Aika rientää! Hui on tänään jo 4kk vanha ja menipä sitten samana päivänä rikki päättämäni periaate että ensimmäisenä kesänä en tee yhtään jälkeä metsään. Tänään kuitenkin ahnehdin jälleen, hinku jäljen reenaamiseen on kova mutta koska jälkipellot on niin kortilla päätin käydä tekemässä lähimetsään Huille jäljen. Jälki oli ehkä n. 150m pitkä, tunnin vanha ja siinä oli yksi kulma. Hui jäljesti mielestäni tosi hyvin ottaen huomioon suht vaikean maastonmuutoksen. Muutaman kerran se pyöri mutta paikallisti jäljen tosi hienosti. Nyt en sitten osaa päättää että kannattaisiko jatkossakin tehdä metsään - vai jatketaanko riutumista jälkipeltojen vähyyden suhteen..? Kesantopellot missä ollaan käyty on kohta mua kainaloihin asti pitkää heinää, joten ei siellä jäljestäminen enää paljon pellolta tunnu. Kulmien opettelun suhteen on kyllä syytä jatkaakin pellolla, mutta kai metsässä voi aina välillä käydä jäljellä - tuo sekin vaihtelua ja sitä haastetta koiralle!

Jäljen lisäksi ollaan otettu aika monta tottistelusessiota Huin kanssa. Peruasentoja, seuraamista sekä vauhtiluoksetuloja lelulle poikien avustuksella. Hui on ollut hieman rasittava sen suhteen että jostain syystä se tuppaa jatkuvasti menemään naapurin pihaan ja tietenkin naapurin kukkapenkkien kimppuun. Tänäänkin kun sitä huhuilin se tuli sieltä huuliaan nuolten - en sitten tiedä mitkä perunat tai tomaatin taimet se on käynyt kääntämässä..

Osku ja Vau pääsivät tänään agilitaamaan, pystytettiin poikien kanssa neljä hyppyä "kentälle". Vau oli aivan pöllämystynyt ja räiskikin rimoja ihan huolella. Osku hyppeli medihyppyjä Atte kuskinaan ja näky oli kyllä aika hellyyttävä ;)

Iltaruuan yhteyteen otin vielä ampumisen Huille, missä ei mitään reagointia - hyvähyvä.