Ajelin Empun, Valtsun, Huin ja Vaun kanssa Pinsiön metsiin reenailemaan aamusella kun oli saatu lähetettyä ekaluokkalainen koulutielle. Ensin tein kaksi janaa pienillä jäljillä vanhenemaan. Toinen jana oli oikealle ja toinen vasemmalle. Mittaa molemmilla n.40m (tai jälki meni n.40 metrin päästä lähetyskohdasta). Molemmilla jäljillä oli suht alussa keppi, sitten kulma ja pätkän jäljestyksen jälkeen toinen keppi mihin jälki myös loppui.

Janojen vanhetessa reenattiin esineruutua. Tallasin Vaun (ja Empun) kanssa esineruudun, aikalailla täysmittaisen, ehkä aavistuksen liian kapean. Ruutuun neljä esinettä, yksi oikeaan takakulmaan, kaksi keskivaiheille ja neljäs vasempaan etukulmaan. Ensin esineen nostot virittelyiksi ja sitten itse ruutuun. Molemmat keskiesineet nousi vaivatta mistä erikseen palkkaukset, mutta sitten meni taas etsimiseksi. Hui työskenteli hyvin mutta kävi muutamankin kerran etulinjalla sen näköisenä että ei ole esineitä ei. Pysyin hiljaa ja pian se lähti uudelleen ruutuun etsimään. Tälläisen visiitin jälkeen se bongasi etuesineen mistä superkehut. Takakulman esine jäi kaivelemaan ja tein vielä niin että jätin Huin etulinjalle istumaan ja kävin näyttämässä esinettä. Lähetin etulinjalta, lähti hyvin - mutta empi sekunnin sadasosan edeten kuitenkin käskyttämättä aina takakulmalle mistä nostikin sitten hyvin tuon esineen. Tästä palkkailin pitkään ja hartaasti. Selkeästi nyt kaivataan reeniä isossa ruudussa, ei auta että osaa edetä suoraan jos esineet ei nouse. Kaistalereenikin tosin hyvä pitää ohjelmistossa jotta pysyy myös nuo suorahkot pistot työskentelyssä.

Vaukin pääsi esineruutuilemaan. Tarkoituksena oli antaa Vaulle aamuruoka palkaksi esineruudusta, mutta koska en saanut sitä ruutuun kuin kerran ja yhden esineen verran - jätti siis toisen nostamatta kun ei irronnut mihinkään - jäi myös ruoka syömättä. Että meinasi kärvähtää hermot sen kiljumiseen. Etsin sitten itse sitä pirun hanskaa sieltä varvikosta..

Sitten janoille. Ensin jana missä jälki vasemmalle. Janalla eteneminen ja jäljen nosto superhienot! Eka keppi tältä jäljeltä harmillisesti jäi, toinen nousi hyvin. Toinen jana myöskin hieno, tuuli kävi hieman edestä päin, joten aavistuksen ennen jäljen leikkaamista Hui lähti jäljelle - ja jälleen hyvin oikeaan suuntaan. Nyt nousi hyvin eka keppi, se viimeinen sitten harmillisesti jäi kun Hui puikkasi juuri kuusen väärältä puolelta kepin jäädessä sen oikealle puolelle. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen, janat olivat tosi loistavat!