Eilen perjantaina reenattiin Pian kanssa Menkalan koulun kentällä. Tai itseasiassa siinä kävi niin että me Huin kanssa reenattiin ja sen jälkeen Veikka päätti että nyt on aika lähteä kotiin ja sitä myöden Pian ja Tuplan reenit loppui lähes ennen kuin ehtivät alkaakaan. Noh, ens kerralla paremmalla onnella!

Hui aloitti merkkireenillä. Suht pätevästi vaikka Tupla ja Viski olivatkin merkin takana olevassa puussa kiinni - vähän Huita kyllä ahdisti, mutta hyvin silti suoritui. Otettiin ensin pelkkää merkkiä lelulla + muutamat tyhjälle menot. Kävin tyhjille menoistakin palkkaamassa ja lopulta lähetin ruutuun. Meni lujaa, suoraan sisään ja suoraan ulos - jonka jälkeen lähti takaisin päin ja pysäytin juuri ruudun sisään. Kävin näyttämässä ruudun oikeaa paikkaa ja otettiin uusiksi - nyt hyvin!

Ruudun jälkeen jatkettiin pätkällä seuraamista. Pia käskytti. Ihan jees muistaakseni? Sitten ohjattua - tällä kertaa oikeaa puolta. Ensin niin että katsottiin alkupaikalta kun Pia vei kapulat. Sen jälkeen vein Huin merkille - tästä lähetys. Ensimmäisellä sinkosi minne sattuu - mutta sitten muisti mitä oltiin tekemässä. Hyvät toistot! Otettiin myös pelkkää merkille menoa, ensin tässäkin sinkosi kapuloille, mutta kun kävin vielä erikseen näyttämässä merkkiä niin sitten meni ok. On kyllä tosi mukavaa opettaa ihan uusia juttuja! Reenien loppuun vielä tunnari. Paljon kapuloita. Hui meni hyvin kapuloille, haisteli ja sähelsi hyvän tovin ennenkuin oma löytyi. Nyt en enää muista että oliko se oma lehtien alla piilossa - vai niin että siellä lehtien alla oli piilossa vain joku satunnainen kapula - jokatapauksessa sitä Hui ainakin käytti suussaan.

Eilen lauantaina oltiin metsäreeneissä Pian ja Heidin kanssa. Olipas mukavaa! Ihana kirpakka syksyinen ilma ja metsäreenit - mikäs sen parempi tapa aloittaa vkonloppu. Heidi tallasi Elviksen kanssa Huille jäljen. Jäljellä mittaa noin 1km, keppejä 5. Jana vasemmalle - aika lähellä - ehkä 15m. Jäljen vanhetessa reenattiin "pienen" etsintää. Ensin tosin muutama nosto ja luovutus. Esineenä kauppakärryjen poletti. Onhan se vähän ällöttävä Huin mielestä mutta hienosti suoritui kuitenkin. Etsintäkin ok! Tätä kuten muutakin etsintäkoe repertuaaria olisi tarkoitus reenailla talven aikana se mitä pystytään.

Sitten jälkitouhuihin. Janalla Hui eteni hyvin, reagoi hyvin - tosin sen jälkeen teki ihme tarkistuslenksun ikäänkuin ylittäen jäljen (olisiko ollut se Elviksen haju siinä?) ja lähti tyytyväisenä takajäljelle - voi argh. No, kun vauhtiin päästiin niin jäljestys oli aika vauhdikasta ja osittain sellaista pingoittunutta "joku on käynyt jäljelläni prkele" - meinikiä. Eli selkeästi toisen uroksen hajut jäljellä hämmentävät. Huisku suoriutui jäljestä kuitenkin nyt paremmin kuin viimeksi - 5 kepistä nousi 4. Kakkoskepin yli Hui ajoi ihan reagoimatta - en tajua tätä, tämähän on meidän ns. perusongelma jos keppejä on "liian" tiiviisti niin Huita ei vaan nappaa nostaa niitä. Nyt vietettiin kepeillä hyvä tovi aikaa, palkkailin ruhtinaallisesti leikkien. Kakkoskepin jälkeen tuli suht pian terävä kulma aivan polun viereen, ja siinä Huin piti ruveta säätämään ja haistelemaan - ja merkkaamaan - mistä huomautin.. Hetkeksi herra passivoitui, mutta en puhunut mitään ja jatkoi itse jäljestystä hyvin. Kaikkineensa olin ihan tyytyväinen tähän suoritukseen, metsä missä reenattiin kuhisee lenkkeilijöitä ja kaikenmaailman häiriötekijöitä on paljon. Naurattaa ihan ajatellakin että ennen ajatteli jälkireeneihin mennessään että voi kun siellä ei olisi ketään ja nyt suurinpiirtein haluaa ehdoin tahdoin sellaiseen metsään missä varmasti on joku liikkunut - niin ne ajatukset muuttuu! ..ja toki koiran kehityksen mukaan on mentävä, en nyt esim alkuopetuksessa olevan koiran kanssa lähtisi reenaamaan kyseisiin metsiin, onnistumisprosentti voisi jäädä aika alhaiseksi. Kiitos Pialle ja Heidille (ja Veikalle) kivasta aamupäivästä!