Käytiin koko perheen voimin tänään Seinäjoella, missä Huin vasemman etujalan olkapää operoitiin OCD:n takia. Selkeä irtopala siis löytyi, mikä poistettiin tähystysoperaatiossa. Huin leikkasi Ortopedi Jarmo Rintasalo.

Nyt pieni potilas on kovin kivulias ja allapäin, mutta eiköhän tästä ole suunta ylöspäin :)

Kun menimme Huin kanssa vastaanotolle ja keskusteltiin Huin tilanteesta Rintasalon kanssa - olin aika kauhusta kankeana - sillä yhtenä suurimpana riskinä OCD tapauksissa Rintasalo mainitsi ns. turhan odottamisen. Ts. jos koiralla on mitä todennäköisemmin OCD - se pitäisi operoida mahdollisimman pian jo pelkästään siitä syystä, että jos irtopala ehtii irrota ja kulkeutua ties minne - sitä ei välttämättä löydetä tähystyksessä (tai avoleikkauksessakaan) ja se saattaa vaivata koiraa koko loppuiän. Muuten Rintasalo piti Huin operaatiota hyvin perustoimenpiteenä ja parantumismahdollisuuksien pitäisi olla hyvät. Hui on nyt entistäkin tiukemmassa levossa seuraavat pari viikkoa ja pikku hiljaa liikuntaa aletaan lisätä. Kuukauden kuluttua ontumista ei pitäisi (saisi) esiintyä enää lainkaan. Huilla on lääkityksenä tulehduskipulääke seuraavat 10 päivää + Fortiflexiä kuukauden annos (lisäravinne mikä edistää rustovaurioiden paranemista).

Itsellä on ihan kaamea olo, kurkku on sikakipeä, korvat kutisee ja nenä on kuin petteri punakuonolla.. Väsyttääkin, mutta Eemeli on siinä kivassa rytmissä että nukutaan päivät ja hillutaan yöt ://