Pian ja tenavalauman kera reenailtiin jälki- ja esinehommia torstaina aamupäivällä. Paikkana mastonjuuri Porintienvarressa. Hetkeen ei taideta sinne sitten mennäkkään - mikä lie paha karma sillä paikalla tai jokin hirvien highway - ei jokatapauksessa onnistu jäljet siinä metsässä, voi pöh!

Jälkien vanhetessa tehtiin esineruutureeni. Täysmittainen ruutu, Pia vei Huille neljä esinettä niin että en tiennyt missä ne olivat. Tämä on kyllä hyvä treenitekniikka, lähentelee niin hyvin kisamaista fiilistä ja lukee itsekin koiraa enemmän ja ennenkaikkea sitä mitä alueita ei ole ruudussa vielä tarkastettu. Huisku oli tosi hyvä, se nosti kolme esinettä nopsaan - toista esinettä luovutukseen tuodessaan meinasi vaihtaa etuesineeseen, mutta ehdin komentaa uudelleen "esine" ja se malttoi mielensä ja toi esineen luovutukseen ja vasta sitten nappasi sen etuesineen.

Sitten jäljelle. Tupla oli tehnyt jo oman suorituksensa hukaten jälkensä.. Huiskun jana ja jäljen nosto oli mallikas, se tarkasti takajälkeä jonkin matkaa ja kääntyi sitten hyvin itse matkaan oikeaan suuntaan - eli vasemmalle. Jäljestys oli ihan normia, suhteellisen vauhdikasta tosin. Eka keppi nousi hyvin. Sen jälkeen tuli pian kulma ja sitten alkoi säätö. Hui tarkasteli ja säntäili, pyöri ympyrää välillä ravaten ja välillä laukaten - välillä nousi nenä niin ylös että alkoi savu nousta mun päästä ja välillä taas mentiin sen näköisenä että jäljestetään ihan kunnolla. Vauhti oli huima ja aika paljon sitä jarruttelinkin. Loppua kohden kun tultiin niin Huille tuli joku ihan ihme tenkkapoo, se tarkasteli ja tarkasteli - mietti hämmästyneen näköisenä kunnes sitten hetken pohdittuaan lähti jäljestämään oikeaan suuntaan - ajaen jälleen viimeisen kepin ylitse.. Näytin sille sen kepin taas, otti niin päähän sen puolesta. GPS:sistä katsoin että Hui jäljesti n.1.1km ilman taukoa eikä sitten saanut loppupalkkaakaan. No, elämä on. En todella tajua että mikä tuossa metsässä nyt on - edelliskerralla Hui kun ei nostanut sieltä pirun varvikosta kuin yhden kepin - neljästä! Noh, mietin kuitenkin niin että en nyt ala hinkuttamaan jälkiä sen enempää - ens vkolla seuraava reeni. Itseäni vähän ahdistaa että mikä on tähän syynä, mutta pelkään sitten taas jos alan ajaa useita jälkiä viikkoon ja painostaa Huita kepeistä niin kohta ollaan tilanteessa missä sen motivaatio laskee ja se ei nosta yhtään keppiä. SM:iin on onneksi aikaa - ja uskon että sekä Tuplan että Huin tapauksessa kyseessä oli nyt joku muu kuin motivaatiovaje tai osaamattomuus. Pojat taitaa pitää meitä pilkkanaan

Pihassa ollaan taas palailtu tokoilun pariin. Hyvin on samaa settiä tehty. Ruutua olen tehnyt niin että se on jäänyt nurtsille ja sitten olen lähetellyt Huita milloin mistäkin aina ruutuun. Ja siitä megapalkka. En tiedä onko hyvä juttu vai ei - itse mietin että saisin siihen vähän enemmän iloa ja vauhtia kun sitä tehtäisiin rennosti aina silloin tällöin - vaikka kesken puutarhahommien ja haravan paimennuksen.. Tunnarissa Hui on tehnyt pääsääntöisesti hyvin, tosin tänään oli kyllä sellainen säätö että toi kolmasti väärän ennen kuin toi oman. Tässäkin haisteli ja PITI suussaan ensin omaansa, mutta sitten jostain syystä jatkoi haistelua ja toi mitä sattuu.. Niin, ja koska malttamattomuus on toinen nimeni niin aloitin nyt merkin opettamisen. Ollaan tehty sekä niin että olen käynyt näyttämässä sille paikkaa että merkin takana on ollut valmiina pallo odottamassa. Kierto juttukin voisi onnistua - mutta saako / pitääkö merkille erikseen käskyttää pysähtymään? Pitäisi varmaan lukea säännöt..

Tänään tiedossa kisanomaista PK reeniä Kyötikkälässä, jei!