Tänään kisattiin Huin kanssa Lahdessa bortsu- ja kelpiemestaruuksissa.

ALO luokka aloitti esineruudulla. Hieman mietiskelin että mitenköhän käy esineen luovutuksen kanssa kun Huilla tuntui olevan kieppoja ihan kertaallisesti. En osannut edes ajatella että meille kävisi niin kuin kävi.. Hui meni toisena koirana ruutuun, ja eka koirakko tullessaan kommentoi että yhtään ei noussut.. Hui teki hyviä pistoja ruutuun, mikä oli aika karsea - suhteellisen rytekköinen, nouseva ja niin tihuva että koiraa ei näkynyt juuri lainkaan sen edettyä ensimmäiset 10 metriä eteenpäin. Hui reagoi mielestäni selkeästi etuesineeseen, mutta jostain syystä ei sitä nostanut - kuten ei sitten yhtään mitään muutakaan. Kerrassaan omituista! Hienosti se jaksoi koko 5min tehdä töitä ja etsiä - aivan lopussa se pysähtyi kerran kysyäkseen että olenkohan tosissani että täällä on esineitä.. Jatkoi kuitenkin tuomarin kellon piipitykseen asti.. Tuomari sanoi että Hui olisi esineeseen reagoinut, mutta ei jostain syystä nyt sitten esinettä nostanut. ...(todettakoon tähän väliin että reenasin Katjan avustuksella kisaruudussa vielä kokeen jälkeen ja Hui nosti Katjan kolme esinettä kolmella pistolla, että vielä jotenkin oudompaa).

ALOkas luokan koirakot olivat siinä uskossa että vasta jälkien jälkeen olisi tottis. Istuskelin autuaan onnellisena auringossa kun tuomari alkoi yht'äkkiä huhuilla numeroita 11 ja 13 tottikseen. Kilpailtiin Huin kanssa numerolla 13. Tottikseen tuli siis hieman äkkilähtö, mutta empä ehtinyt jännittää Nauru. Hui oli tosi pätevä, tottiksesta kokonaispisteet 90p. Seuraaminen, liikkeestä istuminen erinomaiset (tosin seuraamisessa kontakti tipahti kerran henkilöryhmässä..), maahanmeno muistaakseni hyvä (olisi saanut mennä nopeammin maahan + vino perusasento), tasamaa erinomainen, hyppy erittäin hyvä (luovutus vino), A esteellä herra sitten päätti taas takaisin tullessa kiertää - argh! Tuomari kommentoi kisan jälkeen että kapula oli aika vinossa ja Hui kapulan napattuaan oli tullut suoraan kohti hyppyestettä - mutta tajunnut sitten että ei sinne pidä mennä - ja päätynyt tulemaan esteiden välistä.. Eteenmeno ja paikallamakuu erinomaiset. Olin supertyytyväinen tottikseen, koska arvostelu oli aika tiukkaa ja virheistä kyllä rokotettiin.

Tottiksen jälkeen oli sitten vähän kaaoottinen fiilis kun tiesi että jäljellä ei ole varaa hirveästi hölmöillä ilman että koulari jää taas saamatta. Saatiin arvonnassa jälki numero 2. Jana oli hieno, Hui eteni suoraan hyvällä vauhdilla ja nappasi jäljen hyvin oikeaan suuntaan. Eka keppi nousi hyvin. Siltä palkkaillessani huomasin kun herra vilkuili jo eteenpäin, ja annoinkin sen aika pian jatkaa matkaa. 2. ja 3. kepin yli Hui meni sujuvasti mutta oli niin hienosti jäljellä että minä ihan itse ne sieltä nappasin. 4., 5. ja 6. Hui ilmaisi sitten taas hienosti. Selkeästi tästä huomasi taas sen että Hui ei kepeistä välitä jos niiden eteen ei ensin saa tehdä hieman duunia Cool. No, se on tietysti valitettavaa että nuo kaksi keppiä jäi ns. virallisesti ilmaisematta - mutta uskon ja TOIVON että tuo ongelma on historiaa kun päästään ylempiin luokkiin missä jälkien mitat ja muodot tuovat sitä Huin kaipaamaa haastetta - milloin se sitten malttaa jo pysähtyä itse kepillekkin. Jäljeltä saatiin täydet, eli 170pistettä - kokonaispisteet siis 260pist, kakkostulos ja kisan toinen sija.

Jee! Oli tosi kiva päivä, vaikkakin kuuma! Nyt jatketaan reenejä!!