Keskiviikkona käväisin kaupungilla asioilla mutta iltapäivästä tein ensin pienen metsälenkin koirien kanssa, jonka jälkeen otin Huin kanssa tottistelusession "omalla" kentällä - kuinkas ollakkaan pihoja suunniteltaessa minä pääsin vaikuttamaan ja meillä on aika iso suorakulman muotoinen nurmikenttä - mikä tietysti on yhtälailla poikien pelikenttää kuin äidin ja koirien tottisteluareenaa ;))

Huin kanssa otin leikkiä noutokapulalla, se menee hyvin. Nyt pitää kaivella / saada ohjeita jatkoon - ts. miten edetä asiassa. Lisäksi otettiin perusasentoa, luoksetuloa käskyllä "kom" sekä seuraamista. Nämä hienosti. Tehtiin lyhkäsiä pätkiä ja aina välissä leikittiin hurjasti muristen. Loppuun kaivettiin autosta ihka uusi "eteenmeno" pallo, kiitos Tainalle vielä sen roudaamisesta ihan Porvoosta asti. Huin ilmeestä päätellen tämä pallo on suorastaan parasta maailmasta ja luulisin että eteenmenoa sinällään ei tarvitse kovin usein harjoitella. Vietiin siis pallo yhdessä "kentän" päätyyn ja lähetin kentän toisesta päästä käskyllä "eteen" - hienosti syöksyi pieni mies pallon luo, jonka jälkeen tietysti leikittiin.

Iltapäivällä menomatkalla hakemaan poikia hoidosta tein Huille jäljen. Jälki vanhentui 45minsaa ja siinä oli 4 kulmaa sekä pituutta noin 100m. Hui oli jälleen kerran ihan älypätevä, sitä ei paljon häirinnyt edes hevoset mitkä tulivat tillottelemaan aitansa taakse - oltiin siis ilmiselvästi outoja hiippareita kun ensimmäisenä menee pieni koira nenä maassa, sen perässä seuraa emäntä - sitten vähän pidempi poika ja hännänhuippuna Valtsu mikä vetää perässään (ulkoiluttaa..) lemmikkikissaansa (lelu!)..

Tänään torstaina aloitettiin aamu pirteästi huristelemalla Mutalaan tottistelemaan. Hui pääsi aloittamaan ja jatkettiin aika lailla samoilla harjoituksilla kuin keskiviikkonakin. Nyt ei tosin otettu noutoa. Toinen mitä hieman pähkin on tuo imutusseuraaminen, miten siinä pitäisi edetä - aika lailla samalla tavalla olen ymmärtänyt.. No, onneksi kasvattajan leiri on jo melkein ovella, on niiiiiiiiiiin paljon kysymyksiä :)

Vau ja Osku pääsivät myös tottistelemaan. Vau oli tänään tosi taitava kaukokäskyissä mutta koko sessiota vaivasi sen jatkuva kyttääminen kentän päähän. Se ilmeisesti kuuli kun päätin Huin tottistelusession "eteenmeno"-liikkeeseen ja käskyyn "eteen".. Vau oli siis hyvin vakuuttunut siitä että kentän päätyyn on jemmattu lelu. Käytiin se sitten sinne yhdessä viemässä, ja olihan Vaulla hauskaa :) Osku teki lähinnä temppuja, ja hieman seuraamista - mikä on kyllä aika kaukana kunnollisesta, mutta mitäs sen niin väliä eläkeläispapalla sitten on ;D