Sen verran alkoi suivaannuttaa maanantai aamupäivän jälki ja esineetkin, että päätin tehdä lähimetsään uuden jäljen ja reenata myös esineet. Iltasella satoi aika reippaasti ja se oli kuin tilauksesta tähän reeniin sillä todella jäi kaivelemaan miksei kepit nousseet aamun jäljellä. Vasta jäljen tallattuani aloin miettiä että laitoin Huille eilen SM Tokokisoista saamani yrtti-punkkipannan ja siinä paketissa oli erikseen maininta että saattaa vaikuttaa koiran hajuaistiin.. Ja vielä kun Piakin oli laittanut moisen kapistuksen Tuplalle eilen niin yhä enemmän alan kallistua sen yrttihajusteen puoleen - se siis todellakin haisee, ja todella vahvalle.

Kotimetsään en saanut tällä erää kuin noin 650 metriä pitkän jäljen, kolmella kepillä. Jälki lähti vasempaan, jana noin 40 metrissä. Jälki vanheni reilut pari tuntia. Janalla Hui tarkasti hieman takajälkeä mutta kääntyi itse oikeaan suuntaan. Kaikki kepit piilotin huolellisesti varvikkoon - tai itseasiassa eka keppi oli saniaisviidakossa. Hui jäljesti hyvin, hieman ehkä liian lujaa mentiin ja kauheasti se tarkasteli. Eka keppi nousi tosi hienosti. Ennen tokaa keppiä oli terävä kulma mikä tuli aivan suhteellisen paljon käytetyn lenkkipolun viereen ja siinä hieman aikaa sokkailtiin ennen kuin Hui pääsi jälkeen uudelleen kiinni. Toka keppi nousi mustikkavarvikosta hyvin. Loppujälki sujui muuten mallikkaasti, mutta taas Hui porhalsi viimeisen kepin yli. Nyt näytin sille sen, mutta palkkaa ei siitä toki herunut.

Jälkeä tallatessani tallasin myös tien toiselle puolen kisamittaisen ruudun, mutta vain reunat. Jäljeltä kun tultiin kävin tallaamassa reunat uudelleen ja nakkelin ruutuun kolme esinettä niin että heitin ne niin pitkälle kun pystyin (kiitos Laura!). Hui oli esineruudussa aikast hyvä. Hieman se surffasi ensin reunoja pitkin mutta suht pian alkoi juoksennella myös keskellä. Kolme esinettä nousivat hyvin. Mietinkin nyt että kuinka paljon kannattaa reenata näitä ns. tallaamattomia ruutuja vs. hyvin tallattuja ruutuja..?