Oi että, mikä kisapäivä takana! Kisattiin Huin kanssa Kyröskoskella jälkikokeessa, missä mukana 19 koirakkoa. Kisan piti olla karsintakisa, mutta koska 20 koirakkoa oli pääsemässä maastoihin, kaikki taisivat päästä testaamaan tulevia PK SM maastoja Vaivian komeisiin metsiin.

Kisat alkoivat tottiksella. Olin taas jotenkin tolkuttoman hermostunut, mutta onneksi se sitten hieman rauhottui kun pääsin itse suoritukseen. Odottaminen ei millään muotoa sovi mulle, ja kisajännityksen kanssa se on ihan kauheaa. Arvonnassa nappasin itselleni vielä aivan viimeisen koirakon numeron, joten suoritin 5. parissa, ja siinä tietysti vielä ensin paikallaoloon.

Huin parina oli sakemanninarttu. Paikallaolo moitteetta, erinomainen. Seuraaminen oli tiivistä ja arvostelevan tuomarin mielestä (Mia) erityisesti hitaassa todella tiivistä - ja onhan se. Muistaakseni erittäin hyvä. Liikkeestä istumisessa Hui teki piiiiitkästä aikaa liikevirheen, mikä kyllä harmitti vietävästi - Hui jäi siis seisomaan. Tämä puutteellinen. Liikkeestä maahanmeno + luoksetulo, sekä liikkeestä seisominen + luoksetulo erinomaiset. 2 kg kapulan Hui luovutti jälleen vinoon - ja käytin heitossa tukijalkaa. Telineet muuten hienosti, vähän Hui rapsautti paluuhypyssä kynsillä telineeseen mistä tuli huomautus arvostelussa. Eteenmeno maata viistävää menoa ja hyvin maihin, erinomainen. Lopputulemana 92 pistettä. Olin varsin tyytyväinen, Hui tuntui hyvältä - vaikkakin toki tuo liikevirhe harmitti.

Ohjaaja sai hyvän opetuksen tuomarilta tottiksen osalta. Jostain älyvapaasta syystä lähes jokaisen liikkeen alussa taputtelin Huita rintaan - noudoissa lähinnä siksi että halusin varmistua että Hui istuu kunnolla. Mia sanoi, että se olisi voitu tulkita virittämiseksi. HUH! Onneksi Mia ei meitä nyt tästä rangaissut vaan antoi opetuksen mennä perille ilman pistemenetyksiä. Tottiksen osalta meidän pitää keskittyä edelleen teline- ja kapulakäyttäytymiseen. Siellä EI koomailla, ja perusasentoihin istutaan napakasti. Mä en vaan hitto soikoon tiedä miten se pitäisi tehdä. Mietintämyssyyn!

Pia ja Tupla vetäisivät ihan huikean tottistuloksen, 99 pistettä - vähänkö hienoa :)

Jäljellä arvoin meille numeron 8. Hyvä tovi odottelua ja sitten hommiin. Hui oli kyllä tosi pätevä. Janalla se eteni suoraan, ehkä vähän normaalia rauhallisemmin. Reagoi jälkeen hyvin, tarkisti takajälkeä ja lähti hyvin oikealle - oikeaan suuntaan. Hui napsi kaikki kuusi keppiä varmasti. Kolmosen ja nelosen välissä oli pitkä pätkä, missä jälki meillä seikkaili hakkuuaukealla ja suopursuissa ja olin aika varma että sinne jäi keppi. Onneksi ei. Neloskepin jälkeen tuli joku hieman suurempi tarkastuympyrä kulman jälkeen, hienosti Hui sen kuitenkin selvitti. Aika puhki Hui oli jäljen loppua kohden - keli oli kyllä aika raskas! Jäljeltä saatiin kasaan täydet 170p.

Hetken levon jälkeen vielä esineet. Neljä pistoa ja kolme esinettä. Hienosti Hui pelitti, vaikkakaan ei nyt ihan sen säännöstön mukaan mitä tässä on väännetty ;) Ruudusta täydet 30p.

Kokonaistulos 292p. Ihan mukavasti :) Hyvillä mielin jatketaan reenejä kohti SM kisoja!