Huin kanssa olen reenannut päivittäin pihassa, ja sen lisäksi eilen käytiin Hannan kanssa ottamassa nopsat reenit Pohtolassa.

Paikka oli Huille uusi ja siellä oli hyvin kaikenlaista häiriötä, leikkikenttä vieressä ja naapuritontilla juoksenteli ja ärhenteli lauma koiria aidan takana. Tosin aika hillitysti ne onneksi oli Huin reenin aikana.

Olen nyt ajatellut koittaa miten Huihin tehoaa tiukka suullinen huomautus. Kotipihassahan se on toiminut ok, tänäänkin huomautin kerran kun vilkaisi eteensä (seurautin tahallaan aivan seinän viereen) - ja sen jälkeen petrasi tosi hyvin. Ei vilkaissutkaan Eemeliä, vaikka pysäytin aivan Eemelin viereen ja herra vielä heilutteli frisbeetä kädessään .

Eilisessä reenissä huomautus toimi myös hyvin. Hui vilkaisi kerran eteensä josta heti napakasti huomautin ja keskeytin seuraamisen - pätkä uudestaan, missä hyvä kontakti - palkkasin heti. Tehtiin lisäksi muutamia muita pätkiä seuraamisia, missä ei enää tarvinnut huomauttaa. Palkkaamisessa taas huomio siihen että ensin palkkausta laumavietillä - ja vasta hyvän tovin kehujen jälkeen lelulla repimiset palkaksi. On vaan yllättävän vaikeaa olla tunkematta sitä kättä sinne lelutaskuun, tulee selkärangasta koko liike .

Katsotaan nyt sitten voisiko tämä ongelman korjaus olla näin suhteellisen helppoa? Olen saanut nyt paljon vinkkejä miten Huin kanssa tulisi edetä ja olen alkanut hahmottaa kokonaisuutena että mistä kenkä puristaa. Hui koomailee tai kuplailee herkästi ja sen kanssa pitää olla tarkkana että sitä ei edes siihen tilaan päästäisi. En lähde sille tielle että lähtisin siedättämään Huita palloihin, kierrän sen ongelman koska meillä tottis nyt toimii hyvin ilman niitäkin - ja Hui rakastaa repimistä. Eteenmenoon käytän pallon ja kosketuskepin sijaan "jotain" rättiä, uskoisin että sen liikkeen onnistuminen ei jää siitä kiinni etten "voi" käyttää palloa.

Itsellä on nyt hieman helpottuneempi fiilis kun tiedän suurinpiirtein että miksi mättää. Ensi viikolla mennään kuulemaan mitä Lentsulla on asiaan kommentoitavaa ja kesäkuussa päästään taas Christan oppiin. Pitää vaan yrittää olla itse mahdollisimman systemaattinen reenatessa, jotta Hui pysyy kärryillä siinä mitä me tehdään