Vkolla reenattiin joka ilta pihassa. Kaipa sekin jotain eteenpäin vie, ei nyt saatu kimppareenejä aikaiseksi. Pihassa keskityttiin pitkälti VOIVOI luokan liikkeisiin - lähinnä ruutua, tunnaria sekä kaukoja.

Lauantaina osallistuttiin Taskisen Satun tokokoulutukseen sekä iltapäivästä L-pentueen tokotteluiltapäivään. Olipa kiva päivä, kiitos kaikille osallisille ja järjestäjille! Katri otti potrettikuvan Luckyn pentusista, väittäisin että Huilla oli ainakin kuvaushetkellä vielä raskaammat olkapäät kuin sisko-Merkalla .

Satun koulutuksessa tehtiin kaksi settiä. Aloitettiin ruudulla. Ekalla lähetyksellä lähti vähän epävarmasti, meni kuitenkin ruutuun - haisteli siellä ja tuli epävarmana takaisin. Satulta ansaitut moitteet kun en kuitannut kun oli oikeassa paikassa. Ennen tokaa lähetystä kävin näyttämässä ruutua ja uusintalähetys - nyt meni hienosti ruutuun ja vahvistin vielä kuittaamalla kun oli oikeassa paikassa. Näitä tehtiin läheltä muutama toisto, kierron kautta muutama ja loppuun yksi suora lähetys - hyvin meni kaikki! Sadulta vinkiksi käyttää tässä nyt kuittausta oikeasta paikasta, mikä osaltaan auttaa ja vahvistaa Huille sitä oikeaa paikkaa - eli tähän asti kun olen odottanut Huin itse hakevan oikean paikan - autan sitä nyt kuittaamalla kun se on oikeassa paikassa. Lukijalla ehkä epäselvää - mutta ei mulle!

Sitten otettiin tunnari. Tähän vinkiksi yrittää saada Hui rentoutumaan ennen liikettä ja tehdä tunnari paljon niin että vain syöttelen Huita (kun tunnaria rakennetaan) ja höpöttelen sille (rentouttaakseni sitä), ja lähetän sen ns.lennosta oman hakuun. Satu oli sitä mieltä että Hui vaipuu sellaiseen kyttäyskoomatilaan tosi helposti mikä sitten vaikuttaa sen mielentilaan ja mahd.väärään suoritukseen tunnarissa. Nyt Hui haisteli hyvin, reagoi hyvin omaansa - mutta toi tunnarin pureskellen luovutukseen. Satu oli sitä mieltä että kun Hui saadaan rentoutuneemmaksi, myös pureskelu jää.

Ekan setin loppuun otettiin paikallaolot. Istuminen hyvin, jättö ok. Paikallamakuussa ei tippunut ekalla maahan, tokalla käskyllä tahmeasti. Nostin ylös ja käskytin uudestaan. Nyt paremmin. Muuten paikallaolo ok, hyvin nousi ylös omalla vuorolla. Paikallamakuun alkuun Sadulta samat vinkit - Hui rennommaksi ja sitä myöden skarpimmaksi reagoimaan käskyihin.

