Lauantaina paahduttiin helteisessä Klaukkalassa TOKO:n SM kisoissa. Huin kanssa oltiin siinä mielessä onnekkaita, että meidät oli arvottu heti ensimmäiseen ryhmään VOI luokassa. VOI luokka suoritettiin kolmessa eri kehässä, missä ekassa paikallaolot ja kaukot.

Ekan kehän arvosteli Jaana Tala. Paikallamakuussa ei ollut mitään erityistä, Hui tippui hyvin maahan ja nousi säpäkästi ylös - tästä 10. Kaukoissa Hui teki myös tosi kivasti, ei juuri liikkunut eteenpäin - onneksemme sarja aloitettiin istumisella mikä on meille helpompi. Kaukoista muistaakseni 8.5 ja yleisvaikutelma 10.

Toiseen kehään mentiin aika lailla suoraan, pieni lepo välissä. Toisen kehän arvosteli ja liikkuroi mieskaksikko ja oli sangen tehokasta meininkiä. Aloitettiin hyppynoudolla. Olisikohan arvosana ollut 8. Tuli noottia (vaikka sitä ei pitänyt tulla), että "tuo" käsky olisi pitänyt antaa aikaisemmin. Mielestäni Hui teki tosi hyvän liikkeen. Sitten jatkettiin seuraamisella. En muista arvosanaa - 8 tai 8.5 tai 9.. Aika lyhyt setti - vain hidas käynti + juokseminen - ei sivu siirtymisiä eikä pakitusta - höh! Sitten luoksetulo. Ihan passeli suoritus myös, jotain 8 pintaan tästäkin.

Kolmannessa kehässä aloitettiin ruudulla. Ruutu vähän hermostutti minua etukäteen, koska nauhat oli jotenkin hankalan oloiset - siniset nauhat vihreällä nurmikolla - tuntui että eivät erotu sieltä mihinkään. Hui kaikenlisäksi katseli ihan minne sattuu siinä viriteltäessä ja olinkin lähestulkoon varma että se lähtee ihan minne sattuu.. Lähti kuitenkin käsijarru päällä kohti ruutua, meni vaarallisen likelle kehänauhaa ja puikkasi vasemmasta syrjästä sisään. Käskin äkkiä pysähtymään ja maihin - loppuosa jees. Seuraamaan tultiin meille aika hankalaan kulmaan, mutta hyvin Huisku sen teki. Tästä 8.5. Tuomarina tässä kehässä Räsänen.

Sitten otettiin metallinouto. Taas oltiin lähellä kehänauhaa ja nauhan toisella puolella vielä toinen kehä. Kysyin että mitä tapahtuu jos kapula lentää naapurikehään - tuomari vastasi että tähtää häntä niin ei lennä  - mutta että jos lentää niin otetaan uusinta ilman että sitä tulkitaan ohjaajan virheeksi. Heitin sitten suorilta kapulan naapurikehään.. Tokalla onnistui ja nouto mielestäni jees. En muista arvosanaa.. Jatkoa seurasi vielä liikkeestä istuminen, mistä 9. Loppuun meidän iänikuinen kompastukivi eli tunnari.. Kapuloita vietäessä Hui oli mennyt sivussani maihin ja läähätteli siinä sen näköisenä että mietin että lähteekö se siitä mihinkään. Oli aika puhkinaisen oloinen, hyvin kuitenkin lähti ja hienosti klähmi väärää kapulaa ja toikin vielä väärän vaikka luulin sen tuovan oikeaa.. Nollille meni ja sinne jäi taas ykköstulos.. Voi argh. No, ei auta jossittelut vaan pitää jatkaa reenejä. Tänäänkin pisteitä 239 ja kakkostulos.

Kisapäivä oli tosi hauska ja oli hienoa seurata upeiden koirakoiden menoa kehissä. Tokokärpänen puraisi entisestään! Nyt tosin hieman enemmän ehkä panostetaan PK:hon SM:ien lähestyessä mutta tarkoitus silti ahkerasti reenata myös tokoa ja viimeistään elokuussa yrittää taas päästä eroon tästä voivottelu luokasta..