Paljon on treenattu, ja PK kausikin korkattu - josko taas yrittäisi aktivoitua tämän blogin suhteen niin jäisi treeneistä merkinnät ylös itsellekin.

Perjantaina treenailtiin Hikan kanssa pikaisesti tottista omassa pihassa ennen leirille lähtöä. Seuraamista, Atte ampui. Hikka ei reagoi ampumiseen niin mitenkään mikä on tietysti positiivista. Sitä pitää nyt vaan tehdä muuallakin kuin kotipihassa, pari vkoa sitten onneksi ammuttiin NPKH:n majalla. Hikka teki myös PK hyppyä, torstaina Hikalla oli Mutalan kentällä vähän rimakauhua kun esteen treenaamisesta on hyvä tovi aikaa. Perjantaina hypyt sujuivat hyvin - maksimikorkeus taisi olla 70cm. Nyt pikku hiljaa nostetaan korkeutta ja rohkeustasoa. Otin perjantaina myös Huilla hypyn lämmittelyn jälkeen, hienosti hyppäsi. Hui oli Kirsin käsittelyssä viimeksi vähän jumissa - joten nyt on tarkoituksena taas teiden suodessa aloitella ravilenkit.

Perjantaina ajelin illaksi Inkooseen HPH:n leirille, minne olin lupautunut jälkikouluttajaksi. Hui ja Hikka olivat tietysti matkassa mukana. Olin todella iloinen kuinka lungisti ja reippaasti Hikka leireili. Sehän on nyt jonkun verran taipuvainen mouhoamaan vieraille koirille - mutta leirillä se oli pääsääntöisesti hiljaa ja makoili vain huoneen lattialla huoneessa ollessaan.

Lauantaina siirryttiin kukonlaulun aikaan metsään, missä reenattiin 8 koirakkoa ennen lounastaukoa. Hikalle tehtiin maalimiesjälki, noin 250m - missä pallo + keppi + maalimies. Jälki kulki harjanteen päällä. Harjanteen alla oli juuri hiljattain ajettu erään hoffin jälki ja epäilen että sen jäljen perässä kulkeneen ihmislauman haju leijaili ilmassa - sillä Hikka haisteli ilmavainulla siihen suuntaan eräänkin kerran. Selvisi jäljestä aina kepille asti, jonka jälkeen jatkoi päättäväisesti matkaa yli kulman ja pyrki aivan väärään suuntaan. Aikani annoin sen yrittää ja sitten lopetettiin treeni siihen. Ekaan palloon Hikka reagoi ihan ilahtuneena. Kepin se nosti suuhunsa ja vaihdoin sen palloleikkiin. Leikkii kyllä, mutta vähän siinä on sellainen jännä vivahde että en tiedä palkkaantuuko kovin hyvin - ja ymmärtääkö että se on se palkka siitä kepistä.. Huille tehtiin n.700 metriä pitkä jälki 3 kepillä. Jana syvällä ja lähtö oikealle. Koko jälki oli kyllä niin priima ja Hui niin taitava! Se motivaatio ja määrätietoisuus mikä sillä on - sen saman sykkeen kun saisin Hikalle joku päivä niin olisin todella iloinen.

Lounaan jälkeen palattiin metsään. Korjaussarjat tehtiin kaikkinensa neljälle koirakolle, joista Hikka siis yksi. Hikan jälki oli noin 250 metriä, ja siellä yksi isompi keppi + loppupallo. Hikka oli oikein pätevä. Se ei jäljestä niin suurella motivaatiolla saati keskity niin fanaattisesti kuin Hui - mutta sitä tässä nyt yritän sille kuitenkin rakentaa pala palalta. Iltareeneissä reenattiin myös esineet. Tehtiin ruutu ihan mittanauhalla mitaten, ja aika moni sitä sitten päivittelikin että ompa se 50 x 50m iso alue. Ruutu oli kallioisella vähän hankalakulkuisella maastoalueella ja ylämäkeen. Hui oli jälleen tosi pätevä, nosti kolme esinettä alle kolmessa minuutissa. Se olisi kyllä nyt tosi hyvässä iskussa SM:iin! Mutta eiköhän me kesän aikana kehitetä jotain haasteita :D Hiksu otti kaksi esinettä niin että appari vei ne hetsaten. Hienot löydöt ja nostot - palkkaus vauhdista. Nyt pitääkin alkaa työstämään esineiden luovutuksia ihan pihareeninä. Lauantaina pitkän treenipäivän päätteeksi pojat pääsivät viehkeän Jade tyttösen kanssa juoksentelemaan - Jade on suursnautserinarttu ja varsin pätevä jälkikoiran alku, mistä toivottavasti emäntineen kuullaan vielä!

Sunnuntaina taas aamusella suunnattiin metsään. Huisku sai reenata jälkin vanhetessa pienen esineen etsintää, eli tarkkuusruutua. Varsin pätevästi se senkin teki, miten se voi muistaa koko asian kun sitä on reenattu viimeksi joskus kaksi vuotta sitten?? Hikka pääsi jäljelle, tällä kertaa n.400m - missä keppi, pallo, keppi ja pallo. Hikka oli yhtä kulmaa ja siinä tapahtunutta pyörimistä lukuunottamatta tosi taitava. Ekan kepin sen nosti hyvin, mistä pallopalkkaus. Leikki ihan hyvin, ja jatkoi matkaa hyvin. Pallo nousi hyvin myös. Toinen keppi jäi kulmasekoilun takia nostamatta, mutta loppupallolle matka jatkui päättäväisesti ja Hikka leikki tosi innostuneena. Hikan leikki pallolla on pitkälti sitä, että se tuo sen mulle heitettäväksi / reviteltäväksi ja kun se sen siitä saa se tuulettaa hehtaarin mittasella alueella edes takaisin mätkien itseään sillä pallolla. Mutta kai se on pääasia että palkkaantuu? Kaikkinensa ihan onnistunut leirivkonloppu! Kiitos HPH:lle!