Tokassa setissä otettiin luoksetuloa stoppeineen. Ensin keskityttiin luoksetulon aloituksen maahanmenoon. Siihenkin samat rentoutusvinkit, ts. Hui tippuu huonosti alas jos ja kun on ehtinyt vajota ns. kyttäysfiilikseen. Palkkasin perusasennosta, vapautin taakse palkalle - ja siitä mentiin innostaen luoksetulon perusasentoon ja siitä alas maahan - näin tippui hyvin. Sitten toppaamista. Näytin miten Hui tekee - suhteellisen hyvä stoppi, siitä palkkaus. Toka niin että Satu heitti pallon Huin taakse. Sadun mielestäkään ei näitä apparin heittopalkkoja voi tehdä liiaksi, joten otettiin muutamia toistoja niin että palkka tuli multa - ja niin että nostatin Huita (mm.suhinalla ja härnäämällä) ennen luoksetulokutsun alkua ja annoin vahvan kroppa-avun samalla kun käskytin toppaamaan. Hui teki aikast hienoja toppeja mun makuun - se siis tosiaankin osaa kun vaan saadaan ohjaaja tekemään sitä mitä pitää! Otettiin loppuun myös muutama maahanmeno - siinä niin että päästin Huin aika lähelle mua - siitä vahva apu ja käsky, tippui hyvin mistä nopea palkkaus. Tärkeimpänä pointtina tässäkin saada Hui rentoutumaan sekä selkeästi ymmärtämään mistä kyse -> paljon onnistumisia ja siitä palkkauksia. Tehtiin myös luoksetulon loppuosaa - maahanmenosta luoksetuloa. Ensin Hui tuli ihan hiippailemalla, tässä samaa viritystä ja nostatusta, käsky - ja luoksetulosta nopea palkkaus. Oltava nyt tarkkana että palkka tulee kun Hui tulee hyvin - joko vauhdista tai vasta kun on edessä ns. perillä.

Olipa hyvä reenisetti, en ole ennen osannut kiinnittää huomiota Huin rentouttamiseen ennen liikkeiden alkua. Siihen pitää nyt keskittyä muiden muassa. Sadulta myös vinkiksi reenata paljon niin että ei ota liikkeenomaisesti / kisanomaisesti - ts. hakea rentoutta suorittamalla liikkeitä vapaamuotoisesti unohtamatta kuitenkaan kokonaisuuksien reenaamista. Kiitos Tiinalle koulutuksen järjestämisestä ja Sadulle hyvästä koulutuksesta!

Sadun koulutuksesta lähdettiin lennossa L-pentueen tokotteluiltapäivään missä treffattiin pentuesisarukset Hiski, Mervi, Ruut sekä Bestis emäntineen. Olipa kiva nähdä kaikkia!

Hui teki pienen reenin. Ensin otettiin PK ilmoittautuminen Hiskin parina. Ilmottautumisesta palkkaus. Sitten häiriköintiä niin että Hui oli perusasennossa ja Katri häiriköi. Hui oli aikast hyvä, vähän piti Katria leluineen ja noutokapuloineen vilkaista. Seuraamisen yhteyteen myös pätkä seuraamista, ihan ok tämäkin - lopussa Hui tosin päätyi väistämään Katria, selvästi herraa suivaannutti kun moinen häirikkö hääräsi kentällä . Sitten otettiin vielä henkilöryhmää, tässä ensin niin että palkka kädessä ja sittä palkkaus henkilöryhmässä. Sitten palkka liivin taskuun ja uusinta, hyvä oli seuraaminen ja kontakti, tästä palkkaus. Tehtiin myös yksi liikkeestä istuminen, mikä oli muistaakseni myös ok.

Loppuun vielä kaukoja, näytin missä mennään ja hivuttautuuhan se Hui eteenpäin sekä sei-is että sei-maa vaihdoissa - no ei auta muu kuin reenata. Ja niin, aivan loppuun vielä tunnari, mikä olisi kyllä saanut jäädä tekemättä kun ap onnistui. Nyt ei onnistunut. Hui ei sattunut omalle kapulalleen kapulameressä ja toi toistuvasti väärän. Katri lopulta vähensi kapuloiden määrää ja nyt Hui reagoi hyvin omaan ja toi sen tosin pureskellen luovutukseen. Ehkä voisin nyt hieman vähentää kapuloiden määrää - ja hakea sitä kautta onnistumisia tähän liikkeeseen - vaikkakin Hui on nyt tehnyt ihan hyvin tätä, ts. ei ole tuonut vääriä. Lisäksi Lauralta hyvä pointti siihen että kun ja jos Hui tuo väärän niin pitää suhtautua siihen neutraalimmin, nyt olin äärimmäisen kettuuntunut mikä lisää Huin painetta tässä liikkeessä. Osaisikin pitää omat hermonsa kurissa!

Huh, pitkä mutta mukava reenipäivä - huominen sunnuntai taidetaan ottaa aika lunkisti ja toipua tästä päivästä