Tiistaina tokoteltiin Pian kanssa Nokialla. Hui teki kaksi settiä. Aloitettiin PK jutuilla. Seurautin kentälle kokeenomaisesti, hyvän tuntuista. Pitkän suoran seuraamisessa palkkasin heti alussa ja sitten tehtiin muutamia eri mittaisia pätkiä. Painoi ja edisti mutta loistava asenne. Sitten jäävät heti palkaten. Maahanmenoon hyvä vinkki Pialta vaihtaa käskyä ja opettaa uusi / nopea tekniikka kiinni siihen sanaan. Tämä pitää laittaa työn alle, istuminen ja seisominen pelittävät ihan kivasti mutta maahanmeno ei ole tarpeeksi nopea. Otin myös yhden luoksetulon missä Hui tuli lujaa - mutta ei törmännyt.

Otin myös muutamat 2kg luovutukset puun kierrolla. Ekalla possu pyöräytti mistä huomautin, uusinnalla ok. Ekan setin loppuun vielä eteenmeno pallolle. Tokassa setissä tehtiin vähän tynkä reeni koska Ellalla ei ollut reenifiilistä ja piti kiljumisellaan huolen että ei ollut äidilläkään.. Aloitettiin kauko jumpalla, sei - is vaihdossa pitää aina ensin tarjota väärää tekniikkaa ja vasta sitten pystyy tekemään oikein, hömph! Sitten ruutua, oli se taas vaikeaa. Hui nuuskutti ja haahuili missä sattuu.. Kun lopulta sattui oikeaan paikkaan kävin ruudussa suullisesti kehumassa ja korostamassa että siinä se ruutu tosiaan on. Toistollakin vielä aika onneton suoritus. Kolmas läheltä paikanhakuna, jo löytyi suorilta oikea paikka. Huah, tämä on meidän ikuisuus projekti? Sitten tunnari, siinä Hui näytti kuinka hienosti jokaisen kapulan voi vuorotellen klähmiä ja lopulta sitten tuoda oman luovutukseen.. eli ei kovin hyvä suoritus tämäkään. Pitää nyt miettiä että pitääkö ruveta palkkaamaan hyvästä haistelusta jo pelkästään? Reenien loppuun vielä luoksetulon stopit, tai itseasiassa vain seisominen - ensin puun kierrolla ja sitten vielä niin että pallo tuli Pialta palkaksi liikkeen yhteyteen. Huuuh, reenattavaa riittää. Jahka lomareissu saadaan suoritettua, niin sitten pitää taas ryhdistäytyä tokonkin saralla.

Tiistaina puhuin myös pitkän puhelun Pekan kanssa ja sain hyviä vinkkejä meidän akuuteimpaan ongelmaan jäljellä - eli riistaan. Pekankin mukaan on käytettävänä kaksi vaihtoehtoa - joko riistanjäljen ajosta toruminen tai oikean jäljen ajamisen motivoiminen. Sain Pekalta seuraavat vinkit:

- Hui näkee kun jäljen tekijä lähtee metsään (+ mahd.hetsaus)

- jäljen tekijä tekee jälkeä tallatessaan kädellä "laappasuja" maahan, korostetaan oikean jäljen hajua

- jäljen tekijä taputtelee maata keppien alla

- jäljen tekijä on jäljen lopussa palkkana Huille

Tämän lisäksi jälki merkataan, ja jos Hui yrittää lähteä riistan jäljelle sitä torutaan ja kielletään siitä.

Tänään sitten treffattiin taasen Pian kanssa metsäreenien merkeissä ja näiden vinkkien kanssa Pia lähti metsään - vessapaperirulla kädessä . Huin jäljelle tuli mittaa Pian gps:n mukaan 1.5km, se vanheni nirkosesti pari tuntia. Juuri kun Pia tuli jälkeä tallaamasta niin paikalle pöllähti mies tytön ja marjaämpärin kanssa ja sinne ne lähti metsään meidän jälkien sekaan. Vähän kävi sapettamaan että meni reeni täysin pilalle, mutta sitten todettiin että näillä nyt mennään ja tuleepa harhatkin reenattua..

Kylläpä jännitti lähteä jäljelle. Jana oli Huilta tosi hyvä, lähti selkeästi lujempaa. Tarkisti taas takajälkeä ja kääntyi itse oikeaan suuntaan eli vasemmalle. Ensi kerralla pitääkin muistaa tehdä jälki niin että se lähtee oikealle. Jäljen merkkaus näkyi hyvin metsässä ja Hui jäljesti tosi hyvin. Eka keppi nousi hienosti varvikosta. Ojan ylityksen jälkeen tuli hieman jotain säätöä ja toka keppi jäi. Sitten tuli metsätien ylitys mitä pitkin marjastajat olivat kävelleet ja olipa se vaikea kohta Huiskulle. Ei oltaisi selvitty jos en olisi tiennyt mihin suuntaan jälki menee - harhat oli vaikeat koska ne olivat ajallisesti niin samanikäiset kuin itse jälki. Loppujälki sujui kivasti, ei merkkiäkään riistanajosta. Vika keppi nousi hyvin. Olimpa helpottunut! Näillä eväin lähdetään nyt reilun vkon mittaiselle lomalle ja sitten kun jatketaan metsäreenejä niin tehdään 2-4 tämän tyylistä reeniä vielä (korostettu haju / näkölähtö). Lisäksi mietin että josko loppupalkkana voisi olla pallo. Pia ei tänään palkannut Huita koska NOM:n suhteen en uskalla sitä nyt korostaa jotta ei tule sitä säätöä siellä sitten - josko vaikka päästäisiinkin sille vikalle kepille asti? Tämä metsä missä reenattiin on kyllä todellista peurojen ja hirvien aluetta, joten siellä reenaamme vielä useasti tänä kesänä!

Kiitos taas Pialle seurasta ja avusta!!