Tiistaina Huille aamuruuat totuttuun tapaan kapulanpitoreenin palkaksi. Puri hyvin, nyt pitäisi varmaan jotenkin sitten pikku hiljaa vaikeuttaa treeniä.

Päivällä kävin lyhyellä lenkillä kolmikon kanssa, teki niin mieli päästää Hui irti mutta en vielä uskalla, uskallankohan koskaan Kieli ulkona ...

Puoli viideltä treffasin Lamminpäässä Hannan ja pojat. Otin siinä Hannaa odotellessa Vaulla hieman tottista, tehtiin jäävät, seuraamista sekä loppuun luoksetulo. Veetin näytettyä mallia, Hui pääsi hommiin. Aloitettiin seuraamisella, ensin otettiin muutamia pätkiä imutuksessa sekä reenattiin lähtöjä mihin hyviä vinkkejä Hannalta. Pitäisi aina muistaa reenata perusteitakin ja reenata liikkeitä niin että koira on aina ehdollistunut sille että palkka voi tulla koska vaan. Otin seuraamista sitten myös lelulla ja Huilla oli hyvä vire tekemiseen heti kun kaivettiin ihana kuolattu lelu esiin Silmänisku Otettiin erimittaisia pätkiä, muutamia tosi pitkiäkin meille ja meni tosi hyvin! Jee, seuraaminen tuntui tänään tosi hyvältä!

Seuraamisen lisäksi otettiin istumisia, mitkä ok, tosin saisivat nopeutua vielä huomattavasti - sekä muutama luoksetulon loppuasento.. Aika suppea on tämä reenaamisen repertuaari, odotan innolla (kuten eittämättä Huikin) että päästään reenaamaan lelulla vauhtijuttuja - luoksetulot, vauhtinoudot jne.jne.

Ajattelin että kun tästä Huisku saadaan siihen kuntoon että uskallan pitää sitä auki ja reenata hieman vauhdikkaammin niin aloitellaan agilityreenejä omassa pihassa niin että opetan sille pelkkiä hyppysiivekkeitä hyväksikäyttäen perus etenemisen, takaaleikkaukset, jaakotuksen, sylissäkäännön, pakkovalssin, valssin ja, ja, ja.. Huillahan ei ole otettu yhtään agilityä - joten tuossahan sitä opettamista riittää Silmänisku ..pitääpä kaivaa Janitan "Pennusta Mestariksi" DVD esiin!