Torstaina ei tehty kerrassaan mitään. Oma olotila oli ja on osittain vieläkin tosi lentsunen, ja päätin jo torstai aamusta että tänään ei tapahdu koirarintamalla niin mitään.

Tänään perjantaina Osku täytti 10v! Melkein koko päivän Osku viettikin ulkona, mielipuuhassaan metsikön siimeksessä ties mitä etsien - todennäköisesti myyriä..

Aamupäivällä otin pihassa Huilla pienet tottistelut. Aloitettiin yhdellä vauhtiluoksetulolla Valtsun avustuksella. Luoksetulo oli suora ja nopea, palkka jalkojen välistä. Sitten otettiin seisomista narulelulla. Seisomisen jälkeen muutamat toistot luoksetulon loppuasentoa - nyt niin että hetsasin lelulla - ja Hui tulikin lujaa ja lähelle. Tätä on varmaan hyvä tehdä aika ajoin..? Lisäksi kapulan pitoa, missä vähän taas kannustin sitä puremaan kapulaa ja palkkasin kun lujensi otettaan. Päälle vielä parit vauhtinoutoleikit, missä Hui toi kapulan hyvin niin pitkälle asti kunnes vapautin lelulle. Loppuun leikittiin frisbeellä - kahdellakin erilaisella koska ensimmäisen nakkasin hyvällä heittotaidollani talon katolle ;O

Käytiin taas koko koiralauman ja Valtsun voimin Attea vastassa koulutaksilla, alkaa tuo ryhmälenkkeily käymään työstä. En käsitä miksi muuten niin hyvin hihnassa käyttäytyvä Osku alkaa säätää aina kun mulla on kädet niukassa - kahdeksan metrin flexissä on tosi kätevä porhaltaa tien toiselta puolelta toiselle kiertäen itsensä jokaisen puunrungon ja aurausmerkin ympärille ;)

Neljältä treffasin Hannan ja koirat meillä tottistelujen merkeissä. Tätä ennen olin käynyt tallaamassa pennuille jäljet pellolle. Ennen Hannan tuloa otin hieman pihatottista myös Vaulla - noutoja sekä idaria, missä Vau pysyi hyvin asennoissaan - ilman että olisi kiertynyt mun tahdissa mutkalle.

Otin tottistelut Huilla ensin, ja yhdessä sessiossa. Aloitettiin seisomisella, missä Hannalta taas hyvä pointti sen suhteen että pitää jo nyt miettiä millä jalalla astun kun seisomis käskyn annan :) Nämä on niitä asioita mitä en edes osannut ajatella aikanaan Vaun kanssa, joten hyvä kun saa nyt vinkkejä tässä vaiheessa. Seisomiskäsky siis silloin kun vasen jalka on astumassa. Oleellista on myös muistaa palkata lelulla eri puolille, eikä aina heittää sitä lelua samaan paikkaan. Myös kättä missä lelu on - on hyvä vaihdella. Seisomisreenileikkien yhteydessä otettiin taas ampuminen, Hui leikki hyvin - mutta myös selkeästi kuuli laukaukset.

Seisomisreenin jälkeen otettiin muutamat kapulan pidot, missä vähän huomauttelua, mutta myös onnistuneita suorituksia - ehkäpä se tästä :) Sitten vauhtinoutoleikit, missä Hui taas yritti ekalla päästä hieman helpommalla ja räkäsi kapulan ennen aikojaan. Toistolla onnistunut suoritus ja frisbee palkaksi. Tähän taas hyvä huomio Hannalta - eli on varmasti järkevämpää palkata Hui revityslelulla, mihin Hui saa käydä kiinni mun luona - ja mieluiten samoin kun luoksetulon loppuasentoreenissä - eli lelu takin helman alta. Tehtiin näin vielä viimeinen toisto ja selkeästi huomasi että Hui jäi kapulalta vapautuksen jälkeen kyttäämään että koska lelu lentää. Varmasti siis tälle vaanijalle parempi niin että tulee lujaa mun luo - ilman kapulaa tai kapulan kanssa. Tokottelusession loppuun vielä namiseuraamista sekä käännösreeniä Hannan naksutellessa. Tosi hyvä reenisessio, monta oleellista pointtia :)

Penneleitten tokoilujen jälkeen suunnattiin pellolle, missä jäljet ehti vanhentua noin tunnin. Hui jäljesti aivan loppua lukuunottamatta hyvin, kulmat oli hyvät - aika junamaiset suorastaan. Aivan lopussa taisi saada hajun Veikan jäljestä sillä selkeästi nuuhki ilmaa kuono ylhäällä Veikan jäljen suunnalle. Jatkoi kuitenkin räpiköiden loppuun ja löytyi se loppukippakin. Hyvä onnistunut jälkireenikin siis :)

Kiitos Hannalle vinkeistä ja seurasta!