Huhhui, olipas varsin jännä päivä Lahdessa eilen lauantaina missä debytoitiin Huin kanssa voittajan jälkikokeessa. Koe oli samalla bordercollieiden ja australiankelpien rotumestaruuskoe, joten paikalla oli tosi paljon tuttuja ja sukulaisia. Heti alkuun spesiaali onnittelut pätevälle Hiski-veljelle jälleen hienosta kokeen suorituksesta ja uudesta HK2 tittelistä! Superisti onnea myös ihanalle Mervi siskolle PK uran aloituksesta ja JK1 tittelistä. Tosi pätevää porukkaa

Huin osalta koe alkoi tottisosuudella, missä oltiin kolmannessa parissa - parina Virve ja Vic. Tottiksen arvosteli Ossi Harjula ja linja olikin varsin tiukka niinkuin toki VOI luokassa pitääkin. Hui ei tuntunut kovin hyvältä kentälle mennessä ja vaikka pääsimme ensin suorittamaan liikkeet vire ei ollut kyllä sellainen minkä sen edelleenkin toivoisin olevan. Ilmoittautumisen jälkeen vielä vapautin Huin ja hieman salaa tuomarilta virittelinkin, mutta ei siitä liiemmin noussut. Seuraamisessa se heti sitten tuntui ja siinä oli pääsääntöisesti huonon tuntuinen kontakti koko ekan suoran - ennen täyskäännöstä annoin uudelleen seuraa käskyn (tuomari ei kuullut) ja täyskäännös tuntui hyvältä. Vauhdin muutokset ok ja niiden jälkeen Hui seurasi omastakin mielestäni ihan hyvin. Tuomari piti Huin seuraamisesta ja ainoa mistä sitä rokotettiin oli hidas istuminen henkilöryhmässä - arvosanana erittäin hyvä.. Höm, en tiedä - tuota seuraamista pitäisi nyt videokuvata, monelta paikallaolijalta sain kommenttia että ei se niin pahalta näytä miltä annan sen ymmärtää, hmm..

Liikkeestä istumisessa Hui jäi seisomaan. Valmistelevan seuraamisessa olisin toivonut itse skarpimpaa meininkiä - olenkin varma että väärä asento johtui huonosta vireestä / asenteesta. Argh, kun olisikin päässyt huomauttamaan. Tämä puutteellinen.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo - olikohan erittäin hyvä, ainoa mistä tuli kommenttia oli että saisi mennä nopeammin maahan, yllätys.. Luoksetulossa tuli lujaa ja hyvä perusasentoon siirtyminen.

Liikkeestä seisominen ja luoksetulo - pysähtyi hyvin ja pysyi hyvin - luoksetulossa törmäsi kuin pieni porsas, tästä arvosanaksi hyvä.

Tasamaanouto - Hui tuli luovutusasentoon niin että kapula mun polvien korkeudella. Tätä pitää nyt vahvistaa niin että nostaa sen kapulan niin ylös kuin voi. Puri kuitenkin kapulaa lujaa eikä irrottanut ennen kuin annoin käskyn - tosin samalla kun annoin käskyn pomppasi seisomaan ja siitä salamannopeasti takaisin luovutusasentoon.. - tästä arvosanaksi puutteellinen.

Telineet molemmat erinomaiset - ja ne olivat sitä - hyvät ilmavat hypyt, suorat kapulanluovutukset ja siistit perusasennot, huippua!

Eteenmeno - "virittyi" mielestäni hyvin ja tiesi tasan mitä ollaan tekemässä. Seuraaminen valmistelevassa osassa sitten sen mukaista. Lähti "eteen" käskyllä kuin tykinkuula, mutta noin 20 metrin jälkeen heittäytyi maahan ihan omatoimisesti.. Että ei tätäkään vaan voi olla reenaamatta..

Paikallaolo - se olisi ollut erinomainen mutta sössin itse kaksi pistettä (ja rotumestaruuden siinä sivussa) kun kytkin koiran saman tein kun lähdettiin paikallaolopaikalta.. Olisi pitänyt seurauttaa tietysti kentän päähän. Näin kun tuomari avasi mappinsa mun viritellessä sitä pirun remmiä Huin kaulaan ja kirosin hiljaa omaa tyhmyyttäni.

Tottiksen kokonaisarvosana 80pist. Olin kyllä tosi pettynyt tottikseen ja eritoten siihen että tehtiin monta tyhmää pistemenetystä. Mutta noh, ei nyt jäädä tuota tottista suremaan vaan jatketaan reenejä kohti seuraavia kisoja.

