Aamusella lähdin Hämeenkyröön viimeisiin agilityn maneesireeneihin ennen Mutalaan siirtymistä. Mukana Vau, Hui ja isommat pojat Atte ja Valtteri. Huilla otin ennen reenien alkamista hieman perusasentoja ja seuraamista lyhyitä pätkiä + sitten Samun avustuksella luoksepäästävyys pari kertaa. Toisella kertaa Hui pysyi hienosti istumassa.

Vaun agireenit meni ensimmäisen harjoituskiekan osalta aika hassusti.  Alussa oli jaakotus jonka jälkeen suhteellisen hankala putkeen vienti. Ensin takkusin pari kertaa sen jaakotuksen kanssa ja kun siitä selvittiin niin oikean putken suun löytäminen oli hieman haasteellista. Pitäisi malttaa ja ennenkaikkea pitäisi osata peruuttaa! Ja vauhdilla. Loppusuoralla oli haastetta puolestaan pussin jälkeisellä hypyllä minne koira piti lähettää eteen kun ja jos en ehtinyt sitä sinne saattaa - lopputulemana se että Vau hyppäsi pitkälle ja kaarrokset olivat kerttaalliset. Toinen harjoitusrata selvitettiin hieman paremmin, Vauhan on todella taitava ja älyttömän nopea - ainakin omasta mielestäni Pusu. Se kävi taas niin kierroksilla joka näkyy mun käsistä, raivostuttavaa napsimista! Agilityn osalta kisakalenteriakin ollaan kovasti katsottu, mutta aina tahtoo olla jos jotakin tsydeemiä yhtä aikaa kun olisi kisoja.. Oriveden kisoihin olin kovasti menossa mutta samaan aikaan on sitten Sudenpentujen taitokisat Hämeenlinnassa. Takuttien kisoissa olisi tarkoitus kisata. Katsotaan..

Päivä meni aika pitkälti elpyessä. Olin suht väsynyt eilisestä ja tämän aamun reenitouhuista ja sohva veti hyvin vahvasti puoleensa. Kuudeksi innostuin kuitenkin lähtemään lyhyisiin tokoreeneihin Haavistolle Hanna-Marin ja Sarin kanssa. Matkalla tallasin Huille jäljen pellolle vanhenemaan.

Tottistelut meni mukavasti. Aloitettiin ryhmäpaikallaololla. Taru oli Huin ja Udon välissä. Hui oli ihan rauhallinen koko paikallaolon ajan vaikka häiriötä oli ihan sopivasti. Kentällä lenteli roskia ja lehtiä ja jokusia koiriakin emäntinensä meni suht läheltä ohi.

Paikallaolon jälkeen tokoili ensin Udo, jonka jälkeen Hui uudelleen autosta ulos. Aloitin tempuilla ja leikkimisellä. Otettiin pienet pätkät seuraamista Hanna-Marin käskyttäessä. Palkkasin oikealle käännöksen ja juoksuseuraamisen jälkeen. Otettiin myös muutamat toiston maahanmenoja sekä yksi napakka seisominen. Tämän jälkeen vielä eteenmeno. Otin Huin tässä perusasentoon missä se kyttäsi kaula pitkällä palloa kentän päässä. Tähän pitäisi nyt miettiä käskytykset ja se miten saan sen tuosta väijymisasennosta seuraamaan ennen eteenmeno lähetystä?

Eteenmenon palkkaleikkien jälkeen Hui otti vielä paikallaolon Tarun tottisteltaessa. Hui oli tosi hienosti, pää vispasi vielä hieman mutta pääsääntösesti tosi hyvä! Hyvin kesti Tarun hillumisen kentällä pallonsa kanssa, muovipussin lennon kentän yli ja Sarin hääräilemässä takanaan idaria. Hienoa Cool.

Tokotteluiden jälkeen pysähdyttiin vielä pellolle ajamaan jälki. Hui oli ilmeisesti napittanut kaikki virka-asunsa napit sillä sen jäljestys oli tosi hyvää ja tarkkaa. Jälki vanheni hieman kauemmin kuin suunnittelin - 1h40min - mutta tosi hienosti Hui sen selvitti. Kulmia oli tosi paljon ihan tarkoituksella, haluan että se joutuu keskittymään tiukasti koko ajan. Jäljellä oli myös kolme keppiä, joista ensimmäinen jäi. Kokonaisuudessaan tosi hyvä suoritus, hyvä pieni mies! 

1533983.jpg