Tänään on ollut suhteellisen touhukas treenipäivä koirilla, ja ylipäätään ollaan oltu paljon ulkona. Aika lailla ollaankin puhki koko porukka.

Aamulla ajelin Hämeenkyröön liitelemään Vaun kanssa. Mukaan autoon otin myös Huin, koska suunnitelmissa agiliidon jälkeen oli jälki- ja esinereenit Pinsiössä.

Olin ihan unessa agireeneissä ja vähän sunnuntailönköttely-asenteella Kieli ulkona. Jotenkin nyt en saa itseäni syttymään agilitystä. Vau on aivan supertyyppi agikaveriksi, mutta itsellä tökkii. Noh, toivottavasti kesä tuo uuden kärpäsen tuohon lajiin. Mentiin ihan suhteellisen helppoja pätkiä, huomauttamista lähinnä vain omaan kikkailuun..

Agireenien jälkeen treffasin Pinsiön puskissa Pian ja Annen. Metsässä oli kuitenkin niin paljon lunta että reenit keskittyivät Huin osalta vain esineisiin. Vietiin yhdessä kaksi- tai lopulta yhteensä kolme esinettä. Esineiden etsimisessä ei ole mitään ongelmia, mutta luovutuksessa on. Ekaa esinettä sain houkutella enemmän, toinen ja kolmas tulivat käteen pienemmällä "suostuttelulla". Pallo oli vaihdokkina esineestä, se selkeästi kyllä Huita motivoi. Nyt pitää reenata esineiden tuonti kuntoon esineruutureenin ulkopuolella.

Päivällä otin pihassa vähän kaikenlaista koirien kanssa. Vaulla keppejä, ja Huillakin keppien alkeita. Lisäksi otin Huilla esineen nostoja ja leikittiin myös jälkikepeillä - tai lähinnä tein niin että viljelin hajustettuja keppejä maahan ja sitten höpöttelin Huille kepeistä. Kun se bongasi kepin kehuin sen maasta taivaisiin. Pihalla otettiin myös maahanmenoja ilman apuja, kyllä ne vaan kotona tuntuu toimivan Nauru.

Iltapäivän päätteeksi kävin vielä tallaamassa Huille jäljen lähimetsään, mistä lumet ovat jo armollisesti sulaneet. Jälki oli ehkä 300-400 metriä pitkä (pidempää ei saanut!), jana noin 10 metriä ja ikää jäljellä reilu tunti. Laitoin kolme välikippoa ja loppukipan. Kaikki kipat piilossa heinikossa ja piilon päällä keppi. Kun laitoin Huille jälkivaljaita ja höpötin jäljelle lähdöstä se alkoi heti nuuskuttaa ja tiesi täysin mitä ollaan tekemässä. Janalla se eteni hienosti suoraan (tosin jana oli tarkoituksellisesti kivien keskellä niin että se ohjautui suoraan) ja bongasi jäljen hyvin. Ekan kepin ja kipan merkkasi hyvin. Ei tietysti ottanut keppiä vielä suuhun, mutta houkuttelujen jälkeen toi minkä jälkeen hieman leikittiin sillä ja palkkasin kipasta. Toka kippa jäi pöheikköön, jäljesti keposasti yli. Kolmas ja viimeinen sitten taas hienosti. Jäljestys oli mielestäni tosi mallikasta. Ihan vauhdikasta mutta ei kuitenkaan rynninyt vaan keskittyi hyvin. Jälki oli aika kiemurainen kun piti väistellä kantoja ja kiviä + siellä oli yksi kulma, nämä kaikki myös ok! Ajattelin nyt jättää nuo välikipat heti pois ja tehdä nyt muutamia keppijälkiä niin että saan ajatuksen keppien tärkeydestä Huille kerrottua.

Vitsit, oli kyllä tosi kivaa olla jäljellä - nyt vaan lumet kaikki hushus jotta päästään vähän pidemmille ja haastavimmille jäljille!