Perjantai aamuna lähdettiin Hannan ja Tiitin kanssa kohti Kemiä, matkalla treffattiin myös Pia, Viski, Tupla sekä Taina. Olihan hauska ja jännittävä reissu! Lauantaina karsittiin tottisten perusteella maastoon menijät, ja sunnuntaina jännitettiin sitten maastolajeja. Hanna ja Veeti olivat tottisten jälkeen toisina, mutta sunnuntaina he sitten kirivät kirkkaaseen kärkeen voittaen toistamiseen Suomen Mestaruuden!! Jihaa, ONNEA ihan hurjan megaäly paljon taitavalle koirakolle Hymy. Oli tosi mukavaa toimia ketynä Cool.

Kotiuduttiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä niin että taisin päästä unille hieman vajaa klo 3. Aamulla yhdeksältä olin kuitenkin matkalla jo jälkireeniin yhdessä Kaarinan ja Empun kanssa. Olin Kemissä ottanut kuvan SM jälkikaaviosta (sanoikos se Kaarina että 6 suoraa kulmaa ja kolme terävää), ja Kaarina teki Huille sen mukaisen jäljen. Tosin se oli hieman vajaa ja siinä oli "vain" viisi keppiä, koska Kaarina oli törmännyt niin leveään ojaan. Pituutta siis n. 1400m ja keppejä viisi. Janalla syvyyttä n.30m.

Kun olin tallannut Hiskoselle jäljen lähdin Huin kanssa ajamaan sen jälkeä. Ikää sillä siis noin puolitoista tuntia. Jana ihan ok, hieman kaarsi oikealle napaten jäljen hyvin oikeaan suuntaan. Jäljestys oli vauhdikasta ja hyvää. Näin kun Hui alkoi haistella maata tarkemmin ja arvelin sen ilmaisevan kohta kepin kun yhtä äkkiä se nosti häntänsä pystyyn samalla muristen. Sitten se bongasi aivan lähellä pienellä nyppylällä jonkun isännän seisomassa koppa kädessään ja alkoi haukkua sitä kuin viimeistä päivää.. Se vilkuili keppiä ja miestä vuoron perään, mutta ei sitten varsinaisesti ilmaissut keppiä. Menin ja otin kepin ja aloin leikittämään sitä mikä sai sen unohtamaan sienestäjän. Jatkettiin matkaa, kakkoskeppi nousi hyvin, terävä ok myös. Kolmas keppi oli n.300 metriä pitkällä suoralla mikä kulki kivikkoisessa (sammaloituneessa) loivassa ylämäessä. Hui hieman poukkelehti jäljestäessään ja tämä keppi siis jäi matkan varrelle. Matka jatkui hyvin ja tultiin sellaisen hirveän ryteikön ja kosteikon kohdelle. Hui painoi siitä läpi ja mietin mielessäni että ei Kaarina tästä kyllä ole varmaan mennyt. (kohdassa oli sitten jälkeenpäin kuulemani mukaan vielä terävä kulma) Pyörittiin siellä kosteikossa ja ryteikössä ja Hui porhalsi sieltä ulos tehdäkseen saman lenkin uudestaan. Mua ihan nauratti kun se oli niin karmeaa, kädet oli ihan pakko pitää edessä ja nilkkoja myöten lotisi jaloissa. Siitä se matka kuitenkin jatkui ja kohta Huilla oli suussaan keppi nmr. 4! Supermies Nauru. Matka jatkui taas hyvän tovin kun näin että tultiin loppumerkille mikä oli ison ojan reuanalla ja siinä oli tampattu aika isolta alueelta (Kaarina parka oli varmaan miettinyt että miten siitä ojasta pääsee yli..). Keppi oli tampatun alueen toisessa reunassa ja sitäkään Hui ei varsinaisesti ilmaissut, todettiin kylläkin Kaarinan kanssa että se oli sille hieman epäreilu paikka koska jälki ei varsinaisesti kulkenut pelkästään kepin kohdalta vaan laajemmalta alueelta.

Aikaa meni jälkireissuun vajaa puoli tuntia ja Hui oli kyllä aika huippu. Ihanaa kun sillä on noin mieletön motivaatio jäljestää. Se ei kysele ollenkaan, jos joudun liinaa kiristämään (esim kaatuessani) se pikemminkin suivaantuneen mulkoilee mua että koitahan hoitaa oma hommasi.. Silmänisku. Katsotaan, torstaina pitäisi päästä tekemään vielä pieni jälki ennen lauantain kisoja..

Jäljen jälkeen reenattiin vielä esineruutu. Huille niin että se näki jokaisen esineen viennin. Eka nousi hyvin, tokakin ihan ok - kuten myös kolmas. Ihan jees suoritus siis. Jotenkin tuo esineruutu itseäni jännittää nyt.

Illalla tokoteltiin vielä pihassa. Seuraamisessa aika hurjaa yliyrittämistä ja painamista. Hieman helpotti loppua kohden. Tosi hyvät käännökset ja täyskäännös tosi nopea. Liikkeestä istuminen ok. Liikkeestä maahanmenossa tarjosi ensin istumista, argh.. Yksi hyppynouto, valtavilla ilmavilla hypyillä. Luovutus ok. Perusasentojumppaa ihan erikseen, hyvin peppu siirtyi. Tarkoitus olisi nyt reenailla vielä tänään ja keskiviikkona - ja ehkä torstainakin. Perjantai on sitten täysin vapaa ennen kisoja.