Treenattu on mutta aikaa ei tahdo riittää blogin päivittämiseen mikä on harmillista.

No, sunnuntaina reenattiin iltasella Karhella Hannan kanssa jälkitouhuissa. Hanna teki Huille n.1.3km haastavan jäljen ja kävipä vielä niin että jälkeä tallatessaan oli lähes silmitysten hirven kanssa - joten saatiin todellinen haaste Huille.. Jäljellä oli kuusi keppiä, jana todella syvällä - vasemmalle.

Jäljen vanhetessa tehtiin esineruutu, Hui oli tosi pätevä - kolme esinettä nousi tosi nopsasti. Jälki oli reilut kaksi tuntia vanha kun lähdettiin sitä ajamaan ja jana meni ihan suht mallikkaasti. Lopussa ennen jäljen nostoa Hui hieman meni ehkä liian voimakkaasti vasemmalle, mutta hyvin bongasi jäljen - tarkasti pätkän takajälkeä ja kääntyi itse oikeaan suuntaan - eli vasemmalle. Jäljestys oli tosi voimakasta ja tarkkaa, eka keppi nousi hienosti. Ekan ja tokan kepin välissä oli tämä hirven ja oravan kohtaamispaikka. Hui ei juuri mitenkään reagoinut hirven hajuihin, vaan porhalsi paikan yli ja nosti heti kohta kakkoskepin. Vähänkö olin tyytyväinen! ..kunnes.. Jälki jatkui, oli kulmia ja keppejä nousi kun yht'äkkiä yhdelle kalliolle kiivettyämme Hanna sanoi että ei hän kyllä tästä kalliolta sinne ole jatkanut.. Seurasin Huita hyvän tovin ja aloin pian nähdä maassa tuoreita sorkan jälkiä - herra vaihtoi aivan lennosta hirven jäljelle enkä olisi huomannut sitä ilman Hannaa - hännän asento ja vauhti, ihan kaikki säilyi samana. Hittolainen! Nooh, ilmoitin sitten Huille että se on typerä kun tekee tuollaista (että jäljestää hirveä) ja että nyt voisi olla hyvä jos etsisi ihan oikean jäljen. Lähdettiin kävelemään kohti oletettua jäljen suuntaa ja pian Hui nostikin jäljen uudelleen ja jäljesti tosi hyvin loppuun. Loppu meni hiekkakuopan reunalla ja Hui oli jäljestä noin 70-100cm sivussa - siihen olisi jäänyt 5.keppi jos en olisi itse nostanut. Kutonen nousi sitten taas hyvin.. Voi plaah, niin toivoin että tuo riistanajo olisi ollut menneen talven lumia - mutta ilmeisesti ei! Tätä pitää nyt hieman miettiä.. Kiitos Hannalle hyvästä jäljestä ja tietty mukavasta reeniseurasta!

Eilen ja tänään otin pihassa tottista - tunnaria, noudon kontaktia ja jääviä + seuraamista. Tunnari pelittää näin hyvin, ei ongelmaa - edes palkkaamattomuuden kanssa. Torstaina yritän päästä kisanomaiseen reeniin, katsotaan sitten miten siellä. Noudon kontakti etenee hitaasti, katsotaan nyt saanko sitä pelittämään niinkuin haluaisin?