Yläilmoissa, irti lattioista - tai jotain sinnepäin. Niin iloinen ja onnellinen olen Huiskun tämän päivän suorituksesta. Tänään siis kisattiin Harjavallassa jäljen VOI luokassa. Kisa alkoi meillä jäljellä, niin kovasti olisin halunnut ensin tottikseen, mutta menipä se sitten näinkin.

Jälki oli ihan mukavan näköisessä metsässä, jana aika tiiviissä puustossa - mutta kuitenkin ihan selkeä paikka lähetyslinjalle. Saatiin arvonnassa tietysti se viimeinen jäljen numero, joten meni hyvä tovi tuomaria odotellessa ja se odottelu kun on kuin tehty minua varten . Jana ei ollut Huin parhaimmasta päästä. Jo lähettäessä se oli kovin hanakasti oikealle kääntynyt eikä suostunut suoristumaan vaikka vähän sitä yritin. Lähetin ja se nappasi n.15m jäljen oikeaan - mietin hetken että mitäs nyt - kunnes jatkoin sen perään - voihan se jälki kun lähteä läheltäkin.. Tuomari huusi "väärä jälki" ja uusi lähetys. Nyt Hui eteni mallikkaasti lähes janan loppuun, reagoi hyvin jälkeen ja otti takajäljen itse siltä kääntymättä.. Olipas se säätöä. Janalta lähti pisteitä kuitenkin vain 7p, koska väärästä jäljestä ei rangaista. Hui jäljesti hyvin ja oltiin menty piiiitkä tovi (n.400m) kun vasta nousi keppi. Ennen keppiä oli terävä kulma, ja siinä oli ylenmääräistä pyörimistä ja olin ihan sekaisin kulkusuunnasta kun Huilla oli yht'äkkiä keppi suussa. Olin jo hetken ollut siinä uskossa että ollaan ihan muulla jäljellä kun ei keppejä noussut - joten kun vain näin Huilla kepin riemastuin todella paljon. Sen jälkeen keppejä nousikin sitten tosi tiiviiseen tahtiin. 5 ja 6 kepin välin Hui ajoi jotenkin vähän hassusti, se tuusasi yhdessä mättäässä hetken ja näytti siltä kuin olisi etsinyt keppiä - ei siinä kuitenkaan mitään ollut - keppi nousi siitä noin 25 metrin päästä. Ehkä jäljen tallaaja oli päättänyt pidentää jälkeä vielä pätkän ja siirtänyt kutos keppiä - mene ja tiedä.. Jäljeltä yhteispisteet 163.

Jäljeltä mentiin suoraan esineruutuun. Ruutu oli tottiskentän päässä oleva aika pöheikköinen metsikkö. Kaksi ekaa esinettä nousi hyvin ja Hui teki hienot luovutukset. Sitten ei noussutkaan enää yhtään mitään. Huin työskentely oli kyllä omaan silmään sellaista diipadaapailua, vaikka tuomari ei siinä mitään vikaa nähnytkään. Esineruutua pitää nyt työstää, kolme esinettä on noustava ja ruudussa on tehtävä paremmin töitä eikä vain hölköteltävä siellä edestakaisin kuin mikäkin sunnuntaijuoksija. Esineruudusta pisteet 19.

Tottikseen mentiin riiseni nartun parina, Hui pääsi ekana suorittamaan. Heikkonen arvosteli tottiksen ja jännitti kyllä jonkin verran. Hui oli kuitenkin tosi mukavan tuntuinen, joten jännityskin hävisi siinä tekiessä mukavasti. Seuraamisesta ja liikkeestä istumisesta saatiin erinomaiset. Maahanmenosta ja luoksetulosta erittäin hyvä - olisi voinut mennä vieläkin nopeammin maahan - luoksetulot hyvät ja tiiviit. Seisominen hyvä - Hui olisi voinut olla tarkkaavaisempi seisomaan jäädessään Heikkosen mielestä. Tasamaa vain hyvä - olisi voinut olla nopeampi palautusvauhti.. Pystyesteellä Hui kosketti hieman paluuhypyssä, arvosana hyvä. A este, eteenmeno + paikallaolo erinomainen. Tottiksesta pisteet 93p!! Jee jee jeeeeeeeee!

Kokonaistulos 275p ja ykkönen - yhtä uupuu KVA arvoon. Aika uskomatonta! Mieltä toki lämmittää että Heikkonen tuli vielä jälkikäteen sanomaan että Huin tottis oli tosi hienoa ja teknisesti hiottua - vähänkö leijailin - ja leijailen ;))

Puuh, nyt hetki lepoa ja aamulla kohti VOIVOI tokokoetta.