Tiistaina raijasin pojat hoitoon ja kävin sen jälkeen pienellä lenkillä koko lauman kanssa. Koska istuin taas tuttuun tapaan puhelinpalavereissa pitkälti koko päivän, ei liiemmin tullut tehtyä mitään erikoista koirien kanssa. Huin kanssa otin päivällä sisällä lyhyen tottistelun, peiliä hyväksikäyttäen. Perusasentoja ja muutaman askeleen seuraamisia lelulla, jotka ok. Lisäksi lelun kanssa maahanmenoa, jonka se on nyt alkanut hienosti tajuamaan :)

Vau pääsi tänään taas suureksi riemukseen Caritan ja Wyffen matkaan agireeneihin Mutalaan, mitkä olivat menneet hyvin, Vaun ollessa suht kuumakalle - kuten normaalisti :) Kiitos Johanna ja Carita!

Huin kanssa otin illalla vielä toisen tottistelusession, perusasentoja ja seuraamisia lelulla, maahanmenoa sekä betonirenkaan kiertoa. Näissä ei moitittavaa, Hui oli oikeastaan tosi pätevä pieni ukko.

Riitalta sain hyviä neuvoja tämän hetken ongelmiin, pitääpä listailla ne ylös jotta itsekin muistaa :)

* seuraamista on hyvä tehdä nyt tiukassa imutuksessa ja ihan kuuriluontoisesti niin että ei edes yritä häivyttää kättä.Vähän myöhemmin voisi sitten kokeilla käden häivyttämistä nostamalla sitä muutamia senttejä, jos asento muuttuu - palataan taas taaksepäin.

* lelulla seuraamista ja perusasentoja, lisäksi olen lisännyt leluun hienon :)) äänitehosteen "shhh" - joka saa Huin ihan kympillä syttymään.

* kapulassa palataan taaksepäin ja otetaan vaan noutokapulaleikkiä. Tätä kuuriluontoisesti pari-kolme viikkoa, ja sitten voisi kokeilla leikittämistä esim metallilla (jollain muulla kapulalla) sisällä, niin että Hui innostuisi tarjoamaan kapulaa minulle revittäväksi - eli kapulaa ei vaihdettaisi leluun. Lopuksi irrotus ja palkkaus namilla. Pitänee ostaa pienempi metallikapula siis.

* esineruudussa voisi ensin leikkiä esineellä ja sitten avustajan pitäessä Huita viedä esine metsään suht lähelle - samalla riekkuen ja esineen kanssa hauskaa pitäen - ja lähettää Hui sitten hakemaan esine. Eli keskittyä nyt esinemotivaatioon nenänkäytön suhteen.

Joten ei muuta kun jatketaan reenejä :)