Lauantaiaamuna kävin kolmikon kanssa metsälenkillä, ja kyllä koirat juoksivatkin. Ihana pirteä aamunaloitus. Päivä meni sukuloidessa Ikaalissa. Reissun yhteyteen järjestyi mahdollisuus vierailla Kyröskosken käyttökoirien kentällä, missä siis tokoteltiin Hannan ja Tainan kanssa.

Hui ei juuri kenttään ehtinyt tutustua kun jo aloitin hätäsenä treenin Huuto. Se näkyi ekan pätkän seuraamisen levottomuutena kun piti vähän kuikuilla ja katsella että missä ollaan. Argh, itse pitää olla niin tyhmä! Seuraamisen yhteyteen ampumiset, ekalla suoralla tietty myös - hieman reagoi ekaan paukkuun mutta toinen ok. Seuraaminen muuten ihan ok, henkilöryhmän tapaisessakin pyörähdettiin. Sitten otin yhden pitkän luoksetulon loppuun saakka, tuli lujaa ilman törmäystä. Kun vapautin tunki itsensä mun jalkojen välistä Cool, odotti palkkausta siis sieltä.. Toinen luoksetulo, mistä heti lähdön jälkeen vapautus lelulle jalkojen väliin. Tämä ok myös. Sitten tehtiin muutamat maahanmenot, osa hyviä nopeita heittäytymisiä - mutta joukossa myös tahmeita suorituksia. No, pitänee vaan vahvistaa ja vahvistaa..

Sitten telineille. Ensin suht korkealla tokohypyllä yksi edestakaisin lähettely, hyvin ilmavasti Hui hyppäsi. Sitten yksi noudon palautus, hyvin. Sen jälkeen siirryttiin hypyttämään pystyesteelle, missä molempiin suuntiin hyvät ilmavat hypyt. KisaA kertaalleen myös molempiin suuntiin, tämä myös ok. Otin vielä molemmilla esteillä kapulan palautukset - hyvin meni! Sitten loppuun eteenmeno. Omasta mielestä tuntuu että Hui on ihan laama - mutta yleisö väitti että seuraaminen näytti ihan hyvältä.. Palkkailin muutamat kerrat seuraamisesta ja lopuksi vapautus eteenmenoon hyvästä pätkästä.

Ihan hyvä reeni vaikka itseä tahtoi painaa alun levottomuus ja oma tyhmyys.. ARGH! Reenistä nyt näki selkeästi sen kuinka tärkeää nuorelle koiralle on päästä reenaamaan erilaisiin paikkoihin, uusille kentille ja vieraille telineille.

Tokotteluista porhallettiin esineruutuun. Kaistale oli suht leveä - 15m ja ehkä hieman reilut 50 syvä. Taina vei esineet (3) Huin nähden. Hyvin lähti pistolle, työskenteli sitkeästi takana suopursujen joukossa ja tovin jälkeen nosti ja palautti takimmaisen esineen. Toinen esine tuotti selkeästi enemmän työtä, Huilla on nyt sellainen mielikuva että ne kaikki esineet on siellä takana, ts. se ampuu täysillä esineruudun takaosaan ja jos ei matkalla sinne saa etuesineistä hajua niin aika haastavaksi etsimiseksi se tosiaan menee Päättämätön. En nyt enää oikein muista että miten se meni, mutta paluumatkalla toiselta tai kolmannelta pistolta Hui bongasi etummaisen esineen minkä nosto ei ollut ihan kiitettävän luokkaa, ts. ihan pieni väylääminen siellä oli ennen kuin lähti kiikuttamaan esinettä mua kohti. Kolmannelle esineelle lähetyksessä Hui teki sen että eteni pari metriä ja kääntyi kysyen. Olin hiljaa ja taisin ottaa askeleen kohti ruutua jonka jälkeen Hui irtaantui ruutuun ja työskenteli sitkeästi esinettä etsien. Koska esinettä ei Huin ruudussa surffaamisesta (lähinnä takaosassa) huolimatta kuitenkaan löytynyt, autettiin sitä niin että Taina kävi nostamassa esinettä, jonka jälkeen se tietty nosti sen hyvin ja palautti vauhdilla. Ajattelin nyt kuitenkin jatkaa tällä kaistalereenillä niin että kaistaleella on kolme esinettä linjassa, yksi edessä, yksi keskellä ja yksi takana. Kaistaleen on vaan parempi olla hieman kapeampi, jotta esine selkeästi löytyy aina sen edestä siltä linjalta mistä sen lähetän. Esineen nostoreeniä on syytä jatkaa tässä sivussa myös.. Eli reeniä, reeniä ja reeniä vain lisää - kaikilla mahdollisilla osa-alueilla Viaton.

Kiitos Hanna ja Taina nopeista ja tehokkaista reeneistä!