To ja pe otettiin kotipihassa tottisteluja Huin kanssa. Kiertojen yhteyteen seisomaan pysähtymisiä, mitkä näin kotipihassa tekee ihan jees asenteella. Hyppyä, missä lähinnä lätkälle menoa, nyt vaan pitää ottaa käyttöön paaljon pienempi lätkä. Hieman jumpattiin myös perusasentoja + tehtiin ruutua mikä oli hienosti rakennettu Empun ämpäreistä ja kastelukannuista, aika pro meininkiä .

Lauantaina aamusella Ellan kanssa metsään, missä treffattiin Hanna ja Iikka hakureenien merkeissä. Huille neljä hajuhakua, mistä ensimmäinen oli paras suoritus. Tällä ekalla maalimiehellä nenä oli hienosti ylhäällä ja haistoi maalimiehen hyvin ja kaukaa. Haistamisen jälkeen vahvistus, pieni peruutus ja vahvistus + lähetys maalimiehelle. Tokalla maalimiehellä Hui ei meinannut niin mitenkään saada hajua maalimiehestä. Kun mielestäni jo merkkasi maalimiehen huomasin lähetyksessä ettei näin ollut tehnytkään. Haettiin uudestaan haju maalimiehestä - koska Hui oli porhaltanut Hannan ohi - ja nyt onnistui hyvin. 3 ja 4 maalimiehet suht hyvin. Hieman oli ehkä seisova ilma ja tuuliapua ei tullut niin hyvin, varsinkaan 2 ja 4 maalimiehillä, kun ilmavirtaus kävi seläntakaa.

Hakureenien jälkeen otettiin vielä Iikan kanssa esineruutu. Hui oli hieman hoopo, juoksuvaihde meni taas mukavasti (!) päälle. Lähetin vasempaan takakulmaan, missä porhalsi tyylikkäästi yli kulmassa olleen esineen ja nosti oikeasta takakulmasta esineen. Sen jälkeen nosti keskietuesineen suht hyvän työskentelyn (nopean) jälkeen. Keskitakaesine nousi suht vaivatta, mutta sen vasemman takakulman eteen Hui saikin tehdä tovin töitä. Lopulta se sieltä nousi, palautuskin ok. Äh, kun esineruutu voi olla vaikeaa, miten saa koiralle kerrottua että HETI pitäisi olla nenä auki eikä vasta kolmen minsan juoksentelun jälkeen..

Sunnuntaina pakattiin autoon Hui, Hannat ja Hanna O:n pojat Veeti ja Veikka. Keuruulla treffattiin A-B, Terhi sekä Katja kimppareenien merkeissä. Aloitettiin tokoreeneillä. Huille otin palkkaamattomuus / kisanomaisen reenin, missä halusin näyttää vähän Katjalle ja kumppaneille Huin "kisanomaista" tekemistä. Hui oli ensin lyhyehkössä paikallamakuussa Veetin reenatessa. Itse tekemisessä Hui oli aika nastassa vireessä. Seuraamisessa se painoi aikalailla ja kävely hieman jäisellä nurtsilla vaelluskengät jalassa oli aika hankalaa . Huin asenne ja seuraaminen oli kuitenkin tosi jees! Hieman se perä aukeaa kun se noin lujasti painaa, kävi jo ihan mielessä että pitäisikö sille painamiselle kuitenkin alkaa tehdä jotain? Liikkeestä istuminen ok. Liikkeestä maahanmenossa jäävän seuraaminen ei parasta mahdollista + maahanmeno sillä huonolla tekniikalla. Luoksetulo ok, mistä palkka. Jotenkin Huille pitäisi nyt saada kerrottua että tuo maahanmenotyyli ei ole ok. Pitää miettiä palkkausta ja sitä miten tuon liikkeen nyt pilkkoo osiin ja rakentaa parempaan kuntoon talven aikana. Hetken pohdintojen jälkeen otettiin vielä liikkeestä seisominen - mikä hieno. Ekan setin loppuun vielä eteenmeno mikä perinteistä Huita - valmisteleva maataviistäen ja vähän yritti myös porsastella ja varastaa eteenmenoon.

Tokassa setissä aloitettiin pitkän suoran seuraamisella missä halusin lähinnä "kontrolloida" että kytsiikö mahdollista eteenmenopalloa. Eipä kytsinyt! Jeiii!! Seuraaminen oli edelleen hyvää, hyvä skarppi asento ja painoikin..

Sitten AVO-hyppyä, ensin lätkälle menoa ja sitten myös siitä istumista. Myös yksi hyppy kokonaisuutena, tämä ihan ok. Istumista pitäisi vahvistaa nopeammaksi. Tokan setin loppuun vielä ruutua. Katja toimi apulaisena ja kävi näyttämässä Huille ruudun paikkaa  - näin kolme toistoa mitkä kaikki onnistuivat ihan ok. Katjalta myös hyvät vinkit miten reenata itse ruudun paikkaa .

Tokotusten jälkeen porhallettiin metsään. Katja tallasi Huille jäljen, vanheni hieman vajaa pari tuntia. Janalla mittaa n.50, jäljellä kolme keppiä ja mittaa ehkä 500 - 600 metriä. Mukava haastava jälki missä vaihtelevaa maastoa ja mm. tienylityksiä. Jäljen vanhetessa reenattiin esineet. Esineruutu oli hieman ..öö.. hassun mallinen. Takalinja oli kuulema n.30 metriä leveä mutta jotta alue olisi täysi mittainen niin etulinja oli n.100m . Aika hankala ruutu noin muutenkin, tiheää männikköä ja kun koiran sinne lähetti niin sitä ei sitten hetkeensä näkynytkään. Hui nosti kaksi ekaa esinettä ihan suht hyvin. Viimeistä esinettä (kiekkoa, mikä oli alas viettävässä rinteessä) herra etsikin sitten hyvän tovin. Ihan hyvin jaksoi kuitenkin työskennellä ja olipa taas työvoitto kun se kiekkokin sieltä nousi. Pitkästä työskentelystä huolimatta myös luovutus kiekolla hyvä - ekan esineen luovutus tosin huono..

Sitten lähdettiin jäljelle. Jana oli aika huono Huiskulta. Jana itsessään oli aika helppo, avonainen metsä. Hui eteni noin puoleenväliin ja otti jonkun hajun ilmavainuisesti oikealle. En päästänyt vaan lähetin uudelleen, nyt eteni hyvin 50 metriin ja nosti jäljen hyvin - tarkasti ensin oikealle - mutta kääntyi kuitenkin harmillisesti takajäljen suuntaan, höh! Tätä ei olekaan ihan hetkeensä tapahtunut. Itse jäljestys oli Huille aika vauhdikasta, ekan tienylityksen jälkeen se tarkasteli kovasti ja siihen soppaan jäi toinen keppikin, minkä tosin itse näin ja noukin matkaan. Ensimmäisen ja viimeisen kepin Hui nosti hyvin. Ääh, ei jäänyt oikein hyvä fiilis tästä jälkireenistä. Onhan tässä yli kolme viikkoa siitä kun jälkeä on reenattu, joten voisin väittää että se näkyi tänään Huin työskentelyssä - meno oli ehkä asteen liian vauhdikasta ja sitä myöden huolimatonta. Jälkeä _pitää_ siis reenata vielä niin kauan kuin tällä kaudella vain on mahdollisuus.

Kiitos kivasta reenipäivästä kaikille osallisille!! Ja otetaan taas uusiksi joku kerta