Eilen otin Säkylässä pienet pihatottikset. Puunkierroilla toppaamista, missä teki hienoja toppeja kun käytin voimakasta vartaloapua ja pysäytin vielä aika lähellä itseäni. Palkkailin hetken palloa heittelemällä ja sitten heitin pallon maahan vielä oikein Huita hetsaten - mutta sitten pyysinkin Huin seuraamaan. Hieman Hui oli ensin että mitä - mutta teki siitä huolimatta aikast makeesti seuraamista. Jopa hieman painoi! Ja ennenkaikkea - pää oli ylhäällä. Sitten tehtiin hieman kaukoja, ensin leikin kautta edessä käskyttäen ja kokeiltiin myös kierron kautta. Tässäkin teki ihan hyvät vaihdot, mutta tekniikka ei vaan riitä vielä noin pitkään matkaan (ehkä n.5m?). Eli yritetäämpä olla ahnehtimatta .

Tänään treffattiin Pian kanssa Karhella jälkireenien merkeissä. Pia teki Huille taas tosi hyvän ja haasteellisen jäljen. Jäljellä oli mittaa ehkä noin voittajan verran - neljä keppiä ja jana oli nyt niin että en tiennyt missä kohtaa jälki leikkasi ja minne suuntaan . Jälkien vanhetessa reenattiin esineruutu. Hui oli ihan pätevä, ruudussa oli takana kolme esinettä ja suht keskellä yksi. Huin motivaatio on mielestäni nyt ihan hyvä, se etsiikin ihan jees - tosin välillä on hieman turhaa juoksentelua. Esineiden luovutuksen kanssa pitää nyt olla tarkkana ja huomauttaa sitä tarpeen tullen kunnolla - ts. Huillahan on helposti tapana pysähtyä esineen kanssa n.2m päästä musta, väylätä sitä pari kertaa maassa ja vasta sitten tuoda se luovutukseen. Oikeastaan vikan esineen palautus tänään oli moitteeton, muissa sain käskyttää sitä uudelleen - ensi kerralla kun näin tekee nostan kraiveleista sen luovutusasentoon.. grr!

Jäljellä Hui oli aikast pro jälleen kerran - vaikka itse sanonkin. Janalla se oli hyvä, eteni tosi hyvin ja motivoituneesti, reagoi hyvin jälkeen - hieman tarkasti takajälkeä mutta otti hienosti oikean suunnan. Jäljestys oli aika vauhdikasta ja me Pian kanssa laukattiin perässä jalat maitohapoilla.. Aika huippu kunto kyllä on kun jäljellä toivoo koiran pysähtyvän mahd.pian kepille että saisi hetken vetää huilia . No tähän tietysti vaikuttaa ainakin 5kg painavat vaelluskengät, talvivaatetus ja ööö .. Hyvin kuitenkin selvittiin koko jäljestä. Viimeiselle kepille Pia oli tehnyt hyvän jäynän Huille, ts. Pia oli tehnyt pienen koukkauksen tielle ja jatkanut sen jälkeen vielä metsään missä vika keppi oli. Hui jäi tielle patsastelemaan ja itsekin jo mietin että se ajoi vikan kepin yli, mutta kun ei sitten mitään tapahtunut Hui palasi metsään ja muutamien metrien päästä nosti hyvin vikan kepin. Aika opettavaista - sekä koiralle että ohjaajalle, kai näin voi kisatilanteessakin käydä..

Olipa jälleen hyvät reenit, toivottavasti vielä jäljestyskelit jatkuu jotta päästäisiin reenailemaan.