Lauantaina raahauduin koko tenavalauman ja Huin kanssa Lakeissuolle missä treffattiin Hanna ja pojat. Huh, olipas meillä reenikeikka . Lasten kanssa on aina omat säätönsä, isommat pojat tappelee keskenään minkä ehtii, Emppu yrittää uida jokaisessa kuralätäkössä ja sen lisäksi sitä pitää tietysti vahtia ettei syö sieniä, säntää tielle tms. yhtä rentouttavaa - Ella se sentään veti unta tukkaan kolme tuntia putkeen, kiltti typy - toistaiseksi..

Itse reeneihin, jälkien vanhetessa reenattiin esineruutu. Tehtiin ehkä hieman vajaa leveydeltään mutta syvyyttä oli ehkä n.70metriä. Esineet takakulmissa - pienet ja piilotetut ja yksi pieni rulla keskellä kuusen alla. Näytettiin takaesineiden viennit. Olipa sikavaikeeta. Lähetin Huin oikeasta etukulmasta ja aikansa juostuaan se nosti vasemman takakulman esineen. Oikeaa takakulmaa etsittiin varmasti 10 minuuttia. Hyvin Hui jaksoi kuitenkin työskennellä - pari kertaa se kävi etulinjalla pysähtymässä mutta jatkoi matkaansa kun totesin että herra on hyvä ja jatkaa vaan. Taisin sen tosin myös pari kertaa lähettää uudestaan. Aloin jo tosissaan menettää toivoni ja mietin että pitäisikö esinettä käydä näyttämässä - mutta onneksi helpotukseen ei lähdetty sillä Hui sitten lopulta paikansi esineen ja toi luovutukseen sen kauniisti räkäisten.. Tuntuu että mitä enemmän Hui joutuu esineen eteen hommia tekemään sitä huonompi on luovutus. En viitsi nyt ennen kisoja alkaa tahimaan noiden luovutusten kanssa, mutta talven aikana se on laitettava ruotuun. Vaikka Hui oli jo tehnyt paljon hommia takaesineiden kanssa halusin sen vielä nostavan keskiesineen. Pari lähetystä ja esine nousikin suht ok. Luovutus taas tosi mielenkiintoinen - esine oli pieni siderulla, joten sitä oli kiva väylätä ja nakella . Huilla meni esineruutureeniin n.vartti, eli keskimäärin 5min per esine - ou jee..

Huin jälki vanheni aika tarkalleen tunnin. Janalla oli mittaa ehkä n.40 metriä ja jäljellä oli kolme keppiä - mittaa vajaan AVO luokan verran. Jana oli hieman liian lähellä esineruutua ja Hui janalla ottikin sieltä hieman hajua. Jatkoi kuitenkin eteenpäin ja nosti jäljen hyvin oikeaan suuntaan. Jäljestys oli normi settiä, motivoitunutta menoa ja kaikki kepit nousi hyvin. Aivan hirviaidan vieressä olevalla kulmalla säädettiin hieman, Hui lähti ensin oikeaan suuntaan mutta teki tarkistusrinkulan ja pysähtyi merkkaamaan jotain? Komensin sitä jäljelle jonka jälkeen jatkettiin taas normisti loppuun. Mitä lie sitten merkannut, grr! Joka tapauksessa tämä oli vika jälki ennen piirinmestiksiä. Tänään vielä reenataan esineet ja illalla tottista. Tottista olisi tarkoitus ottaa vielä viikollakin, joten niillä sitten mennään kohti kisoja.