Keskiviikkona ajeltiin Hannan, Veikan, Veetin ja Huin kera Sipooseen reenailemaan yhdessä Riitan ja Pekan kanssa. Oli tosi kiva reissu!

Aloiteltiin tokotteluilla, "teemana" alokasluokan liikkeet. Veikka näytti ensin kuinka taitava se on ja sitten Hui pisti parastaan perässä Silmänisku. Otin Huin virittelyiden jälkeen vauhdista seuraamiseen, vire oli ihan mukava. Seuraaminen pelitti muuten hyvin, mutta käännökset eivät olleet parasta Huita ja hieman myös vieras kenttä aiheutti pälyilyä. Juoksu oli erinomaista! Huin seuraaminen oli sikäli hyvää että paikka ja päänasento hyvät, olin ihan tyytyväinen. Tehtiin muutamia eri mittaisia pätkiä, lelulla piilosta palkaten. Tähän vinkiksi palkata selkeästi ylös päin niin että Hui itse hyppäisi leluun kiinni - mikä on ollut kyllä puheissa aiemminkin. Pitääpä nyt yrittää muistaa myös toteuttaa Viaton.

Seuraamisen jälkeen liikkeestä maahanmeno. Tässä en heti uskonut Huin taitoihin ja otin yhden avuilla. Ok. Otin toisen liikkeenomaisesti, maahanmeno oli tosi hyvä ja nopea - ja Hui myös pysyi hyvin maassa. Hienoa! Sitten luoksetulo. Se oli tyypillinen Huille, eli hieman hidas lopusta. Sai kuitenkin "tokoarvosanaksi" Riitalta ja Pekalta täyden kympin Cool. Riitalta vinkiksi olla heittämättä lelua (palkaten jalkojen välistä), vaan vain vähäeleisesti antaa sille tila mennä jalkojen välistä ja napata lelu matkaansa. Vinkiksi myös tehdä niistä suoraan perilletuloista entistä mukavampia, eli ottaa niitäkin enemmän lyhyeltä matkalta hyvällä palkalla. 

Otettiin seisominen heti liikkeenomaisesti, se hyvin!

Loppuun vielä näytettiin miten Hui noutaa. Vauhti ei nyt ollut mitenkään ylenpalttinen, mutta suoritus teknisesti hyvä. Vauhtinoutoja erilaisilla variaatioilla siis lääkkeeksi.

Kaikkien koirien reenattua otettiin vielä ryhmäpaikallaolo. Hui oli reunimmaisena niin että Nero oli sen vieressä. Hyvin ekalla käskyllä maahan ja hienosti pysyi. Hieman taisi kuitenkin jännittää kun pientä tärinää oli aistittavissa. Vasta toisella käskyllä nousi sivulle. Kyttäsi selkeästi että missä se pallo on - mitä en siis nyt enkä todennäköisesti jatkossakaan enää palkkana käytä. Ajattelin hieman toteuttaa Pekan ideologiaa siitä että paikallaolo on täysin tylsä liike koiralle mistä ei kannata odottaa mitään palkkaa (namia tai leluja), jolloin koiralla ei ole mitään odotusarvoa palkaksi minkä eteen sen kannattaisi pingottaa tai jännittää tai kytätä. Uskoisin että se ideologia istuu virkamies Huille hyvin. Mietitään nyt.. Pitäisi reenata paikallaoloja nyt ajallisesti paljon sekä myös erilaisissa häiriöissä. Ja eri näköisten ja kokoisten koirien kanssa.

Tokottelujen jälkeen korkattiin myös metsäreenikausi alkaneeksi. Kuinka ihanaa Hymy. Otin Huille ensin yhden esineen mielikuvana niin että vietiin se yhdessä missä jätettiin esine "U-kaaren" keskikohdalle. Hienosti Hui esineen löysi ja vähemmän hienosti se jäi sen kanssa hengaamaan sinne löytöpaikalle.. Sain sen tuomaan esineen näyttelemällä sille sen lelua ja komentamalla tuomaan sen esineen käteen asti. Otetiin toinen samalla tavalla, nyt hetsasin heti lelulla sen nostaessa esineen jolloin tuonti hyvä! Leikit omalla lelulla palkaksi, esineillä me ei taideta ryhtyä leikkimään palkaksi koska se nyt tuntuu Huin mielestä olevan muutenkin niin superkivaa.

Olipa kiva reenipäivä, näitä lisää Nauru