Tottiksen jälkeen oli pari tuntia taukoa ja sitten jatkettiin jälkihommilla. Saatiin arvonnassa jälki numero 14, joten saatiin tovi aikaa odotella omaa vuoroamme. Jana näytti tosi kivalta ja metsä janan kohdalla oli suhteellisen avonaista kangasmetsää. Hui lähti janalle tosi hyvin, vähän ehkä oikealle vinoon mutta pian nosti nenänsä ylös ja lähti heti päättäväisesti vasemmalle. Nappasi jäljen siis hieman ilmavainulla, mistä janapisteiden vähennystä -3pist. Ensimmäisessä kulmassa Hui tarkasteli ja pyöri ja ihmettelin jo että mitä ihmettä se touhuaa, mutta siitä selviydyttyään koko jälki oli aivan normaalia Huin työskentelyä - itsevarmaa ja motivoitunutta jäljen ajoa. Ekan kepin pelkäsin jääneen tuohon kulmahässäkkään, mutta ei - se nousi vasta n. 200 - 250metrin kohdalla. Hui nosti hienosti kaikki kepit! Jälki oli mielestäni tosi haastava ja maastonvaihtelut aikamoisia - alun kangasmetsä vaihtui heinikosta, vadelmikkoon ja jälleen varvikkoon - välillä oltiin jossain syvässä uomassa minne ensin mentiin jyrkkää mäkeä alas ja kohta kivuttiin toista laitaa ylös - tuli ihan hirveä hiki siinä menossa. Matkan varrella oli aika paljon puita kaatuneena ja niiden ylittäminen meikäläisen ketteryydellä oli varmaan hauskan näköistä. Aikaa jäljen ajoon meni n.25minsaa. Jälki ei tuntunut mitenkään hirveän pitkältä tai vaikealta suhteessa siihen mitä me reenataan - kiitos aivan loistavien jäljentallaajareenikavereiden .

Jäljeltä ja tottiksesta pisteitä oli koossa siis yhteensä 247. Tietysti olin iloinen jo saavutetusta koularista mutta toki mielessä oli myös se että jos esineruutu menisi putkeen niin meillä olisi mahdollisuus vielä ykköstulokseen. Tosin esineruutuun mentäessä en vielä tiennyt meidän janapisteitä, joten en tarkalleen tiennyt missä ykköstuloksen suhteen mennään. Esineruutu oli samassa paikassa kuin viime vuonna (missä Hui, kuten kovin moni muukaan koirakko ei nostanut esineitä häävisti) ja odotukset esineruudun suhteen oli aika sekavat. Hui työskenteli ruudussa ihan normisti, ekalla pistolla se lähti jonnekkin ihan muualle mutta korjasi itsensä hienosti ruutuun. Kolme esinettä nousi n.4minsaan. Esineiden luovutuksesta meni 2pist, joten kokonaispisteet ruudusta 28p. Huihan hieman (!!) pyörittelee esineitä suussaan ja välillä jopa nakkelee minne sattuu - joten täysin oikeutettu pistevähennys. Vikalla esineellä (nahkahanska) näin kun se nappasi esineen ja mielestäni näytti siltä että meinasi lähteä sen kanssa kiitämään ihan muualle kun mun luokse - rupesin siis kehumaan sitä vuolaasti ja näin se toikin esineen sitten ihan ok mulle. Tästä tuomari ei maininnut mitään.. Esineiden luovutusta siis reeniohjelmistoon

Esineruudun jälkeen jännättiin hyvä tovi niitä loppupisteitä ja olihan se aika uskomaton fiilis kun kuulin että kokonaispisteet on 275p! Virve ja Vic voittivat rotumestaruuden pisteillä 276p.

Tällä kisakokemuksella voin leijailla pari viikkoa kevyesti, tosin ensi viikonlopun Harjavallan koe tipauttaa mut pikapuoliin maan tasalle. Jopa ihan niinkin nopeasti että kokeen päätyttyä kävin hieman reenaamassa vielä koepaikan kentällä. Otettiin pätkät seuraamista sekä liikkeestä istuminen ja eteenmeno. Eteenmenossa oli pallo valmiina kentän päädyssä mutta Hui ei nähnyt eikä tiennyt sitä joten kahden yrityksen jälkeen Katja kävi näyttämässä Huille palloa. Tjaa, oli tämä nyt sitten järkevää tai ei (ottaa eteenmeno reeni) niin se nähdään sitten ensi viikonloppuna että miten se vaikuttaa Huin kisasuoritukseen (ilmeneekö pallon kyttäystä vai ei..).

Oli hieno kisapäivä kaikenkaikkiaan ja nyt käy meidän valiokello - olen vähän pöllämystynyt tästä saavutuksesta kun tässä on niin paljon tahittu jos minkälaisen ongelman tai haasteen kanssa. ISO KIITOS reenikavereille kaikesta tsemppauksesta ja reeniavusta, ilman teitä tästä ei tulisi yhtään mitään!