi mun taidoille! ..Samu parka Nolostunut

Koska päivä oli niin loistava noin muuten (!???!), koko perheen kimppalenkki iltasella päättyi lähes katastrofaalisesti. Oltiin käyty tutussa paikassa, eli Kappelilla kääntymässä ja oltiin tultu jo palan matkaa sieltä takaisin päin kun yht'äkkiä pimeydestä hyökkäsi Vaun kimppuun musta lapukka. Se kävi aivan sutena Vaun kimppuun. Harri joutui monottamaan sitä koiraa, jotta se irrotti otteensa.. Oskukin siellä kahakassa kävi, mutta ei ilmeisesti osallistunut sen pahemmin. Vaullekkaan ei käynyt kuinkaan, mutta Harrin jalassa on vekki - joku siihen ehti hampaansa iskeä.. Kävin sitten vähän jututtamassa koirien omistajia, että josko nyt pitäisivät rakkinsa kiinni - edellisen kerran lapukat kun kävivät Oskun kimppuun kesällä..