Viime vkolla reenattiin Pian ja Heidin kanssa tokoa Pirkkahallilla ja otimpa muistaakseni lisäksi myös PK tottista. En nyt muista tarkemmin että mitä kaikkea siellä tuli - mutta sen muistan että Hui teki aivan älyhienon tunnarin. Tunnarissa oma oli piilotettu heinikkoon muiden kapuloiden ollessa siinä ympärillä. Hui haisteli pitkään ja malttavaisesti ja lopulta bongasi omansa.

Viime vkolla reenattiin myös Hannan ja poikien kanssa metsäjuttuja, muistaakseni torstaina. Jälkien vanhetessa otettiin esineruutu, Huilta aika tyypillinen esitys - kaksi ekaa nousi hyvin ja sitä kolmatta haettiin. Ja vaikka juoksi monesti suht läheltä etuesinettä niin ei se vaan piru noussut. Ilmeisesti ajatus on niin niissä takaesineissä kun niitä on tahkottu. Enemmän siis etuesineitä kuvioihin.

Jäljellä jana olikin aika hurjan kaukana, olisiko ollut sadassa metrissä. Hyvin Hui eteni ja lopulta nappasi Hannan tulojäljen ja takajäljen tietysti. Suht helposti päästiin kuitenkin matkaan, mutta ärsyttää kun nyt jatkuvasti joudun puuttumaan Huin janatyöskentelyyn. Itse jälki oli hyvää työskentelyä Huilta, eka keppi nousi suopursuista varmasti. Ekan ja tokan kepin välillä oli ehkä noin 400m ja siellä oli myös oma tekemäni harha - mihin Hui meni ihan kympillä, voi jee.. No, näitä myös lisää. Loppujälki jälleen hyvin, Hanna päivysti lasten kanssa suht lähellä vikaa keppiä ja Hui reagoi ensin haukkumalla ja sitten olisi innosta sännännyt näiden luokse.. Komensin takaisin jäljelle ja lopulta jatkoi työskentelyä ja nosti vikan kepin.. Tätä pitää reenata kyllä paljon NOM:ja silmällä pitäen..

Tänään maanantaina palattiin arkeen juhannusjuhlinnasta ja jatkettiin reenejä. Pian ja Heidin sekä pienten pirpanoiden kera Kangasalan hirvimetsissä reenailtiin metsäjuttuja. Jälkien vanhetessa esineruutu. Hui oli aivan poikkeuksellisen pätevä ja kolme esinettä nousi n. kahteen minuuttiin. Tosin ruudussa oli esineitä viisi.. Mutta kiva että välillä tuli hyvä onnistuminen ja pääsin siitä aidon iloisesti Huin palkkaamaan. Heidi teki Huille jäljen samaisiin hirvimetsiin missä Hui viimeksi sekoili ja harhautui väärille jäljille useamman kerran. Jälki pääsi vanhenemaan niukasti vaille kolme tuntia. Jäljellä oli mittaa aika tarkalleen voittajan jäljen verran, neljä keppiä. Janalla sattui harmillinen kämmi, ensin Hui lähti väärälle jäljelle mistä Heidi komensi meidät takaisin. Sitten Hui eteni jälleen ok, ja nappasi jäljen oikeaan. Luultiin Heidin kanssa että on oikealla jäljellä - jäljen tarkkaa leikkauskohtaa ei merkattu - mutta ei rontti ollutkaan. Jäljestettiin sitten hyvä pätkä väärää jälkeä kunnes Heidi bongasi meidät ja kertoi että ottakaas uusi lähtö. Otin janan vähän eri paikasta. Nyt Hui eteni hyvin, mutta pyrki taas takajäljelle. Argh! Jäi kökkö fiilis tuosta janasäädöstä, mutta näitä nyt sattuu! Muuten Huin jälki oli varsin mallikasta meininkiä, ehkä sen vauhti oli inasen rauhallisempaa ja yhdessä paikassa oli ihan pakko soittaa Heidille että missä ihmeessä me mahdetaan olla.. Onneksi en kommentoinut Huille mitään, sillä kiltisti se johdatti meidät vikalle kepille - eikä reagoinut mitään Heidiin joka suoritti keppien vastaanottajan virkaan pienen pöheikön takana. Kiitos Pia ja Heidi hyvistä reeneistä! Lapsoset oli aika haasteellisella tuulella tänään, mutta tiedetäämpä että ollaan reenattu!!

Mietiskelin että ennen ens vkonlopun jälkikisaa pitäisi saada vielä vähän janareeniä, ahdistaa kun olen niin paljon joutunut puuttumaan Huin janatyöskentelyyn. Toivottavasti en ole sotkenut sitä nyt tyystin.. Huomenna pitäs olla ohjelmassa ensin tokoreeniä, sitten mahdollisesti janareeniä ja illalla pk tottista - joten hyvä vauhti on päällä loman jäljiltä!