Voivoi. Hui kävi tänään Aistissa, ja pientä koiruutta tutkivat niin ortopedit kuin neurologikin. Tarvetta magneettikuville ei nähty, vaan ontumisen syytä pidettiin enemmänkin ortopedisenä. Hui röntgen kuvattiin jälleen kerran, ohessa tekstit suoraan diagnoosipapruista (hoitavana ortopedina Mikael Morelius):

Yleinen kliininen tutkimus: normaali

Neurologinen tutkimus: normaali

Ortopedinen tutkimus: selvä kipureaktio vasemman kyynärnivelen palpaatiossa, lähinnä mediaanipuolella, lievä reaktio myös vasemman olkanivelen ekstensiossa.

Jatkotutkimuksina natiivit röntgenkuvat molemmista kyynärpäistä ja olkapäistä:

Röntgenkuvauksessa kyynärnivelet vaikuttivat normaaleilta, mutta olkanivelessä (vasen) näkyi nivelruston luutumishäiriö jota esiintyy nuorilla koirilla. Muutosta kutsutaan OCD muutokseksi, tarkoittaen että tietyltä alueelta nivelrusto on epänormaali ja irtaantumassa alustastaan.

Hoitona jatketaan lepoa pyhien yli, jos ontuminen pienenee ja häviää voi liikuntaa aloittaa varovaisesti lisäten. Jos taas ontuminen jatkuu, suositellaan nivelen tähystysleikkausta, jolloin muuntunut osa poistetaan ja mahdollistetaan korvaavan sidekudos ruston kehitys alueelle.

Ennuste on suhteellisen hyvä, kuitenkin aktiiviseksi harrastuskoiraksi joutuu seuraamaan kehitystä. Monet koirat toimivat hyvin tällaisen ongelman jälkeen, kuitenkin vaste on aina yksilöllinen.

Kipulääkitystä jatketaan viikon verran , muu lääkitys : 1 Rec.dosipulv.Arthryl 1,5 (½ annosjauhetta päivässä ruokaan sekoitettuna) (sama lääke mitä ihmisillä käytetään nivelrikkoon). Myös esim Viacutanin käyttö suositeltavaa.

Kuvista vielä sen verran, että lääkäri totesi että selkeää irtopalaa ei vielä ainakaan näy - vaan "vain" varjostuma olkanivelessä. Tämä voi johtaa joko siihen että vaiva häviää levolla ja lääkityksellä - tai että sinne kehittyy irtopala mikä vaatii tähystysleikkauksen. Jatketaan levossa ja toivotaan parasta.