Huh hellettä! Ollaan nyt jonkin verran koirien kanssa touhuttu, mutta pakko myöntää että tämä kesän tulo vei vähän fiiliksiä reenata. Olen jotenkin ihan puhkikatkipoikki!

Perjantaina samalla reissulla kun käytiin Kuuselassa uimassa tein Huille jäljen. Jälki vanhentui reilun tunnin ja siinä oli kolme kulmaa. Pohjana oli suht pitkä nurtsi, missä leikattua kuivunutta nurtsia osittain pinnalla. Huin jäljestys oli ehkä tähän astisesti huonoin suoritus. Se jäljesti kyllä, mutta ei hirveän korkealla motivaatiolla ja aika-ajoin se pälyilikin tielle tai bussipysäkillä kälättävää mummulaumaa. Meinasi mennä oma hermo jo huonoksi, mutta onneksi sain pysyttyä täysin passiivisesti ja päästiin räpiköiden jäljen loppuun saakka. Jäljen lopuksi ajattelin että Huille maistuisi uiminen kun oli kerran niiiin kuuma. Herra ei suostunut tulemaan venerannassa sitten metriä lähemmäs vettä, joten se siitä vilvoittelusta!

Perjantai-illalla otin vielä tottista kaikilla koirilla - tai Oskulla ne on nyt enemmänkin temppuja. Vau taas kiertoja, kaukoja sekä eteenmenoja mitkä olivatkin yllättävän hyviä näin treenaamatta. Hui kanssa otin Aten avustuksella vauhtiluoksetuloja - mitkä ok. Lisäksi noutokapulan kantoa, sekä sitten perusasentoja ja seuraamista - sekä namilla että lelulla.

Lauantaiaamusta treffasin Tainan ja Hannan kera koirien Nokian jäähallilla. Tein Huille jäljen apilanurtsille, mikä taas noin 80-100m pitkä ja olikos siinä nyt sitten kaksi tai kolme kulmaa. Jälkien vanhetessa tottisteltiin. Vau oli riehakkaalla tuulella; otin luoksetuloja sekä jääviä liikkeitä. Huin tottistelut meni suht ok, jos ei huomioi seuraamista eikä noutoja ;O ..eikä luoksetuloja - niin mikä sitten meni ok? Seuraaminen ja perusasennot on nyt paljon paremmat kun teen ne lelulla. Namilla toimii myös itse perusasentojumppa, mutta jos imutuksessa yritän häivyttää namikättä Huin asento muuttuu - se alkaa poikittamaan ja laskee päänsä liian alas.. Ilmeisesti syytä jatkaa sitten leluseuraamisella ja vain tiukalla imutuksella missä kättä EI häivytetä..? Noutokapulan kanto on kaiketi Huille hieman epäselvä tapaus, sille se on alkanut ääntelemään sen kanssa. Noutokapulaleikissä, missä se menee vauhdilla kapulalle ja saa heti palkan - revityksen leluun - sen tehtyään (ei siis vaadita tuomista tai kantoa pitkälle) se ei elämöi, mutta jos pyydän vai kantamaan kapulaa niin se pärrää ja inisee ja pinisee - ilmeisesti epätietoisuutta.. Mutta miten jatkaa ;O Luoksetuloissa puolestaan saatiin aikaan banaanikaaret, mikä kuitenkin onneksi korjaantui kun olin tarkkana missä hetsauslelu on (jos näkyvissä niin keskellä, ei kummassakaan sivussa).. Lauantaiaamu kaikkiaan ei siis ollut mikään megasuksee ;/

Sunnuntaiaamu aloitettiin kimppakävelyllä kallioille. Tarkoituksena oli mennä syömään vattuja "näköalapaikalle", mutta joku hyväkäs oli ehtinyt ensin. Lenkki sujui mukavasti niin että Hui ja Vau olivat vuorotellen auki, en nyt uskalla päästää niitä yhtä aikaa hillumaan, meno on niin rajua. Lenkin ja levon jälkeen otin Huilla tottista ja Osku ja Vau pääsivät myös vähän kikkailemaan.. Huilla aloitin perusasennoilla sekä seuraamisella lelulla - tämä ok, tosin pitäisi tehdä peilin edessä kun on yksin, ei näe asentoa.. Noutokapulan heitin ja olisi pitänyt jättää heittämättä... Hui toi sen suhteellisen lähelle, mutta ei sen räkästyään tullutkaan riekkumaan lelulla vaan jäi vaanimaan sitä TYPERÄÄ kapulaa, argh! Otin sitten toistoja muutaman kerran ja suullisella avulla sain sen tulemaan lelulle jonka jälkeen tietysti leikittiin.. Nyt täytyy kyllä jo konsultoida Riittaa :) Tottistelun loppuun otettiin vielä narupalloleikkiä joka on aika epäsopivaa mun hermoille jostain syystä - ehkä mun pitää vain turruttaa itseni Huin vaanimiselle, se tekee sitä tällä hetkellä tooodella paljon ja saa olla tosi tarkkana että mistä sitä veijaria sitten palkkaakaan.. Noh, eiköhän sekin tästä. Nyt on metsässä vanhenemassa jälki kera neljän kulman, raporttia seuraa perästä..

Oskun korvat on hieman oireilleet maksaruokavalioon, mutta siitä huolimatta ajattelin hakea sille huomenna säkin ja katsoa sitten vähän pitemmälle, josko se kuitenkin siedättyisi ruualle. Herran vointi on muuten ollut ihan ok, helteessä se toki nukkuu enemmän, mutta ei mitään vakavampaa ole nähtävissä.