Lauantaiaamu aloitettiin pirteästi reenitreffeille Tainan ja Hannan kanssa. Käytiin Tainan kanssa tallaamassa pellolle valmiiksi jäljet Vaulle, Huille, Veikalle, Ipalle sekä Emmalle. Mukavaa kun sain luvat yhteen suhteellisen isoon ajettuun heinäpeltoon, helpottaa huomattavasti reeniä kun paikka ei ole aina ihan kiven alla.

Aloitettiin tottisteluilla jälkien vanhetessa. Otin Huilla perusasentoja ja muutaman askeleen seuraamisia lelulla. Ensi alkuun se oli niiiin tohkeissaan Tainasta ja Hannasta, että sain hieman odotella sen keskittyvän olennaiseen eli reeniin :) Tämän lisäksi imutusta, mikä ok. Lisäksi vielä yksi vauhtinouto, tai noutokapulaleikki, mistä palkka lelulle - eikä vaadita sitä kapulan kantoa yhtään pidemmälle kuin mitä itse tarjoaa. Loppuun vielä vähän kierto-harjoituksia.

Tottistelujen jälkeen siirryttiin pellolle, missä Veikan jäljen jälkeen pääsivät pellolle Hui ja Ipa. Huin jälki oli melkein kaksi tuntia vanha, siinä oli 3-4 kulmaa ja pituutta ehkä n.100m. Olin tosi tyytyväinen nyt sen jäljestämiseen. Se keskittyi mielestäni hyvin ja teki kulmat yhtä lukuunottamatta kuin juna. Tuo yksi kulma oli sekin ihan ok, vähän isohkon kaaren se siihen otti mutta korjasi itsensä hienosti takaisin jäljelle. Huin jäljen jälkeen toin "Höyryveturi-Vaun" jäljelle. Vaullahan ei ole sitten liiemmin peltojälkeä ajettu ja sen kyllä näkee. Lähetin Vaun jäljelle ja se lähti tyypilliseen tapaansa hanat kaakossa eteenpäin ja me oltiin eksytty jäljeltä ennenkuin oltiin ehditty olla sillä edes minuuttia.. Aikamoisten sähläysten myötä selvitettiin jälki kuitenkin loppuun ja totesin että Vaullekkin tuo peltojäljen ajaminen tekisi hyvää, jotta tulisi tuota tarkkuutta enemmän. Vau on siitä hauska jäljellä että siitä näkee niin selkeästi koska se aidosti jäljestää. Silloin kun se on jäljellä sen häntä heiluu alhaalla ja meno on vauhdikasta mutta päämäärätietosta. Silloin kun se EI ole jäljellä, se mennä viuhtoo epämääräisesti, pää nousee vähän väliä ylös, se pyörähtelee ja kyselee vielä neuvojakin minulta..;))

Sunnuntaina kävin kaikkien pikkupoikien kanssa katselemassa hieman agilityn piirinmestaruuskisoja Valkeakoskella. Oli aika raskas reissu, lähinnä kaksijalkaisten pikkumiesten myötä. Hui kävi aika kuumana agilityyn, ei ääntele tai säntäile (olen aika kovasti sitä siitä kieltänyt, eikä ole nyt sitä aloittanut uudelleen ainakaan vielä) - mutta istuu kuin suolapatsas ja tuijottaa agilityradalle todella keskittyneesti. Hienosti sain sen kylläkin touhuamaan mun kanssa, kun otin lelulla perusasentoja ja seuraamista sekä namilla vähän imutusta. Tehtiin kaksi pientä tottistelusessiota sekä sitten otin parit mammimisharjoitukset kentällä mitkä tietysti tuottivat eniten tuskaa Huille - mutta saatiin kuitenkin onnistumaan. Vau oli myös mukana Valkeakoskella mutta ei päässyt juuri agilityä katsomaan, koska ei kykene kentän laidalla nätisti käyttäytymään - Vau pääsi sitten vain pienelle kävelylle ennen kuin suunnattiin taas takaisin kotiin.

Osku on nyt hieman ehkä laihtunut ja oksensi taas eilen. Hain perjantaina maksasairaan (tms) koiran ruokaa ja nyt syödään sitä ja katsotaan maksa-arvot n. kuukauden päästä. Saas nähdä mihin ukon kunto kehittyy.