Kovasti paljon ollaan reenattu sitten Sipoon visiitin, ja pääpaino on ollut tunnarissa - osittain jo pelkästään siksikin että yksissä reeneissä Hui onnistui saamaan vekin yläanturaansa. Tunnaria on reenattu erinäisin tavoin, välillä helppoja ja kisamaisia, välillä vaikeita ja haasteellisia. Hui on pääsääntöisesti suoriutunut tosi hienosti. Lähdinkin tämän päivän kokeeseen suhteellisen toiveikkain mielin, mutta tunaroinniksi se tunnarin osalta jälleen meni.

Osallistuttiin Hau:n kokeeseen Hyvinkäällä, tuomarina Pirkko Bellaou. Tuomarilinja oli aika tiukka, tai sellaiseksi sen ainakin itse tulkitsin. Kovasti paljon tuomarilla oli jokaiseen huomautettavaa ja pisteet ropisi mukavaa tahtia..

Koe aloitettiin paikallaoloilla. Huomasin järkytyksekseni että paikallaolot alkavat paikallamakuilla, jotenkin aina on tullut reenattua aina ensin istuminen. Kaikki meni kuitenkin tosi hienosti, Hui oli pätevä. Molemmista paikallaoloista kympit.

Sitten liikkeisiin, tehtiin kahdessa erässä.

Liikkeet suoritusjärjestyksessä:

Ohjattu: Arvottiin vasen. Merkille Hui meni ehkä hieman tahmeasti ja niin - perusasennossa odotellessaan vilkuili minne sattuu. Nyt pitäisi päättää että haluanko sen pitävän kontaktia vai annanko katsoa kapuloiden vietiä? Lähti vasemmalle hyvin ja toi kapulan hyvin luovutukseen  - tosin paluumatkalla kerran pyöräytti kapulaa. Ärsyttävää, mistä se nyt tollasen on keksinyt? Luovutus oli tiivis mistä rokotettiin ja perusasentokin oli inasen vajaa. Pisteitä 8.5.

Idari: Liikkeet maa-is-seiso. Itse olin jotenkin ihan sekaisin että kummalla puolella niiden tötteröiden nyt pitäisi olla ja säädin aloituksessa ihan liikaa. Ja lopulta sitten sain huomautuksen arvostelussa että olin liian kaukana niistä tötteröistä. Jäävät meni hyvin ja tuomari kommentoi niitä napakoiksi. Hmm, video paljastanee todellisuuden. Kommenttia tuli myös liian tiiviistä seuraamisasennosta. Tästä arvosana 9.

Luoksetulo: Hui tippui hyvin maihin ja omasta mielestäni varsinkin toppaaminen oli hieno. Meni myös hyvin maihin mutta sain kommenttia että pysäytin liian aikaisin - että käsky pitäisi antaa merkillä? Mitähäh? Mä olen luullut että merkille pitää pysähtyä? Maasta luoksetulo rasittavan hidas tahmainen hidastelulaukka. Myös pa vajaa. Tästä kuitenkin 9.5.

Metallinouto: Luovutus liian tiivis Pirkon makuun, tästä arvosana 9.

Seuraaminen: jo ekan koirakon seuraamista katsellessa tiesin että ei me pisteillä juhlita. Pirkko rokotti ihan kaikesta mahdollisesta. Eritoten Huin seuraamisessa pisteitä vei liian tiivis seuraaminen. Pysähdykset olivat kuulema tosi napakat ja askelsiirtymät myös. Myös takapään käyttö sai positiivista palautetta. Tästä arvosana 7.5.

Ruutu: Hui oli ihan pätevä, rokotettiin liikkeen lopun liian tiiviistä seuraamisesta. Tästä arvosana 9.5

Kaukot: Hui tippui vähän tahmaisesti maihin ja jännäsin että miten se sieltä nousee. Hyvin nousi onneksi. Tuomari huomasi hienon sekatekniikkamme, ja rokotti pienestä seilaamisesta. Arvosana 8.

Tunnari: Tässä perinteinen. Tai itseasiassa perinteinen höystettynä. Hui meni ensin ruudun merkille ja jatkoi sieltä matkaansa tunnareille. Haisteli hätäisesti ja klähmi 2-3 kapulaa ja nappasi sattumanvaraisesti jonkun. Tiesin jo Huin ilmeestä että ei ole oikea. Että ketutti. Tästä tietysti nolla.

Kokonaisuus oli kuitenkin hyvä ja olin tietenkin tosi iloinen ykkösestä kun nyt vielä TVA arvokin kilahti! Heti kisan päätteeksi kysyin tuomarilta että saisinko ennen kehän purkua reenata ruudun ja tunnarin ja sopihan se. Taina liikkuroi (tuomari itseasiassa kysyi että tarvitsetko liikkurointiapua ) , ruutu meni hienosti ja sen päälle tunnari. Hui meni hieman vaisusti kapuloille, haisteli tarkasti ja nätisti ja toi hyvin oman. Eli se PYSTYY sen oman tekemään mutta mikä piru siinä kisatilanteessa nyt sitten on..

No, tästä jatkuu reenit kohti parempaa suorituskokonaisuutta ja tietenkin SM:iä. Iso kiitos Pialle kun sytytti meidät tähän tokoon ja tietenkin kiitos mein sekalaisen tokouran eteenpäin viennistä!!! Iso kiitos tietysti myös kasvattajille, Lauralle, Christalle ja monelle muulle meitä jeesanneille - varmasti saatte jeesata jatkossakin

Kiitos Tainalle kepoilusta ja kuvauksesta - lisäilen videota kisasuorituksesta jahka sen Tainalta saan!