Eilen torstaina vietettiin kiva reenipäivä Längelmäellä yhdessä muiden T-koirien omistajien kanssa. Hui reenasi kahdessa - tai itseasiassa kolmessa eri setissä. Ekassa setissä otettiin AVO luokan liikkeitä Hanna H:n liikkuroimana. Eka seuraamispätkä ei ollut hyvä, pientä pälyilyä siellä oli. Toinen parempi. Liikkeestä maahanmenossa annoin ensin avun ja sitten otin loppuliikkeen erikseen - tämä näin ok. Luoksetulossa toppaaminen käskyllä, teki mielestäni yllättävän hyvin. Näytettiin myös muutama toppi kierron yhteyteen käsimerkillä - ideaksi sain aina välillä vahvistaa toppaamista niin että kaikki avut käytössä - ts. ääni, käsi ja kroppa. Liikkeestä seisominen hyvin vaikka itse jotenkin sekoilin käskyn annon kanssa. Myös loppuosa ok, tosin perusasento vino.

Sitten nouto, se muuten ok - mutta nyt on ilmaantunut pieni pyöräytys kapulalle aivan lopussa - joku tarkkasilmäisenä huomasi että pyöräytys tulee siinä vaiheessa kun Hui alkaa nostaa päätään luovutusasentoon tultaessa. Tätä pitä nyt reenata kiertojen yhteyteen. Kaukot meni ihan siististi, ei niin napakat vaihdot mihin Hui pystyy. Liikkuri Huin takana, liekö tällä taas vaikutus? Sitten vielä hyppy, mikä hienosti. Taas hieman sävähti liikkurin käskystä istuessaan hypyn takana odottamassa luoksetulokäskyä - otettiin sitten vielä toinen niin että palkkasin liikkurin käskyn jälkeen istumassa pysymisestä.

Olin tosi tyytyväinen ekaan settiin, eka pätkä seuraamista oli huono - mutta olisiko taas pitänyt ehkä viritellä koira paremmin - vähän suoraan häkistä sen otin joten hyi minua .

Ekan setin jälkeen ja ruoalta tultuamme otettiin paikallaolot. Ensin istuminen. Hui tippui jättökäskyllä taas maahan. Korjasin sen ylös ja uudelleen jättö - nyt pysyi hyvin - mutta jäi kyllä hankalaan asentoon istumaan. Maria taisi kommentoida että Hui pysyi sinnikkäästi samassa asennossa istumassa eikä lähtenyt korjaamaan tassujensa asentoa. Näitä lähtöjä pitää muistaa harjoitella erikseen. Paikallamakuussa ei mitään huomautettavaa, hyvin alas ja ylös omalla vuorolla.

Toinen setti aloitettiin vaikealla harjoituksella. Halusin ottaa seuraamista häiriöllä ja häiriötä riitti . Myrkyn omistaja Minna sekä Katja viskelivät palloja ja kapuloita, huutelivat käskyjä ja taisi Minna jopa heittäytyä maahankin Huin viereen - mutta eivät liiemmin onnistuneet Huin kontaktia tiputtamaan. Pari pientä mokaa siellä tuli, mutta niistä tiukka huomautus ja hienosti Hui petrasi. Olimpa yllättänyt että tämä meni näin hienosti, tätä pitää tehdä enemmän! Sitten otettiin nouto. Huille taisi jäädä edellisen reenin paine päälle osittain, sillä käskyllä "tuo" ei lähtenyt mihinkään - oli selkeästi epävarma että saanko nyt mennä kun äsken siitä tuli korvatillikkaa jos vilkaisi lentävää kapulaa.. Hain itse kapulan pois ja vapautin Huin ja otettiin uusiksi, nyt ok nouto. Vauhti hyvä myös paluussa - hieno Huisku!

Sitten otettiin vielä ruutua ja tunnaria. Ruutu niin että ensin vietiin yhdessä pallo (ruutu oli ns.yleisön edessä - vaikeammassa paikassa), tässä ei mitään ongelmaa. Sitten vein Huin lähetyspisteeseen ja menin itse ruudun lähelle - Hui jäi ruudun eteen. Katja kävi näyttämässä paikkaa, ja nyt upposi hyvin ruutuun. Muutama toisto näin, hieman oli hankalaa - Hui ei selkeästi tiedä minne sen kuuluisi mennä - tämä pitää nyt ottaa reeniin mukaan (oikean paikan haku ja tarjoaminen). Loppuun sitten vielä tunnari. Oman lisäksi maassa oli ehkä 15 kapulaa. Hui haisteli ja maisteli vääriä kapuloita, ei näyttänyt millään sattuvan oman kohdalle ja kun sitten sattui toi sen hurjasti pureskellen luovutukseen. Christalta tähän vinkiksi laittaa itse tunnari nyt hyllylle ja opettaa Hui kunnioittamaan tunnarikapuloita - samoin kuin noutokapulaa - ts. sitä ei purra eikä pyöritellä missään vaiheessa. Kun tämä sujuu luovutusasennossa, otetaan kiertojen yhteydessä kantamista ja siitä luovutusta. Vasta kun Huille selkeää miten tunnarikapuloita tulee kohdella - voidaan ottaa itse tunnaria. Nosteluun myös vinkiksi se että kapuloita saisi olla iso määrä - ts. koiran olisi pakko keskittyä haisteluun - kuka jaksaa maistella 50 kapulaa? Huin tapauksessa kyse nyt kuitenkin ensisijaisesti siitä että se ei tiedä miten sitä tunnarikapulaa pitäisi kantaa. Lisäksi Christalta hyvä idea siihen jos koira menee väärällä asenteella kapuloille - esim hutiloiden tai maistelemaan - koira kutsutaan rauhallisesti pois ja todetaan että oho minkäs teit - ja lähetetään rauhallisesti uudestaan. Tässä ollaan itse lähellä kapuloita jotta tilannetta voidaan kontrolloida. Ensisijaisen tärkeää olisi saada koiran mielentila oikeaksi!

Olipa kiva päivä ja ennenkaikkea oli kiva kuulla että Huin asenne on parantunut valtavasti . Kyllä tokoilu on vaan kivaa! Kiitos kaikille seurasta ja tietysti reeniavuista ja kultaakin kalliimmista reenivinkeistä - toivottavasti pian taas törmätään!