Eilen tiistaina Pia oli superkiltti ja teki Huiskulle jäljen valmiiksi niin että meidän ei tarvinnut kuin mennä paikalle ja suoriutua haasteesta! Haastetta riittikin, maasto oli pohjaltaan vaihteleva - siellä risteili useita polkuja, välillä oli kangasmetsää, välillä aluskasvutuksetonta lehtimetsää - ja välillä savipeltoa. Jäljellä oli kahdeksan keppiä ja pituutta vajaat 2km.

Jälki ehti vanheta noin kaksi tuntia ja 15minsaa. Janalla Hui nappasi hyvin jäljen oikeaan suuntaan - vasemmalle. Jäljestys oli jälleen tyypillistä Huiskua - voimakasta, itsenäistä ja motivoitunutta. Eka keppi nousi hienosti jonka jälkeen yliteltiin hankalia polunristeyssekamelskoja missä Hui teki suurehkon tarkistusrinkulan mutta päätyi hienosti oikealle jäljelle oikeaan suuntaan. Kahdeksasta kepistä jäi kolme (!). Yksi keppi jäi savipellolle missä Hui ajoi aivan kepin yli. Liekö outo pohja syynä? Seiska jäi jonnekkin risukkoon ja kasin - eli viimeisen kepin yli ajettiin myös mallikkaasti. Höh! Kaiken kaikkiaan olin kyllä tosi tyytyväinen Huin työskentelyyn, yhdessä vaiheessa en itse nähnyt yhtään mitään kun jokin risu sohaisi mua silmään ja sokkona horjuin menemään Huin perässä mikä hieman ärtyneen oloisena vilkuili liinan päähän kuin sanoen että koittaa hoitaa nyt vaan hommansa.. Huippufiilis jää tälläisistä reeneistä kun koira oikeasti selvittää vaikean jäljen, toki sinne nyt muutama keppiä jäi - mutta niiden eteen jatketaan ahkeraa reenausta. Kiitos Pialle!

Plääh, neuvokaapas joku kuka ymmärtää bortsujen mielentiloja paremmin.. Huiskullahan on ollut Harrin suhteen hieman "ongelmia" - ts. sehän vielä teininäkin saattoi päästellä pissoja Harrin jaloille kun piti niin kauheasti mielistellä. Se onneksi jäi neutraalilla toiminnalla (siihen ei siis kiinnitetty yhtään mitään huomiota) kokonaan pois. No nyt Hui on kehittänyt ihan uuden ongelman.. Harri käyttää meillä koirat aamuisin ja antaa aamuruuan. Nyt jostain syystä Hui ei enää suostu syömään aamuisin. Tai syö kun minä menen ja eritoten käsken syömään. Jos sanon "saa ottaa" niin ei mene perille.. Mutta jos komennan tiukemmin että nyt tähän ja syöt - niin johan kelpaa.. Käsittämätöntä?! Harrin mukaan mitään ei ole tapahtunut - minkä kyllä uskonkin, mutta Hui luimii Harria jos Harri edes katsoo Huita päin - ja jostain Hui nyt yht äkkiä melkein neljän vuoden jälkeen on saanut päähänsä että aamuruokaa ei voi syödä isännän tarjoamana.. Vinkkejä, ideoita? Neutraalius tässäkin toki varmasti auttaisi, mutta aamuisin ei voi jättää kippaa siihen Huin eteen koska ennemmin tai myöhemmin vanhus-Osku tulee ja syö sen ruuan.. Ärsyttävä sirkusnumero minkä Hui on nyt kehittänyt.