Tänään maanantaina palattiin taas normiarkeen, eli tokoiltiin Pian kanssa . Varsin mukava tapa aloittaa päivä! Treenattiin Akun Tehtaan nurtsilla ja Hui teki kaksi settiä. Aloitettiin seuraamisella, missä tehtiin suht lyhkästä pätkää ja siitä perusasentoon istumista. Hui oli kilometrin liian edessä ja perusasennot valuivat vinoon eteen. Hyihyi siitä. Kun sitä aikamme tahkottiin niin johan alkoi löytyä oikea paikka vaikkakin liike sinällään muuttui niin kovin tahmeaksi.

Sitten ruutua. Pialla oli hyvä idea, rakennettiin kaksi ruutua niin että toinen oli toisessa päässä kenttää ja toinen toisessa päässä. Ruutujen välissä vielä luoksetulon merkit. Hui oli tosi pätevä, se bongasi tosi hyvin ekan ruudun - juoksi tosi lujaa ja vapautuneesti - ja heittäytyi hienosti maihin "top" käskyn saatuaan. Nostin ylös ja otettiin uudestaan. Nyt ok, palkan kanssa pitää olla nopeana ettei tule ennakointeja. Sitten toiseen ruutuun, minkä senkin Hui bongasi hyvin, mutta meni ruutuun käsijarru päällä. Otettiin vielä toisto, se myös ok - palkka saisi lentää reilusti vasempaan laitaan ruudussa koska Hui hakeutuu aina oikealle ruudussa. Ekan setin loppuun vielä luoksetuloa. Eka suorana, en muista muistutinko jo tässä törmäämisestä? Vauhti hyvä. Seuraavassa seisomaan pysähdys, palkka Pialta. Sitten siitä suora, taas muistutus että ei törmäillä. Maahanmenossa oli tosi loistava asenne, teki selkeästi töitä. Hyvä Hui! Siitä vielä loppuosa ja aivan viimeiseksi vielä yksi suora PK luoksetulo, missä muistutus nätistä eteentulosta

Tokassa setissä aloitettiin merkillä. Päädyin tekemään niin että en opeta merkkiä kiertämisen kautta - vaan niin että merkin takana lelu. Hyvin Huisku tämän tajusi ja muutamien reenikertojen jälkeen sillä jo selkeästi ajatus siitä mitä pitäisi tehdä. Itse paikkaa pitää toki vahvistaa ja muutenkin toistoja, toistoja toistoja..

Sitten jatketiin kaukoilla. Hieman jotain säätöä, maasta seisomaan nousuissa piti teputella eteenpäin. Tunnarilla jatkettiin tokan setin loppuun mikä meni kivasti, oma oli piilotettuna. Vähän piti yhtä klähmästä mutta ei kuitenkaan ottanut suuhun. Tosi kivat reenit, kiitos taas Pialle seurasta!

Perjantaina sain vähän vihiä NOM:eihin liittyvästä asiasta ja tänään oli sitten postissa kirjekuori Palveluskoiraliitolta. Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, niin meidät on Huin kanssa valittu NOM joukkueeseen. NOM:it kisataan tänä vuonna Ruotsissa ja harmillisesti samaan aikaan kuin Piirinmestaruudet mutta ehkä mä kestän sen! Ompas jännää! Ruotsissa on kuulemani mukaan paljon peuroja ja siihen on kompastunut tosi moni jälkikoira edellisissä NOM kisoissa, joten yritetään saada jälkireeniä alueille missä liikkuu sekä peuroja, hirviä ja muitakin metsän eläimiä - paitsi karhuja.. Tottis tuntuu aika helpolta - ainakin paperilla - mutta maasto-osuudet on haastavat. 2km jälki, 8 keppiä ja 60 minsaa aikaa + esineruudusta 4 esinettä 5 minuutissa - ja muistaakseni NOM:eissa on arvostettu esineruudussa sitä että koira tekee suhteellisen suoria pistoja.. Reeniä pukkaa, reeniä pukkaa!