Kirjoitin pitkät pätkät ja kun painoin tallenna ja julkaise niin kaikki hävisi ties minne, ompas ärsyttävää!

Nooh, maanantai ei alkanut kovinkaan hyvin - sillä Osku ja Vau otti ritolat jäniksen perään heti aamulenkiltä ja minä ja Hui jäimme seisomaan kuin nallit kalliolle.. Päätin sitten ottaa Huilla kotipihatottistelut - ja nyt alkaa kyllä kertyä jo todella paljon kysymyksiä; onneksi pentupäivä lähenee :) Ensinnäkin Hui nojaa perusasennossa ihan kympillä mua vasten ja istuu osittain ja välillä aivan lintassakin. Pitänee korjata?! Mutta miten ;) Toisekseen, jos otan imutusseuraamista vähänkin niin että makupala ei ole aivan Huin saatavilla _koko_ ajan, se alkaa jostain syystä kääntää peräpäätään eteen - ikäänkuin seuraten sivuttain - sen etupää siis pysyy paikallaan.. Ei hyvä kaiketi tämäkään.. En ole sitten seuraamista toistaiseksi sen pahemmin vaikeuttanut kun aiheuttaa tälläisen ilmiön. Lelun kanssa seuraamista ei olla otettu oikeastaan lainkaan, sillä Hui kadottaa heti oikean paikan. Se on niin innoissaan lelun perään että pomppaa oitis puoli metriä ilmaan ja sivulle ja ties minne.. Hömhöm? Kolmannekseen, otin pitkästä aikaa noutoa meidän miniatyyri noutokapulalla. Hui hakee sen vauhdilla ja tuo luokse taisteltavaksi.. Eilen maanantaina vaihdoin sen makupalaan, tänään tein sitten vähän eri tavalla.

Maanantaina vein päiväruuan jäljelle, josta Hui suoriutui taas varsin mallikkaasti. Ahne kun minäkin olen tein siihen aavistuksen loivia mutkia, mitkä eivät aiheuttaneet mitään ongelmaa - kivaa :)

Ennen agirotutoimikunnan kokousta treffattiin Pian kanssa metsätiellä jotta saatiin ampumistuokio Huille. Hui reagoi aika voimakkaasti ja nyt ei auta muu kuin mennä pyssykauppaan, ei riitä mitenkään että ammuskelua kuullaan kahden viikon välein - kaipa sitä voisi ottaa kuuria sen iltaruuan yhteyteen kuten Pia ehdotti :)

Osku ja Vau pääsivät maanantaina vielä ihan ohjatulle metsälenkille omien jänisjuttujensa jälkeen ja sen verran nöyrää porukkaa oli liikkeellä että pysyivät ihan oman laumansa lähettyvillä tällä kertaa ;)

Tiistai oli pitkä ja tylsä päivä koirille, olin oikein töissätöissä ja illalla oli vielä lasten päiväkodin kevätjuhlat. Töiden jälkeen käytin koirat porukalla metsässä hieman hillumassa ja otin Huilla pienet sisätottistelut. Juhlien jälkeen lähdin hieman pidemmälle metsälenkille ja annoin lapsenlikan - eli Vaun - juoksuttaa Huita ihan kunnolla ;) Vau on siitä kätevä kaitsemistouhuissa että se ei jäniksiä lukuunottamatta noteeraa mitään ympärillään vaan juoksee edestakaisin mun ja näkymättömän päämäärän välillä - ja Hui juoksee sitten kätevästi siinä perässä.. Hieman höyryjä pois pitkän päivän päätteeksi. Lenkin päätteeksi laitoin vanhemmat koirat sisälle ja Hui pääsi tottistelusessioon pihalle. Otin ensin noutoa (Hanna -> päätinpäs kokeilla miten Hui reagoi kun hetsaan sitä lelulla..) niin että hetsasin sitä tuomaan kapulan lelua heiluttaen. Hui juoksi salamana takaisin luokseni ja antoi kapulan nätisti käteeni ja kävi raivoisasti leluun kiinni - hyvä vaihtokauppa :) Otettiin muutamat toistot, eikä kai (!) saatu mitään virheitä aikaiseksi ;) Sitten otettiin sivulletuloja jossa sama ongelma eli tuo nojaaminen. Koitin vaihtaa palkanantokäteä oikeaksi, mutta se ei oikein sikäli onnistu koska Hui tarvitsee vielä välillä opastusta oikean paikan hakuun ja siinä toimii nopeiten ja parhaiten makupalaohjaus.. Apuva! Sitten pätkä imutusseuraamista - ja loppuun eteenmenoja pallolle. Nämä mukavasti. Hui on kyllä hauska pallon kanssa - sen ihan koko olemus muuttuu kun otan pallon käteen - se jännittyy ja laskee itseään alemmas (aijaa?) ja ihan täysin koko kropallaan odottaa että koskakoskaKOSKA se pallo lentää. Hassu pieni mies!

Vau ei päässytkään tänään agiliitoreeneihin kun Wyffe oli töissä ja minä tuolla juhlissa. Nyt pitää yrittää päästä vähän vapaaharjoittelemaan, jännää - mua alkaa ihan älyttömästi jännittää kun agin SM:t lähestyy! Voi Wyffe parkaa kun saa kuunnella mun hermostunutta höpötystä ;D