Aamulla otin pihassa esineennostoreeniä Huilla poikien avustuksella. Esineet nousi hyvin ja luovutukset hyvät. Esineiden jälkeen otettiin hieman tottista, pätkä seuraamista ja muutamat luoksetulon loppuasennot. Jäävistä ensin istumista ja perusasentojumpan ja puunkiertojen jälkeen vielä maahanmenoa. Ihan ok!

Viiden maissa lähdin kohti Karhea, tarkoituksena reenata Huilla metsäjuttuja ennen Vaun agilityreenejä. Tallasin Huille n. alokasluokan jäljen missä seitsemän + 1 keppiä. Janalla oli mittaa kymmenisen metriä. Huin jäljen vanhetessa saatiin yllätysseuraksi Pia ja Viski ja tallasin sitten Viskillekkin pienen jäljen. Jälkien vanhetessa otettiin esineitä. Huille ensin virittelyt yhdellä esineennostolla jonka jälkeen Pia vei kaistaleelle kolme esinettä samaan linjaan, yksi eteen, yksi keskelle ja vimppa taakse. Hui teki hyvän piston, työskenteli hyvin ja nosti takaesineen. Toi vauhdilla luovutusasentoon ilman väyläämistä mistä nahkapallottelut palkaksi Hymy. Toiselle esineelle lähti myös hyvällä vauhdilla, taisi saada hajunkin keskiesineestä mutta ei malttanut tehdä kunnolla töitä vaan paineli takaisin ruudun peräosaan. Palasi "tyhjältä" tovin päästä takaisin, jonka jälkeen uusi lähetys. Nytkin työskenteli hyvin ja nosti lopulta keskimmäisen esineen mistä pallottelut palkaksi. Lopetettiin tähän. Hyvä reeni, pitää nyt ottaa hieman isommat esineet etuesineiksi, nyt oli aika lailla pienet, tosin silti pidettävä huolta että esineet etsitään hajun eikä ulkonäön perusteella.

Sitten lähdettiin jäljelle. Huin jana ok, reagoi hyvin jälkeen mutta otti takajäljen. Ajoi tielle asti mistä olisi lähtenyt varmasti takaisinpäin mutta vein kuitenkin janalle. Nyt tietysti hienosti oikeaan suuntaan.. Apua, en käsitä miten tuo takajälkijuttu pitäisi korjata Päättämätön. Huin jäljestys oli ihan hyvää, ehkä hieman levotonta. Jälki ei tainnut ihan tuntia vanhentua, olisikohan johtunut sitten siitä vai mistä. Kepit se ilmaisi kuitenkin hyvin. Yksi välikeppi metsään jäi, ja yhdellä kepillä kävi niin että se nappasi sen nopeasti suuhunsa, tiputti maahan ja vilkaisi jo jatkuvan jäljen suuntaan. Jos en olisi huomannut sen toimia voi olla että se olisi saattanut jatkaa matkaa? Pitää olla siis tarkkana keppien ilmasuiden kanssa ja oli puhetta Piankin kanssa että ensi kerralla voisi koittaa vaikka palkata kepeistä lelulla josko se olisikin vielä parempi palkka sille kuin itse kepeillä leikkiminen. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen Huin jälkeen eilisen jälkihäpnaadin jälkeen Hymy.

Karhen puskista jatkettiin sitten agilityreeneihin. Rata oli hauska, siinä oli ihan kinkkisiä kohtia missä saatiin taas soveltaa erilaisia ohjauskuvioita. Kyllähän siellä tietysti tahittiinkin mutta ihan mukavasti sitten toistojen jälkeen saatiin onnistumaan takaakierrot, keinulla vedätykset, kepeiltä poispäinkääntö jne. Vau oli tosi pätevä, hieman se nyt roiskii kontakteilla, joten pitänee ottaa ne taas tehosyyniin. Nytkin radalla oli vain niin että jos halusi tehdä kisamaisen suorituksen oli pakko myös vedättää, tosin voihan siinäkin välillä palkata ja jättää koira kontaktille.

Koska en ollut vielä tarpeeksi märkä jatkoin vielä agin jälkeen hieman Huin kanssa. Ensin hieman lämmiteltiin ja Reetta vei Huille eteenmenopallon valmiiksi. Aloitettiin seuraamisella, mikä oli vähän löysää. Ei huvittanut hinkata, joten tehtiin yksi pitkä vauhtiluoksetulo mistä palkka jalkojen välistä. Tästä jatkettiin telineille. Otin kapulan kanssa matalammalla esteellä noudon, mikä ok. Koitin metrisellä, mutta koska Huita edelleen HUImaa ja se pyrki kiertämään tein sitten lelun kanssa koska en halua mitään säätöä kapula suussa. Lelulla ei ongelmaa, pitää nyt vain malttaa vahvistaa itse esteen ylitystä. Loppuun vielä kisaA pariin kertaan, se nyt hyvin ilman epäröintiä. Tottisteluiden loppuun vielä eteenmeno. Palkkailin seuraamisesta ja viimeisellä kerralla ennen eteenmenoa muutaman askeleen seuruutus ja eteenlähetys perusasennosta. Huille on kyllä äärimmäisen vaikeaa laskea se peppu alas.. Tämä sama ilmeni myös telineillä, se on laskevinaan sitä peppuaan, mutta kun tarkastin niin siellähän se pyrstö leijui 15cm ilmassa valmiina säntäämään kapulan perään. Pitääpä kiinnittää siis huomiota.. Huilla oli myös hieman jumitusta hypyillä, sitä tuntuu tulevan heti jos otetaan enemmän toistoja, vinkeetä on sekin Kieli ulkona

Kerrassaan reenintäyteinen ilta ja tosi onnistunut sellainen!

Loppuun vielä kuvia pentupäiviltä, tällä kertaa Lauran kamerasta - kiitos Laura Silmänisku.

Hui esineennostoreenissä.

1244058929_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hui ja se ihana nahkapallo Cool

1244059022_img-d41d8cd98f00b204e9800998e