En tahdo ehtiä päivittämään reeniblogia, sen verran on vilskettä tässä huushollissa nykyään .

Torstaina taimitarhakäynnin yhteydessä reenasin Huilla keppijäljen sekä esineruudun. Jälki jäi vanhenemaan lähimetsään, mittaa sillä ehkä n. alo luokan verran ja matkalla kuusi keppiä. Jäljen vanhetessa poikkesin Pinsiön taimistolla ja sieltä kotiutuessa tehtiin esineruutukaistale Lohja Ruduksen metikköön. Täyssyvä- mutta ei ihan leveä kaistale, yksi esine edessä, yksi keskellä ja yksi takana. Takana oli muovinen pikku kakkosen purkkarasia. Hui nosti hyvin heti ekan esineen, toista esinettä se sitten juoksenteli etsimässä hyvän tovin.. Nosti lopulta keskiesineen - mistä palkkasin loppupalkat. Haettiin vielä yhdessä merkit ja takaesine pois, ja kun Huille esineestä höpöttelin purkkapurkin äärellä se ei ymmärtänyt yhtään mitään - selvästikään ei pitänyt purkkarasiaa esineenä . Pitää näitä kovaa muovia olevia esineitä reenata enemmän.

Esineruudun jälkeen porhallettiin jäljelle. Janalla otti takajäljen, muuten Huisku teki hyvän suorituksen - nosti kaikki kepit ok.

Eilen lauantaina reenattiin Pian kanssa koko setti läpi. Aloitettiin esineruudulla, missä Hui oli kyllä poikkeuksellisen huono. Ruutu oli suhteellisen lähellä täysmittaista, esineitä ruudussa neljä. Hui taisi ottaa hieman painetta ruudun etulinjalla innoissaan haukahtelevasta Tuplasta. Eka esine nousi vielä suht hyvin, mutta sitten tahkottiin kahta seuraavaa. Kaiken huipuksi Huin valjaisiin jäi kiinni joku oksankara ja se lähti säikähtäneenä juoksemaan - sain sen kuitenkin käskytettyä maahan ja pelastettua kammottavalta oksalta. Jatkettiin hommia, ja lopulta Hui nosti kaksi seuraavaakin esinettä mistä palkkailtiin hyvä tovi jalkapallolla. Vähän tuli sellainen fiilis että esinemotivaatio ei ollut ihan kohdillaan, meni vähän juoksenteluksi.. Seuraavalla kerralla pitääkin ottaa vähän nostatusreeniä.

Esineruudun jälkeen koirien kielet roikku polvissa mutta otettiin ihan pienen pienet tottikset. Hui oli hyvä . Ensin virittelyt ja pieni leikki - jonka jälkeen pieni siirtymä ja pätkä seuraamista. Hyvä kontakti ja hyvänoloinen oli muutenkin! Palkka siitä eikä otettu enempää. Mukavaa saada näitä onnistumisiakin aina välillä .

Tottisteluiden jälkeen porhallettiin jäljelle. Tupla näytti mallia - ja sitten hommiin pääsi Hui. Janalle upposi hyvin, eteni suoraan ja otti varman oloisesti - takajäljen . No, kääntämällä päästiin hyvin matkaan ja Hui ajoi hyvin jälkeä. Leveän hiekkapohjaisen lenkkipolun ylityksessä sille tuli hama ja se lähti etenemään pitkin tietä. En päästänyt sitä eteenpäin ja lähtikin hyvin hakemaan uudelleen jälkeä - kunnes minä taas kompuroin liinassa ja torppasin sen menon.. Päästiin kuitenkin jatkamaan matkaa, ja Hui nosti hyvin ekan kepin (jälkeä alla ehkä n.400m?). Hui malttoi leikkiäkin hyvin. Seuraavat kepit (2kpl) olivat ihan heti peräjälkeen, tokaa ei nostanut mutta viimeisen nosti taas hyvin. Hui on selkeästi sitä "mieltä" että keppien eteen pitää saada jäljestää, ei niitä jatkuvasti jaksa olla noukkimassa . Noh, tämä asia helpottaa jos ja kun joskus voittajaan päästäisiin, siellä keppivälit on jo pakostakin suht pitkät, tosin pitää ne kepit ilmaista vaikka ne olisivat 50m väleinkin. Keppimotivaatiotakin pitää siis hieman kasvattaa leikkimällä kepeillä esim pihassa..

Hyvä reeniaamupäivä oli jälleen, kiitos Pialle avusta ja seurasta!